Reklama

Reklama

Chobotnice z II. patra

(seriál)
  • Západní Německo Die Tintenfische aus dem zweiten Stock
Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo / Švýcarsko / Rakousko / Francie / Portugalsko, 1986, 3 h 52 min (Minutáž: 56–59 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Pavel Zedníček, Dagmar Havlová, Milan Šimáček, Žaneta Fuchsová, Jaroslav Moučka, Jiří Kodet, Nina Divíšková, Vlastimila Vlková, Vlastimil Bedrna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Čtyřdílný příběh autoři Ota Hofman a Jindřich Polák rozehráli v kouzelném prostředí pražské Kampy, kde o zázraky není nouze. Patří k televizním pořadům, k nimž rádi usedají děti i dospělí diváci.

V úvodní části se seznámíte s rodinou Holanových, maminkou, sboristkou Národního divadla, tatínkem, řidičem kamionu, a jejich dětmi Evou a Honzou. Uvidíme, jak dopadla jejich vysněná dovolená, co způsobilo, že výzkumná vědecká výprava přišla o slibný výsledek svého bádání a především, jak se zrodily dvě sympatické chobotničky – Zelená a Modrý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem to neviděl celé v kuse. Vždycky mi nějaký ten díl utekl. Zábava je to příjemná. Klavír do Čertovky! (864.) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvordielny detský televízny sci-fi seriál "Chobotnice z druhého poschodia" je o súrodencoch Honzíkovi a Eve, ktorí najdú počas dovolenky pri mori dva zhluky plazmatickej životaschopnej inteligentnej hmoty. Vymodelujú z jej dve chobotnice a odvezú si ich domov do Prahy. Tam s nimi zažijú mnoho veselých príhod, ale zároveň sa dostanú aj do nebezpečenstva, pretože sú im na stope agenti zahraničnej energetickej spoločnosti, ktorá má o túto matériu záujem. *** ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Svěží dílko, které po chvíli trochu omrzí, ale neunudí. kebom:ono to taky bylo točené pro Německo, víš?:-))) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ach, moje milované chobotničky. Srdeční záležitost z dětství, neodmyslitelně spjatá s každými Vánoci. Úžasné namluvení chobotniček, báječný humor, důvěrně známé lokace staré Prahy, hvězdné obsazení a především a v první řadě - nádherná hudba Angela Michajlova. Tohle je nestárnoucí podívaná, kterou budu navždycky bezmezně zbožňovat a která nikdy neomrzí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovanie ďalšieho kultu z nášho (môjho) dávneho detstva na jednej strane prináša notnú dávku nostalgie, na tej druhej ju zase mierne rozbíja, keďže sa dospelý človek chtiac nechtiac zaoberá aj motiváciami či vývojom postáv a ich vzťahov a trochu premýšľa aj nad logikou. Manželská kríza nie je dostatočne zmotivovaná, deti sa ani za štyri časti nemali kedy poriadne zblížiť s chobotničkami, i keď nám ich zobrazujú ako nerozlučných kamarátov a poriadne ani neviem, kto o ich existencii nakoniec vedel. Séria je ale celkom uspokojivo ukončená, postavy sú sympatické a má to slušnú atmosféru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani seriál, ani oba sestříhané filmy mne nikdy moc nebavily. Nejhezčí na tom jsou záběry z pražské Kampy a občas Macháček z vědeckého týmu a "zlý" Kanyza, ale to je tak všechno. Jinak je to vlastně rodinná vztahovka, kde mi lezli na nervy jak ti sourozenci, tak maminka v podání Veškrnové, a dokonce ani Trávníček to moc nezachránil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

V podobě 4 dílu se plastelina znovu ukazuje mě to prostě nebere a fakt jsem zkoušel jako dospěly se podívat a nic. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po letech mě překvapilo, že Chobotnice jsou poměrně depresivní záležitost. Jistě, jsou tady dětsky vděčné scény s roztomilými chobotničkami (podle mě by kultovní Bohdalka dokázala hlasem oživit i děravou botu bezdomovce). Ale film je svědectvím o těžkém údělu dětí, co musí jet na dovolenou s rozhádanými rodiči a pak sledovat pomalu se blížíci rozvod. Pamětníci se pobaví při scénkách, kde žárlivá Veškrnová (výborná, mimochodem) vyhodí Zedníčkovi z auta panenku, který okamžitě brzdí a vrhá se po ní se slovy: "Bylo v ní sto dolarů, pro Krista!" Dnešní generace nepochopí. Za zmínku stojí mikrokosmos sousedských vztahů, kde přijíždějící rodinka musí předstírat, že dovolená byla perfektní, aby se jim drbny neposmívaly - skvělá studie českého společenského úkazu. Takže, jako dítě bych dal určitě 5 hvězdiček a jako dospělý dávám to samé, protože mě Chobotnice po letech pořád bavily i z druhého úhlu. Polák a Hoffman jsou prostě talentovaní drtiči dětských srdcí :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Začalo to Lucií a pak přišly na řadu chobotničky. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím, v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu českému a při to tam hráli čeští herci ;-). Vlastně všechno co jsem napsal o Lucii, postrachu ulice bych mohl zkopírovat sem, což nechci. Má to hodně společného a hodně se toho opakuje, ale mě se to líbilo snad stejně. Chobotničky jsou možná akčnější díky komandu, co je hledá. Opět vznikl seriál a nebo dvoudílný fílm. A opět nostalgicky tomu nechám plný počet hvězd, a snad nebudu působit moc infantilně ;-). Nakonec přidám k pěti hvězdičkám mínusko kvůli nižší originalitě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický televizní dětský seriál, který má stále své kouzlo. Sice nemám až tak rád výlet do Portugalska (prostě výlety českých filmařů a že jich bylo a je mnoho, nepotřebuji v české produkci), to ale vynahrazují dobrodružství "chobotniček" u nás a nejvíce u skvělého dědečka. ()

Reklama

Reklama