Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 426)

Fr 

všechny recenze uživatele

V dobách tyranie a nespravedlnosti, kdy zákon utlačuje lid, zbojník zaujímá své místo v historii..... Upřímný, odvážný a naivní, to je hrdina R.Scotta. A jaký je film? Něco ve stylu ,, Mladý Robin Hood. Prostě: co bylo než bylo (alespoň nikdo neumře). Skvěle natočená pohádka, poskládaná z úryvků třeba W.Wallace nebo klidně Maximuse. Bohužel si ze všech možných historických filmů vybere hlavně všechen patos! (Ale ty letící šípy umí Ridley fakt náramně!) A když se konečně po 140 minutách z Robina stane zbojník.... ale to už je (bude?) jinej příběh. A troufám si tvrdit, že lepší! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, že R.Hood začínal jako skořápkář (a lučištník). 2.) Chci vidět, jak krále Richarda I. zabije kuchař (šípem). 3.) Mám strach, že v 84 letech nelze mít vztyčený stožár. 4.) Chci poznat drsnějšího výběrčího daní, než je M. Kalousek. 5.) Je mi jedno kdo a co píše, historickej film R.Scotta s R.Crowe se prostě musí vidět! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinová, ne příliš zábavná a místy až urážlivě polopatická demoverze legendy o sherwoodském zbojníkovi, v níž nade vše vynikají skvostná Cate Blanchett a Marc Strong, do očí naopak tlučou zbytečně sázená klišé, jen místy využítý rozpočet, uši pak rve nenápaditá a překombinovaná hudba. Mistr obrazu Scott se zmůže na jedinou působivou scénu (sázení obilí), což je při stopáži 140 minut trestuhodně málo, náznak na pokračování (které se navíc asi nedostaví, což je možná o to horší) pak definitivně podtrhuje totální pocit zbytečnosti a marnosti nad stráveným časem. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe je Frajer, Miluji jeho dabovaný Hlas.. Ted k Filmu.. Robin Hood, už není to co býval, Už i mečuje, kosí, drtí vše, co se mu dostane pod nohy..Víc se mi líbil s lukem.. Film byl skvělý první půlhodinu a závěrečnou Půl Hodku.. Zbytek byla jen konverzačka, což mě mrzí, Ale zklamání to určitě není! ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Robin Hood, trochu jinak... Ale proč by to mělo být hned špatně ? Za 15 dní jsem zhlédl třetí film od režisérů z mé TOP a i tentokrát jsem viděl kvalitní filmařinu. Tenhle námět je 100x omletý a nevidím na Scottově pohledu na věc nic špatného. Nemá cenu se rozepisovat, řekl bych, že kvality snímku (obsazení, kulisy, dobová hudba a tak dále...) ve svém komentáři perfektně vystihl uživatel '' kajda.l '' (když zapomenu na výtky k Reynoldsově verzi:). Viděl jsem díky zmíněnému čsfďákovi director's cut a klidně bych vydržel i delší verzi - 90%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět na plátně film, kde se o sebe netlučou bajty, nýbrž mohutný komparz tlačí dobývací beranidla a kaskadéři v ohnivzdorných kombinézách padají z hradeb. Trailer odrazoval, Ridleyho jméno táhlo. Nelituju peněz ve prospěch poctivé filmařiny, která sice kompromisně ustupuje ratingu a ve druhé půli i snesitelnosti stopáže (budu jako mnozí vyhlížet DVD s rozšířenou krvavější verzí), ale jinak baví dobře napsanými i zahranými postavami, jimž věříte cokoliv. Croweovo patetické charisma z toho kape, zbytek partičky suše hláškuje a Cate Blanchett je úchvatná. Právě díky ní je i ta romantická linka příjemná a duchaplná. Není to svým způsobem nic, co bychom už od Ridleyho neviděli, ale do jeho obrazů se vpíjeli oči pokaždé a Robin Hood na tom nic nezmění. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Russell Crowe (Robin Longstride) si ve filmu zahrál jen pod podmínkou, že Robina Hooda představí v novém světle. Kvůli roli také podstoupil náročný fyzický trénink, aby zvládl střelbu ze starého luku. (Mafyn)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama