Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 427)

Botič 

všechny recenze uživatele

Hood origins aneb příběh o jednom praporu, který se nepostavil. Steroidy vyhnaná podívaná, které se při vší té snaze o efekt scvrklo to nejpodstatnější. Scottova nemastná, neslaná parafráze o zrodu legendy, jenže všichni přeci netoužíme po Hoodovi obyčejném vojákovi, nýbrž po Hoodovi zbojníkovi a odbojáři proti bohatým a se suchými hláškami na rtech. Coby seriál z produkce HBO by zřejmě obstál a dočkal by se několika sezon, ale na poli celovečerního filmu je motivů tolik, že se nedaří rozehrát je tak, jak by si daná látka zasloužila. Proto tu dochází ke zkratkovitosti a některé postavy hrající prim v úvodu filmu se vrací až na jeho konci. Nový film Ridleyho Scotta by se měl spíš jmenovat Britania než-li Robin Hood, ve své podstatě je to epos o Anglii něco ve stylu Austrálie akorát bez Hugha Jackmana a splašeného stáda krav. A kdo jiný by měl takový film propagovat na plakátech, než legendární zbojník? Hood je hlavní postava, která ve výsledku hraje spíš druhé housle. Místy je to vtipné, na svojí stopáž poměrně svižné, ale špatná kamera sráží nohy už tak vratkému scénáři. Paradoxně dialogové pasáže fungují lépe než akční, kterých je tu požehnaně. Dvojku stoprocentně nechci, byť by mohla přinést Hooda přesně takového o jakém jsem si kdysi četl. Někteří tvůrci na stará kolena chytají druhý dech, zatímco jiným dochází invence – v tomhle případě je to veliká škoda. Kino verze: 7/10 DC: K čertu s tím, DC je mnohem ucelenější, učesanější a pro mně i zábavnější film. Už za to poslední, dvacetiminutové vyloďování ala Normandia a doplnění některých logických děr, přihazuju hvězdičku. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Plním, co jsem slíbil, a po zkouknutí režisérské DVD verze přidávám ke čtyřem silným kinohvězdám pátou. A přidávám ji rád. Ridley Scott je na takové filmy machr a v Robinu Hoodovi opět předvádí velice solidní řemeslo, které spolu s Gladiátorem a Královstvím nebeským tvoří fantastický historický triptych. Těžko říct, co pochválit dřív. Scénář, který se nebojí na legendu podívat z úplně jiného úhlu? Režii, vizuální stránku, hudbu a vypiplané kostýmy a rekvizity (viz bonusy na DVD)? Skvělý pár Crowe a Blanchett, mezi nimiž to pěkně jiskří (zachraňování berana)? Slizkého Marka Stronga, důstojného Maxe von Sydow, zarostlého Williama Hurta, k nepoznání namaskovaného Dannyho Hustona? Fakt nevím a proto tleskám úplně všem. Robin Hood je rozhodně dobrý film, který za dvě a půl hodiny času stojí.__P.S. Způsob, jakým Scott v závěru cituje Vojína Ryana, mě doopravdy pobavil.__P.P.S. Jediná vada na kráse - režisérskou verzi jsem čekal alespoň o půlhodinku delší. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinová, ne příliš zábavná a místy až urážlivě polopatická demoverze legendy o sherwoodském zbojníkovi, v níž nade vše vynikají skvostná Cate Blanchett a Marc Strong, do očí naopak tlučou zbytečně sázená klišé, jen místy využítý rozpočet, uši pak rve nenápaditá a překombinovaná hudba. Mistr obrazu Scott se zmůže na jedinou působivou scénu (sázení obilí), což je při stopáži 140 minut trestuhodně málo, náznak na pokračování (které se navíc asi nedostaví, což je možná o to horší) pak definitivně podtrhuje totální pocit zbytečnosti a marnosti nad stráveným časem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Russel Crowe je Frajer, Miluji jeho dabovaný Hlas.. Ted k Filmu.. Robin Hood, už není to co býval, Už i mečuje, kosí, drtí vše, co se mu dostane pod nohy..Víc se mi líbil s lukem.. Film byl skvělý první půlhodinu a závěrečnou Půl Hodku.. Zbytek byla jen konverzačka, což mě mrzí, Ale zklamání to určitě není! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Robin Kapuce vrátil. Tentokrát opět jako vetrán Války v Zálivu a s krizí středního věku za krkem. Pan Scott se rozhodl pojmout legendu evidentně netradičně a já se po nadějném úvodu dvě hodiny modlil za to, abych neusnul a aby se, kurva, konečně někomu přisál na xicht nějaký ten kraboidní humus a oplodnil ho rychle rostoucí lidožravou ještěrkou, která by tenhle unylý "Návrat Sommersbyho" alespoň trochu oživila! Mám pro Tebe návrh, Ridley! Jelikož sis evidentně nahrál na dvojku, tak bych příště raději strávil dvě a půl hodiny čuměním na lehce erotický 3D crossover s názvem "Robin Úd versus Predators". A místo pana Vránae chci Ripleyovou. Pokud Tě to zaujalo, napiš mi o práva ke zfilmování do pošty! ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy jízda najíždí do pěchoty, je zřetelně slyšet zvuk projíždějící motorky. (Zdroj: topzine.cz)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) chtěl původně roli Robina Hooda odehrát s dlouhými vlasy, a tak si je nestříhal. Během natáčení Labyrintu lží (2008) a Na odstřel (2009) proto nosil příčesek, aby své dlouhé vlasy skryl. Krátce před začátkem natáčení se však nakonec nechal ostříhat. (Taninaca)
  • Jednoho ze tří hlavních spolubojovníků Robina Hooda (Russell Crowe) si zahrál Alan Doyle (Allan A'Dayle), který spolu s Russellem Crowem založil kapelu TOFOG (The Ordinary Fear Of God). (Ice123)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama