Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 427)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Plním, co jsem slíbil, a po zkouknutí režisérské DVD verze přidávám ke čtyřem silným kinohvězdám pátou. A přidávám ji rád. Ridley Scott je na takové filmy machr a v Robinu Hoodovi opět předvádí velice solidní řemeslo, které spolu s Gladiátorem a Královstvím nebeským tvoří fantastický historický triptych. Těžko říct, co pochválit dřív. Scénář, který se nebojí na legendu podívat z úplně jiného úhlu? Režii, vizuální stránku, hudbu a vypiplané kostýmy a rekvizity (viz bonusy na DVD)? Skvělý pár Crowe a Blanchett, mezi nimiž to pěkně jiskří (zachraňování berana)? Slizkého Marka Stronga, důstojného Maxe von Sydow, zarostlého Williama Hurta, k nepoznání namaskovaného Dannyho Hustona? Fakt nevím a proto tleskám úplně všem. Robin Hood je rozhodně dobrý film, který za dvě a půl hodiny času stojí.__P.S. Způsob, jakým Scott v závěru cituje Vojína Ryana, mě doopravdy pobavil.__P.P.S. Jediná vada na kráse - režisérskou verzi jsem čekal alespoň o půlhodinku delší. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ridley, ty syčáku takhle s náma vyjebat :-), ale v pohodě ........ když navalíš druhej díl. Za tohle pojetí legendy si Ridley zaslouží pět hvězdiček, pusu a kilo kedluben navrch. Nicméně pojetí je jedna věc a zpracování věc druhá a tím ťukám na bolavej zoubek filmu. Přišlo mě to takový ležérní na jedný straně nádherně udělaný Nottingham a život v něm, na druhý straně naprosto špatně udělaný bitevní scény, což je u Ridleyho skoro až neuvěřitelný, nepřehledný, nevypovídající, chladný a bez emocí. Jediná bitva která v sobě měla vitamíny, byla ta první lesní, kde po sobě poprvé hodí očkem Strong a Crowe. Většina filmu je věnována kecání a to dopadlo stejně jako ty bitvy, mluví všichni, ale nikdo nemá pořádně co říct, z tohoto pohledu film jistě osloví naše poslance. Naštěstí film disponuje velmi slušnou hereckou ekipou, která zvedá akcie filmu celkem vysoko. Není to překvapivě Russell Crowe kdo film táhne, Květula měla pravdu, když mě před týdnem říkala, že Russell začíná ztrácet na charismatu, ale Mark Strong, ten když se objeví tak slunce strachy zapadne. Druhá velká hvězda filmu je Max von Sydow. Jeho "bojová" scéna nepostrádala to, co zbytek filmu ano, emoce, ale skutečným hereckým bonbónkem je Cate Blanchett, ta hraje takovým způsobem, že se za odměnu může se mnou vyspat. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byl jsem příliš spokojen na to, abych byl zklamán, ale... Od Ridleyho chci přeci jen více než pouze nedotaženou, byť zábavnou historickou jednohubku. Nepochybuji, že do roka a do dne tu máme o několik desítek minut delší a o bezpočet procent lepší režisérskou verzi. Střihač totiž především v druhé polovině musel jet nelidské přesčasy a tak to v mnoha případech ani nedává moc smysl. Ovšem není to směšné, to zase ne (i když taková zteč lady a poníků, ehm?). To proč Robin stojí za vidění není nakonec opulentní výprava (ta tu stejně není) či monumentální bitvy (ty tu stejně nejsou), ale elektrizující „tokavá“ chemie ústředního dua. Přes veškerou ucházející průměrnost bych si dvojku každopádně líbit nechal. A nebo ještě lépe, chci po Scottovi samostatný film o Richardovi v podání Hustona! PS: A jakkoli to s legendou nemá společného takřka nic, tak je jí to stále o neznatelný chlup blíže než to co s ní provedli ve verzi s Costnerem. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nikdy nehodnotím pri historických filmoch ich historickú presnosť. Jedná sa predsa o pohľad tvorcov filmu na danú dobu, postavy a udalosti. Kde máte istotu, že tým, čím vás kŕmia na školách a v učebniciach je 100% zodpovedné skutočnosti? Takže tieto koniny ja do úvahy neberiem. Robin Hood má však problém. SCENÁR! Nie je dobrý. Prečo? Je príliš skratkovitý, príliš umelý. Ja som tomu všetkému neuveril. Atmosféra je dobrá a vizuál je prekrásny. Osud postáv je mi však ukradnutý. S Robinom som necítil ani na sekundu. Gladiátor ma vedel vyburcovať, tu som len čumel a čakal, kedy sa už niečo zaujímavé udeje. A žiadne pokračovanie prosím! Scott je inak filmový génius a mám ho rád. Dlho už však žiť nebude a preto by sa mal ešte zamerať na zaujímavejšie projekty. 6/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Prvních pár desítek minut jsem měl pocit, že se tenhle sequel Království nebeského přeci jen ponese v požadovaném duchu. Celkem slušná akce, očividně velké investice na každém kroku, zábavná parta ústředních hrdinů... vše přítomno. Jeden naštvaný záporák, jeden ledově klidný, jedna alespoň dobře hrající náhrada za Siennu Miller... taky fajn. Pak se to ale celé začne přetavovat do nemilého čekání na jednu velkou bitvu, ze kterého rychle mizí zajímavé dějové linky, humor (Grimes a Durand vážně mohli dostat víc prostoru) i logika. Nebo se vážně dá celá Anglie přejet na koni za pár hodin? Největší slabinou se však ukáže být ona idea se zrodem legendy, díky které film vlastně skončí ve chvíli, kdy se začnete těšit na další vývoj událostí (jako kdyby Batman začíná skončil Wayneovým návratem do Gothamu - vypůjčený názor, ale sakra trefný). Nakonec je z toho tedy průměrná historická báchorka, ve které by po pár změnách jmen příběh slavného lukostřelce nikdo nepoznal a která ve vás akorát vyvolá chuť na hláškujícího Morgana Freemana s obřím mečem. Bojoval bych s novým Robinem Hoodem, ale to by muselo být proč. 6/10 ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Severoamerické tržby byly 105,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 321,7 mil. (NIRO)
  • Původně se uvažovalo nad tím, že Russell Crowe ztvární nejen Robina Hooda, ale i jeho nemesis, šerifa z Notinghamu. Nakonec z toho ale sešlo. (Kaori)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) chtěl původně roli Robina Hooda odehrát s dlouhými vlasy, a tak si je nestříhal. Během natáčení Labyrintu lží (2008) a Na odstřel (2009) proto nosil příčesek, aby své dlouhé vlasy skryl. Krátce před začátkem natáčení se však nakonec nechal ostříhat. (Taninaca)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama