Reklama

Reklama

Divoké ulice

(festivalový název)
  • USA Savage Streets
Trailer

Obsahy(1)

Brenda (Blair) vede partu ostrých vysokoškolaček, které se pošťuchují s drsným gangem pankáčů (tak drsným, že jejich vůdce nosí místo náušnice žiletku a típá si cigarety o dlaň). Hoši ale neustojí, že „girls just wanna have fun“ a pomstí se jim za krádež a naplnění jejich auta odpadky tím, že znásilní Brendinu hluchoněmou sestřičku Heather. Z Brendy oděné do černé kůže se stává nelítostný anděl pomsty vyzbrojený lukem a železy na medvěda a roztahuje svá křídla nad členy gangu, aby je utopil v krvi.

Královna exploitation Linda Blair v plné síle. Heather si zahrála po Blair další populární béčková „queen of scream“, Linnea Quigley (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, CREEPOZOIDS, VICE ACADEMY I. a II., PAST BOSORKY) a na režijní stoličce seděl Danny Steinman, který rok poté natočil PÁTEK TŘINÁCTÉHO 5: NOVÝ ZAČÁTEK. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Opomínaný rape & revenge, ktorý sa bez problémov môže rovnať najslávnejším kúskom tohto drsného subžánru zo 70. rokov. Štabajzna Linda Blair tu dokazuje, že s nahotou nemá žiaden problém a jej postava Brenda je vulgárnejšia a oplzlejšia, než démonom posadnutá Regan z kontroverzného Exorcistu. Trochu mi tu vadili snáď iba pre 80. roky typicky afektované herecké výkony a osobne by som si prial o čosi viac krvavejšie finále, inak je pre mňa Savage Streets pozitívnym prekvapením. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Exploatační královna Linda Blair a queen of scream Linnea Quigley bok po boku v osmdesátkovém rape and revenge, kde se za úchvatných dobových songů gangbangují hluchoněmé panny. A teď si to ještě představte s německým dabingem a nepříliš srozumitelným slovenským rychlodabingem přes něj, to je teprv zážitek :) Tak nevím, jestli jsem měl nějakou vystříhanou verzi, ale jak znásilnění Linney, tak Lindino zabíjení těch nezbedných výrostků, co jí to udělali, bylo hrubě ošmelené. Přesto je to pohodové béčko s drsnými záporáky, poctivým boobie countem (4 včetně Lindy a Linney) a geniálním eighties soundtrackem. Pro zajímavost původně usedl na režisérské sesli Tom DeSimone (REFORM SCHOOL GIRLS), který se s Lindou znal už z PEKELNÉ NOCI, ale nahradil ho Danny Steinman. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Se Savage Streets jsem to měl docela těžké, protože jsem se těšil na brak toho nejhrubšího zrna, kde bude Linda Blair pomocí pastí na medvědy ucvakávat pytlíky chlapíkům, kteří znásilnili její hluchoněmou sestřičku a místo toho jsem dostal roztahanou nudu, která si hraje na něco víc. Film se skoro hodinu snaží vykreslovat vztahy na jedné střední škole, kde je každá dívka obdařená obrovským dekoltem a zároveň je každá druhá zástupkyně něžného pohlaví drsnější než bachař z české věznice. Přesto jsem úvodní hodinu přežil naprosto ve zdraví v očekávání krvavé akce v závěru. Jenže vrchol filmu (tzn. když se Salma oblékne do černého latexového oblečku, vyzbrojí se kuší a několika pastmi na velké huňáče) je hrozně cudný a nic pořádného (čti krvavého) se nestane. Přesto dávám 3 hvězdy, protože se nejedná o nic nekoukatelného, hraje tu zajímavá hudba, herecké výkony jsou ucházející (i když Salma netočí hlavou dokola), je tu několik atmosférických scén (včetně titulního znásilnění) a ke všemu je tu víc nahých slečen než v bulharském pornofilmu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle mi úplně unikalo, ke snímku jsem se dostal docela náhodou. A ještě že tak!! Nemusím tyhle 80.kový fláky, ale najdou se mezi nima i skvosty. Tohle je rozhodně jeden z nich!! To, co vypadá nejdřív jako "beverlihylská" školní šaškárna se rychle přehoupne v krutej snímek. Kde na svoji dobu cudných 80.tek se odehraje fakt krutý znásilnění nádherný a nevinný holky...o to drsnější její sestra se pak časem postará o pomstu. Banda psychopatických pouličních pankáčů byla excelentně zahraná a fakt jsem je nenáviděl a přál jim to úplně nejhorší. Ve chvíli, kdy hlavní hrdinka nevydrží tlak uvnitř sebe po zabití její kamarádky (úúžasná scéna ve vaně!!) stejnýma šmejdama, rozjede se film na úplně jiný vlně. Temný, depresivní, nekompromisní ... pomsta je zde skutečně sladší než "perník", všichni dostanou co pro to, naprostý finále a střet s hlavní gorilou je pak již naprosto hororovým ztvárněním vygradovaným na maximum a divák si libuje v pomstě, která je ještě krutější, než si dokázal představit ... Absolutní pecka!! Obsahuje špičkovou hudbu - soundtrack, ktererý to všechno ještě umocňuje. Nebojí se nahoty, násilí, vulgarismů. U mne není co řešit, jako milovník exploiterů tohle radostně oceňuju na plný počet *. Ten film má všechno, co takový pořádný "rape and revenge" mít má ... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Osmé pivo, velké plátno, natupírované účesy, kožené bundy, velké kozy poletující na plátně, vynikající soundtrack, prostě osmdesátky jak je mam rád. Herci i samotné postavy pekelné a za tohle už se na ně jistě někde vaří voda. Pan Žiletka je neposkvrněným zlem a s jeho drsností a pronikavým pohledem by mohl snad soupeřit jen hlavní "hrdina" Silent Night, Deadly Night 2. Příběhově docela schematický Rape & Revenge, ale díky stylizaci a prostředí jeden z nejlepších, jaké jsem doposud viděl. Objektivně by hodnocení nebylo tak vysoké, ale důvody č. 1 a č. 2 přidávají minimálně tu jednu, jednu a půl hvězdu k dobru. (FOD, 2011) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Film byl v roce 1985 nominován na ceny Saturn Award, a to v kategoriích nejlepší herečka (Linda Blair - Brenda), nejlepší herečka ve vedlejší roli (Linnea Quigley - Heather) a nejlepší scénář (Danny Steinmann, Norman Yonemoto). Ani jednu nominaci však neproměnil. (Wade)

Reklama

Reklama