Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

movieband 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který člověka rozhodně nemá čím urazit, ale zároveň jej ničím nepřekvapí. Co se Koeppovi musí uznat, je solidní atmosféra a výborný výkon Kevina Bacona. Co se mi ještě líbilo byl vcelku dobrý nápad se spuštěním vizí zhypnotizováním. Jinak to není ničím vyjímečná mysteriozní detektivka. Solidní výplach, který si možná časem zopakuju. 68% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: STEREO&VIDEO = 5.5.2004 - tento časopis to vydal ako svoju prílohu iba s českými titulkami. + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: SPORT / H.C.E. = 30.5.2009 - vydali verziu, ktorá už predtým vyšla dabovaná na VHS od BONTON HOME VIDEO + réžia českého znenia (BHV 2001) =Miloš Sommer - tento film mal smolu, že bol odpremiérovaný v - pre hororový žáner - revolučnom roku 1999 (BLAIR WITCH PROJECT). Popri DEAD BIRDS sa ale jedná o špičku novodobého hororu. Navyše výkon K. BACONA (v českom znení skvelý PAVEL VONDRA) je excelentný. (22.7.2009) ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Prvky hororu se mísí s thrillerem a vzniká tak solidní atmosféra. Skvělý Kevin Bacon i ostatní hlavní představitelé odvádí perfektní herecké výkony. Srovnání se The Sixth Sense se však nelze vyhnout. Shyamalanův film možná o chlup vede, ale jen na první shlédnutí. Stir of Echoes totiž i na podruhé (s jistým odstupem samozřejmě) dokáže narozdíl od Šestého smyslu zaujmout. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

INFORMACE PRO ALERGIKY: Obsahuje lehké stopy SPOILERů. Přestože jsem si představovala něco naprosto odlišeného, tak o zklamání nemůže být ani řeč. Tehdy pohledný Kevin Bacon hrál hlavní roli skvěle, až jsem se divila, jak rychle plyne stopáž filmu. Obvykle nemám u filmů, které si ode mě vyslouží 4 nebo 5 hvězdiček co kritizovat a zde tomu není jinak. Ovšem je velká škoda, že se v průběhu filmu neobjevilo více utrápených duší z okolí, které potřebují pomoc. Případ mladé Samanthy byl ovšem vykreslen barvitě, díky čemuž mu nemám co vytknout. Za pochvalu také určitě stojí konec, když se malý klučina zadívá na čtvrť, ve které žili a pro jistotu si zacpal uši, aby neslyšel nářky duchů. Také se mi moc líbil způsob, jakým byla ukázaná hypnóza hlavního hrdiny. Takový film přímo žádá o pokračování, ale já si raději nebudu kazit veskrz pozitivní dojem na věc. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle duchařský thriller na mě zapůsobil velmi sympatickým dojmem. Ať už mám na mysli nápadité zpracování, které má hlavu a patu a nenechává za sebou žádná děravá místa, nebo herce v čele s mým oblíbencem Baconem, jenž se chudák pořádně nadřel. Byť námět silně zavání Šestým smyslem, konečná podoba je diametrálně odlišná. Stir of Echoes nesází toliko na nadpřirozeno, jako spíše na celkem reálné řešení poněkud zvláštních a tajemných věcí, kterým jsou naši hrdinové vystaveni, a v konečném součtu působí spíše jako napínavé mysteriózní drama, než-li pravý horor. Ovšem to nic nemění na tom, že David Koepp odvedl skvělou práci a jeho přispění do nekonečné řady duchařských filmů patří k těm vůbec nejlepším.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama