Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry všeho možného, bez jakkoliv zajimavého scénáře. Dost mě překvapuje že se do toho dali ukecat jak Clive Owen tak Naomi Watts, protože takovýhle hloupý a překombinovaný film si je prostě nezaslouží. Nebýt herců, Tykwerova smyslu pro úchvatné záběry a netradiční hudby, válel by se INTERNATIONAL v kalných vodách mezinárodního odpadu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pěkně se Clive Owen do toho obul, aby natrhnul mocipánům prdel a udělal jedině dobře. Já sám jsem teď taky ve válečném stavu s mocipány z CTY, ty kurvy vzali stadion a přestěhovali nás do Edenu. Mám chuť všem mocipánům urvat koule a zahrát si s nima pingpong, takže každej mrtvej mocipán v tomhle filmu byl pro mě velmi příjemné pohlazení na duši. Hlavně v tom muzeu se Owen pěkně rozjel, taková několikaminutová dobře udělaná přestřelka je vždy vítaná slečna. Samotný příběh je mírně složitější, ale když jsem ho pochopil já, tak už každej. Owen koulí svejma kukadlama až jsem nabyl dojem, že je příbuznej Sbejbla a Hurvínka, ale jinak nic proti, zahrál to dobře chlapec jeden černovlasej. Ostatní postavy mě splívali v jednu velkou svini, až na Naomi Watts. Nepochopil jsem proč se neslíkla, aby děj trošku oživila. Je to škoda, pro tentokrát Naomi odpustím, ale pod podmínkou že se příště v oblasti slíkání výrazně polepší. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

International je film, ktorý je natočený akoby len pre určitú skupinu ľudí, ktorá má dokonalý prehľad o obrovských miliónových ilegálnych obchodoch medzinárodného charakteru s výrazným politickým nádychom a pre bežného diváka je chvíľami nedostupný. Napriek tomu milujem, keď mi režisér predloží možnosť stať sa na dve hodiny súčasťou sveta, ktorý je od tej mojej vlastnej reality vzdialený ako Slnko od Zeme. Všetko, čo sa tam deje, je pre mňa tak nedostupné, že si raz za čas vychutnávam šancu sledovať, ako to v tom našom politicky či morálne skazenom svete vlastne vyzerá. Skvelá hudba vynikajúco podtrhovala mierne špionážnu atmosféru a hereckému osadenstvu tiež nie je čo vytknúť. Pollackovej Tlmočníčke som dala 4*, ani tu neskĺznem na 3*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zručný T.Tykwer ponúka dobre obsadený thriller, s príbehom ktorých tu už niekoľko bolo, naposledy niečo podobné ponúkol M.Clayton s G.Clooneym.Režisérovi sa nedá uprieť snaha , ale miestami to chcelo niečim oživiť.nenechajte sa zmiasť akčným Owenom na plagáte,veľká akčná scéna tu bude iba jedna.Musím, ale povedať, že to bola jedna z tých lepších prestreliek, ktoré som za posledné roky videl.Prehľadná,krvavá a pôsobila realisticky.Škoda ,že N.Watts nedostala trošku viac priestoru .Napriek výhradám , stojí za pozretie. 60-70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Relativně nízkorozpočtová špionážní jízda v rychlém stylu, poměrně syrovém a minimalistickém provedení a se sympatickými hlavními charaktery. Chybí typicky americká rozmáchlost, filtry a oblety, na druhou stranu se nám dostane skvělé přestřelky v galerii, která je svým způsobem velmi invenční a nestandartní. Kecací části nejsou tak zajímavé, nicméně vata je nezbytná i zde. Slušně zvládnuté řemeslo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi bankovního skándálu BCCI, který se odehrával mezi 80. a 90. léty. (TomikZlesa)
  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama