Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

International je zvláštní případ neujasněného žánru, kdy v jednu chvíli sledujeme sofistikovaný špionážní thriller, který se následně řadou zjednodušujících kliček i změnou přístupu překlopí v přímočarou akci á la „jeden mimo zákon proti všem“. A kupodivu to v Tykwerovi režii filmu příliš neubírá (když si odmyslíme, že se na něj takřka ihned po skončení zapomene), film po celé dvě hodiny odsýpá a tu a tam je k vidění o něco napínavější moment a především úctyhodná přestřelka. Vinou zmíněného scénáře pochopitelně trpí herecké výkony, z nichž asi nejvíce utkví v paměti Armin Mueller-Stahl, Clive Owen působí vyjma zmíněné přestřelky spíše stoickým postojem. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

International je pre mňa nablýskaným filmom z kategórie "tu a teraz"- slušne funguje, no rýchlo vyvanie z mysle - a to sa Tykwerovi u mňa ešte so žiadnym filmom nepodarilo. Zo sily Parfému som predýchavala ešte dlho "po" a krátky príbeh z Paris, je t'aime bol tiež zimomriavkovou záležitosťou..S odstupom času po vzhliadnutí International zisťujem, že sa do mňa nijak zvláštne nezakúsol...spôsobil len chvíľkový príjemný stav navodením detektívnej atmosféry, podarilo sa mu na pár minút zamestnať moju zvedavosť, iný efekt sa nedial...ani z akčných prestreliek, ani z hereckého obsadenia... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer má už čo-to ako režisér za sebou a tak sa nečudujem, keď si s prehľadom poradil aj s takýmto zložitým námetom. Keď si vezmeme fakt, že film strieda lokácie (Berlín, Lyon, Miláno, Luxembursko, New York, Istanbul) ako na bežiacom páse a necelé dve hodiny ubehnú ako voda, tak film pôsobí pomerne uceleným a vyrovnaným dojmom. Vyšetrovanie naberá otáčky hneď od začiatku, dej je aktívny a svižný, žiadnu pauzu divákovi nedopraje, naopak postupom času sa stupňuje adrenalínová atmosféra, pribúda napätie a originalita. A keď sa už zdá, že na film nebudú odo mňa putovať žiadne reklamácie, tak v tom prišiel záver. Podradné ukončenie skvelého filmu úplne zhnusilo môj výsledný dojem. Skosený záver a môj rozseknutý dojem trošku upravili záverečné titulky, no stále som bol v nemilom úžase. Našťastie som si rýchlo spomenul čo všetko sa dialo predtým. Akí boli herci skvelí, ako šalamúnsky si Tykwer poradil so spletitým a neľahkým scenárom, aká zaujímavá bola kinetická práca kamery, ako dokonale (šialene, božsky) bola zvládnutá prestrelka v berlínskom múzeu a akú jednoduchú a mrazivú hudbu tvorcovia použili; a tak môžem s čistým svedomím dať vyššie hodnotenie, za ten záver by si ale tvorcovia hold zaslúžili pár faciek. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mrtvý bankéř, dobrý bankéř.. Moderní architektura jako nedílná součást formy, nenasytné finanční instituce, zarputilý agent Interpolu, co si musí najít cestu, jak vymoci právo a jedna krutopřísná přestřelka, která se musí logicky odehrávat v Guggenheimově muzeu, protože je uměleckým dílem. A co si budeme nalhávat, jednu pěticípou akvizici má International jen za to, že připomíná Michaela Claytona.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

International je film, ktorý je natočený akoby len pre určitú skupinu ľudí, ktorá má dokonalý prehľad o obrovských miliónových ilegálnych obchodoch medzinárodného charakteru s výrazným politickým nádychom a pre bežného diváka je chvíľami nedostupný. Napriek tomu milujem, keď mi režisér predloží možnosť stať sa na dve hodiny súčasťou sveta, ktorý je od tej mojej vlastnej reality vzdialený ako Slnko od Zeme. Všetko, čo sa tam deje, je pre mňa tak nedostupné, že si raz za čas vychutnávam šancu sledovať, ako to v tom našom politicky či morálne skazenom svete vlastne vyzerá. Skvelá hudba vynikajúco podtrhovala mierne špionážnu atmosféru a hereckému osadenstvu tiež nie je čo vytknúť. Pollackovej Tlmočníčke som dala 4*, ani tu neskĺznem na 3*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)
  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi bankovního skándálu BCCI, který se odehrával mezi 80. a 90. léty. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno