Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 5

(série)
USA, (2012–2013), 12 h 56 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jesse Plemons, Laura Fraser, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V poslední řadě už Walt nemusí roli drsného mafiána jen předstírat – morální úpadek ho přivádí až na vrchol drogového impéria, kde riskuje všechno a všechny. (Netflix)

Recenze (54)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"All bad things must come to an end." aneb nejlepší a nejdojemnější rozlučka v seriálových dějinách. Dosud nepřekonaný Král králů, seriál seriálů a gamechanger televizní tvorby. Absolutní klimax celého seriálu a zároveň nemilosrdnej emocionální kolotoč, který vás nenechá byť na okamžik popadnout dech. 6* je málo. Smekám a určitě nevytahuji čistonosoplenu, abych se vyfrkal a zbavil zármutku, zcela naposled. Nikdy nezapomenem! 💔..... VRCHOL QUALITY TV. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Užíval jsem si každou minutu navíc, i když se tím nevyhnutelné ukončení neoddálilo. Jediná výtka, kterou k seriálu mám, je, že se téměř nezměnil. Přinášel sice další a další zvraty a nejednou dokázal změnit můj vztah k (anti)hrdinům, ale způsob vedení postav či vyprávění zůstal stejný a se svým stylem taky něco nového nevymyslel. Zas tak moc mi to ale nevadí, jelikož už na začátku si seriál nastavil vysokou úroveň a jakákoliv výraznější změna by ho mohla poškodit. (Netflix) ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejhustěji a nejpoutavěji vykonstruovaných seriálů v celé historii televize dospěl do svého konce a celá druhá polovina poslední sezóny je jeden nezastavitelný kolotoč emotivních událostí, na jejichž konci nelze vidět nic dobrého. Takovýhle dějový spád nedokážou snad nabídnout ani nejoceňovanější filmové kousky. Díl s názvem Ozymandias, který je považován za nejlepší seriálovou epizodu všech dob, je silný a nikdy na něj nezapomenu, musím ale zdůraznit, že jsem od něj přeci jen čekal něco víc. Události po něm Perníkovému tátovi ovšem opět zaručily umístění v mé seriálové TOP desítce. [viděno na Netflixu] ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počátek série kolem mě nechával ledově klidným a ta část, zaměřená na rozjetí nezávislého businessu nebyla z těch nejlepších, co seriál nabízí. Postava Jesseho už se vyčerpala a byla spíše rušivým elementem. Nicméně pasáž, kdy dochází k destrukci rodinných vazeb, pád na úplné dno hrdiny a samotné finále je absolutní špička. Stává se, že finálové série jsou slabší, mnohdy diváka neuspokojí, ale u Perníkového táty to neplatí a naopak se stává tou nejlepší pasáží. Kdo čekal happy end, bude velmi překvapen.......9/10 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající. Na pomezí geniality. Za sebe jsem v této sérii objevil jen 1 drobnou chybku: Walter se domluví s konkurencí, že ji neodprodá surovinu, ale že jí bude dodávat hotový produkt. Ten pak místo toho lifruje do Česka, přesto ho nestihne žádný trest. S ohledem na to, jak moc to bylo vyladěný, věřím, že pro to existuje zdůvodnění. Je možný, že toho do Evropy směřovala jen malá část a konkurence z druhého konce Států si přesně podle dohody přicházela na svý, ale já jsem tam tuhle informaci nezachytil. Jinak to ale bylo celý famózní, skutečný grande finale rozdělený na 16 částí. Obdivuhodná záležitost. Smekám... ()

Galerie (310)

Zajímavosti (41)

  • Když Skyler White (Anna Gunn) a Walter White Jr. (RJ Mitte) přijedou ke svému domu, v odrazu bočního okénka auta si lze všimnout objektivu kamery. (imagoo)
  • Když Jesse Pinkman (Aaron Paul) otevře tašku s penězi a odhodí pistoli na podlahu, tak pistole na zemi v následujících záběrech mění pozici. (Dalfor)
  • „Mísit krev s Chuntaros? Nikdy!“ odmítá Kenny (Kevin Rankin) případnou spolupráci s jinou zločineckou organizací. Chuntaro (chunt, chuntie) je v americkém prostředí hanlivý výraz pro Mexičana, který emigroval do USA, ale stále tvrdošíjně zachovává mexické zvyky a návyky, zejména styl oblékání a oblíbené hudby. V samotném Mexiku se pojmem chuntaro označuje chudý a nevzdělaný venkovan indiánského vzezření. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno