Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (597)

verbal 

všechny recenze uživatele

Akční preqel k Beverly Hills 90210. Brandon se zrovna přistěhoval a prát se nechce. Dylan je surová svině a prát se chce. Dylan dá Brandonovi na peachu. Brandon je z toho smutný, protože to bylo před Kelly. Dylan je stále surová svině a nechce s kamarády rozebírat své nitro, ani se svěřovat rodičům. Brandon prožívá vnitřní boj a rodičům se svěřovat chce. Brandon narazí na Džimona bezdomovce, který je náhodou bývalý katarista s filozofií. Brandon se neváhá svěřit. Džimon je mu ochotný poskytnout morální podporu a nouhau. Brandon ho přesvědčí, že je skromný hoch a že za to stojí. Brandon pilně trénuje s Džimonem, protože chce být lepší člověk, lepší katarista a chce být vnitřně vyrovnaný. Brandon touží po míru s Dylanem, vůbec mu to nechce vrátit a rád by se přátelil. Dylan je ale ještě pořád surová svině a usmiřovat se nehodlá. Rodina stojí za Brandonem a Kelly je na vážkách. Dylan provokuje. Brandon se prát nechce, protože je vnitřně vyrovnaný. Dylan je nesnesitelně agresivní a mlátí holky. To Brandona morálně osvobodí a dá Dylanovi na peachu, protože mu Džimon za týden ukázal, jak být dobrý katarista a lepší člověk. Kelly je šťastná a má vítěze. Dylan je šťastný, protože mu konečně někdo ukázal, jaká surová svině byl a chce se přátelit. Brandon je šťastný, protože má Kelly, je vnitřně vyrovnaný a nikdy to nevzdal. Džimon nemá pocity, protože je bývalý katarista s filozofií. Jo a málem bych zapomněl: POZOR SPOILER! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kravina posledních měsíců. A dost odvážný návrat dětí MTV k osmdesátkám. V Nikdy to nevzdávej se spolu tak dlouho perou nový Karate Kid a Klub rváčů pro diváky TRL, až jednoznačně vyhraje ten první. A vymlátí pekvapivě silnou arénovku, přenesenou do dnešní odchlupené, nagelované, odsmraděné a jinak metrosexuální doby. Wadlowův nátěr používá osvědčená klišé i postavy (mentor s bradkou, slizský záporák a jeho povolná buchta... a dojde i na rastamana), akorát v našláplé videoklipové formě. Jen houšť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Děti YouTube kultury vzhlížejí k 80‘ létům, aby si mohli dát pořádně do držťky z intenzitou Klubu rváčů, jen se přitom nechávají okukovat holkama v bikinách a pouštějí si nejnovější fláky z MTV. Je to ‚no-brain‘ zábava na dlouhý letní večer, kde není scény bez klišé a postavy bez archetypu. 3 a ½, které drží před zaokrouhlením nahoru jenom stopáž - dvě hoďky je na takovýto biják zatraceně hodně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nevzdávej ! To je zásadní pravdilo, kterým se řídí nejen ti, kteří tento film natočili, ale také ti, díky kterým tento film byl natočený a to narážim právě na Youtube a to je právě možná ten problém, že ten film se až moc otáčí právě kolem tohoto fenoménu dnešní doby, protože jinak by vlastně příběh neměl moc smysl. Fakt je, že řezanice v něm jsou slušný, všechno to slibně a zajímavě ubíhá, ale kam to všecko de? No přece na YouTube, takže je to trošku taky póza, ale nechá se na to příjemně koukat. Nic zásadního, kostra příběhu je taky průměr, ale ty boje, ty za to vidění určitě stojí ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $24,850,922Tržby Celosvetovo $41,627,431Tržby za predaj DVD v USA $17,792,741 //počet predaných kusov 952,295║ Keď sa to nebere moc vážne dá sa to celkom užiť, fajn súboje, kamera, nenudiaci priemer. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Karate Kid Meets Fast and Furious... a výsledek není úplně k zahození. Přepálené vizuály, prkenní mladíci a velmi pěkné akční scény a nějaké to oldschoolové poselství... k létu sedne jak otočka do břicha. Nebýt Leslie Hope a příliš okatě instalovaného sidekicka, možná bych šel až na nostalgické čtyři hvězdičky. Djimon a jeho přifouknuté bicepsy rulez. :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Slušný bitky, sexy dívčiny a mustang jak z Bullita? Co chtít víc... :) Vydařená teenage mlátička, ve které by sice všichni nemuseli mít osobní trauma, ale díky svižné režii slušně šlape, i když by klidně mohla mít o patnáct minut míň. Trailery projednou nelhaly a kde měly letos holky Let's Dance 2, tam mají kluci Never Back Down. P.S. Cruise buď fakt nestárne nebo toho mladšího bratra tajil docela dlouho :D ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najviac ma potesilo, ze Cam Gigandet v ramci teenage osvety MMA predviedol aj zopar funkcnych technik z izraelskeho bojoveho "umenia" krav maga (v ktorom su izraelske elitne zasahove jednotky povinne cvicene). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Setsakra zábavnej oddychovej sterilní produkt pro americké teenagery, teploušskou hudbou počínaje a všudypřítomnými party kelímky a buchtama ve vířivce konče. Jo a taky se tam perou. Bitky jsou fajn a dobře se na ně kouká. Hlavní hrdina je kříženec Cristiana Ronalda a Christiana Balea (vzhledově) a pere se tam s týpkem co vypadá jak slizáckej Daniel Craig rádoby ze střední. Je až sranda jak je to šablonovitě natočený, až na to že nejsou 80s takže tam neni trenér asiat, ale drsnej a fakt dobrej Djimon Hounsou. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zápas skončí odklepnutím nebo knockoutem…. Sympatičtí (mladí) lidé, dobrá muzika a holky, jediná věc lepší než rvačky. Proč ne, v této společnosti se necítím špatně a to je mi o pár let víc. Líbí se mi i snaha o myšlenku, větší než jen dokázat vykrýt údery bradou. Každá generace má nárok na svého Karate Kida či Krvavý sport. A je fajn, že to vypadá čím dál lépe. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? 1988 – Krvavý sport, 2008 – Nikdy to nevzdávej, 2028 – Dlažební kostka (???) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

, Soundtrack Michael Wandmacher: 1 "Above and Below" by The Bravery 2 "Anthem for the Underdog" by 12 Stones ,3 "Teenagers" by My Chemical Romance ,4 "Someday" by Flipsyde ,5 "Wolf Like Me" by TV on the Radio ,6 "Under The Knife" by Rise Against ,7 "Time Won't Let Me Go" by The Bravery ,8 "Rock Star" by Chamillionaire & Lil Wayne ,9 "Be Safe" by The Cribs ,10 "Headstrong" by Trapt ,11 "False Pretense" by The Red Jumpsuit Apparatus ,12 "Orange Marmalade" by Mellowdrone ,13 "You Are Mine" by Mutemath ,14 "Stronger" by Kanye West ,15 "Crank That (Travis Barker Rock Remix)" by Soulja Boy Tell 'Em ,16* "The Slam" by TobyMac ,17 "…To Be Loved" by Papa Roach (Featured during Theatrical Trailer, ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to, co jsem čekal.. Víceméně je to taková Zábavnější Forma Warriora. Djimon Honsou roli trenéra zahrál skvěle, z něho jde vždy cítit Strach a Respect a vlastně už ani nevím , co napsat.. s Filmem jsem byl spokojen ! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda sportovní dramata. Hlavně když hlavními aktéry jsou vypracovaní hezounci a ještě víc, když se to týká bojového sportu :o) Na tyhle filmy mám pak jiný metr. Za prvé hodnotím podle záporáka, čím je arogantní, tím lépe. Za druhé trénink klaďase, kdy se z nuly stane hrdinou. Za třetí věrohodnost bitek! Takže záporák byl neuvěřitelně slizkej! Tréninky naprostá pecka a bitky jak u nás v aréně!! K tomu připočtěte úžasnej soundtrack, pár dalších sympatických herců a kupodivu dobrý (ač klišovitý) scénář. Čím víc na ten film koukám, tím víc mě baví! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Filmu se nemůže upřít, že je to parádní oddechovka, která zde fakt chyběla. Prostě těžká pohoda, která baví od začátku do konce. Ale o žádnou pecku se nejedná. Film tradičně vykrádá a to i jednotlivé kamerové záběry (nedávno jsem si na to stěžoval u horrorů, už to máme i v akčních filmech...). Kamera vůbec se mi zdála naprosto nepovedená a nezabírala to, co jsem chtěl vidět. Rvačky jsou prošpikovány střihem víc, než rubačky z 80. let a "look" ve stylu "Fight Klubu" mne vyloženě urazil, protože "Fight Klub" je úplně jiný level, téma a film. Stylizace hlavního záporáka do "Tylera" z "Fight Klubu", nájezdy kamery na jeho šílený výraz, postoj apod. bylo prostě ... špatné. Hlavní hrdina je nevýrazný nýmand, moc dobře nehraje, ale líbilo se mi na něm jedno, tedy dvě věci. Měl neskutečnou vůli v boji a tam, kde by ostatní ztratili hlavu, on se stále ještě nevzdával a dále se uměl dostat prostě z každého hmatu, chvatu, páky atd. To bylo fantastické. Postava učitele byla velice dobrá až na to, že nešla vůbec do hloubky bojového umění. Divák se zde nic o martial arts nedozví, kromě toho, že nejúčinnější je "3x úder a jeden pořádný kopanec s otočkou" a dále "...že se dá dostat úplně z každého hmatu". Ocenil bych opravdu trochu víc jít do hloubky. Jinak jako největší předloha mi připadla excelentní klasicka "Karate Tyger 1", kterou svým dějem film velmi připomínal (přestěhování, nový kamarád, problémy s místními ultrarváči, přebrání holky hlavnímu záporákovi atd. ...). Rozhodně tento film na tuto "karate-klasiku" 80. let nemá ani technicky, ani filmově, ani bojovými scénami. Pokud mám pak srovnat s novějším "Undisputed II:Last man standing", tak i když film nabízí přirozenější, pohodovější prostředí, co se týče soubojů, tak tyhle filmy nemohu vedle sebe v tomto ohledu ani postavit. O vrcholu "Tom Yum Goong" se ani zmiňovat samozřejmě nebudu. Svojí pohodovostí mi film velmi připomněl klasiku "Mistr neznámého boje", kde ala capoera zazářil vynikající Mark Decascos. Jedná se o takové opravdu perfektní večerní oddechovky, ovšem Decascos to řezal hlava nehlava mnohem víc ... Každopádńě jen tak dál a víc takových filmů, vyloženě chybí!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Snad mě uživatelé neukamenují, ale mírně mi to připomínalo Pilcherovskou jízdu pro mužské plémě. Hned zkraje jsem věděla, jaké bude finále, nicméně pěstní muchlovačky Jakea a Ryana se jim povedli na jedničku. Ovšem maximální nářez byla muzika a to si zaslouží ocenit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jop, takovejhle malej akční filmek jsem asi potřeboval. Příběh je sice originální jako rozcvička kickboxera v patnáctém roce tréninku, ale nevadí, protože důležitý je způsob podání. Ačkoliv má snímek téměř 110 minut, ani jednou jsem se nestihl nudit. Hlavní hrdina jasnej sympaťák, působil na mě jako mix Christiana Ronalda, Sashy Mitchella a Lorena Avedona, možná má od každého trochu, každopádně byste měli vědět, že se jmenuje Sean Faris. V cestě za finálním roundkickem jej provází charizmatický Djimon "Nabušenec První" Hounson, namachrovaný Cam Gigandet, potoky potu, spousta technik brazilského jiu-jitsu či izraelského krav maga a několik vedlejších postav. Zrežírováno dynamicky. Závěrečný Beatdown měl trochu nečekaný průběh (to gesto v semifinále se mi líbilo), souboje vcelku ok, hodně škrtících hmatů či pákových technik, jen ten poslední duel mohl být o trochu delší nebo ještě víc "vytunningovaný". 70% Užil jsem si to náramně. P.S.: malá výtka tvůrcům - capoeira neznamená jen efektní horizontální vrut, salto dozadu nebo stoj na jedné ruce... a pak inkasovat jedno dělo do ksichtu a šmitec (viz zde Craig Raboteau nebo v The Quest Cesar Carneiro)... capoeira umí být hodně kontaktní, tvrdá a nevypočitatelná. Snad vám to Lateef Crowder coby Eddy Gorgdo v Tekkenovi předvede... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé ego nikdy nepocítilo potřebu někoho zrubat do krve, ale tento snímek mu otevřel oči. Konečně si uvědomilo, že skutečně chce naskládat do trávy družstvo blbečků, kteří si při machrování v hummeru připadají jako nejúžasnější tvorové na světě. Přesto mu připadá, že dějové klišé (přijdu - dostanu naloženo - potrénuji - naložím) v prvním kole zmlátilo originalitu do bezvědomí, takže mu nezbývá než pochválit prima bráchu, přítulnou přítelkyni a solidní boj, i když o nekonvenční technice vykrývání kopů žebry si myslí svoje. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem na film koukala ve špatnou chvíli či co..miluji sportovní filmy, ale tady jsem si spíše připadala jako na nepovedené módní přehlídce v prádle. Nejspíš mě to čeká ještě jednou:-) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V zásadě film nabízí vše, co sliboval v traileru, tj. průměrnou šablonovitou bojovkovou teenageřinu. Nic víc. Sympatické je mi na něm to, že ukáže i několik poutavých combat technik (páky na končetiny). Stejně tak Djimon Honsou předvede, že roli trenéra nedostal jen kvůli známému jménu, jelikož potřebné dispozice ke kickboxu mu, jak vidno, nechybí. V soubojové rovině - pokud nečekáte zbytečně zázraky - vcelku přesvědčivé (což se nedá říci o scénách s Jackovou matkou). PS: Nenechte se od filmu odradit odpadovými hodnoceními místních "znalců". ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddychovka, která je hodně podobná Rychle a zběsile ale místo závodění tuningových kár je film Never Back Down o bojování. Jako správný tah bylo obsazení Seana Farise, kterému prostě musíte fandit a spolu s krásnou Amber Heard tvoří skvělou filmovou dvojku. Po skončení jsem uvažoval na 3 hvězdičkami ale to co se nedá filmu vytknout je jeho zábavnost. Film má necelých 110 minut a i přesto velice rychle uběhly. Je totiž stále na co se dívat a i když není příběh originální dokáže snímek pobavit a zaujmout. A mimochodem. Nevěděl jsem, že se fotbalová megastar Cristiano Ronaldo dal na herectví. Sean Faris by totiž mohl ihned dělat jeho dvojníka :-)) ()

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama