Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Vánoce v Beverly Hills v Kalifornii. Čas, kdy se každý chová mile, tolerantně a velkoryse." Tak takto začíná tahle kriminální komedie o největší loupeži v historii Las Vegas. Danny Ocean (Frank Sinatra) se rozhodl se svými přáteli, veterány druhé světové války z 82. oddílu výsadkářů, že vybere pět největších kasín v Las Vegas, v Nevadě (Sahara, Riviera, Desert Inn, The Sands, The Flamingo). Každý je mužem na svém místě a se skvělou přípravou a plánem by se neměli čeho obávat. Ale... Jak říká Murphy, očekávané se nestane a neočekávané ano. Takže když nevlastní otec jednoho z nich zjistí, kdo je záhadným lupičem, musí vymyslet, jak se i s lupem dostat z města. A to dříve než na ně přijde policie. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jeden ze sta remejků je lepší než originál. Bohužel toto je případ právě Dannyho jedenáctky a jeho o 40 let mladšího následovníka Dannyho parťáků. Původní film má stopáž více než dvou hodin a první hodinu se partička dává do kupy. Až moc na můj vkus. Samotná loupež je pak odbyta v pár minutách. Konec je očekávaný, ale potěší. Neříkám, že celkově to je takovej průser, ale bývám zvyklý, že nad originál není. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti komentu od "monolog" remake tohto filmu z 2001 som pozrel aj original z 1960. Je pravda ze tu panuje priatelska atmosfera herecky ozaj pekne myslim prirodzena krasa, skoda vsak ze vela priestoru nedostanu. Na tu dobu slusny snimok ale bez nejakej dejovej linie pride mi to take chaoticke a lupez planuju az niekde v strede filmu aj to len niekolko minut, co by malo zabrat najviac snahy, aj ked zaver je zabity "co je to za zvuk...", remake z 2001 pekne na seba nadvezuje dej sa zamotava a odmotava priprava je prepracovana do detailov, samozrejme starsi snimok prerobit je jednoduchsie ako nieco nove vymysliet. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Och, hrozne mdlé tempo, jednotliví parťáci sa mi pol filmu mýlili, asi až po hodine som sa nejak dostával do príbehu (so stále odbiehajúcou pozornosťou). A celý ten "dokonalý zločin", na ktorý sa pripravovali slimačím tempom tak dlho bol napokon fádny a pramálo zaujímavý. Ale pozitíva: najmä Gable-ovsky sadistické odpálkovávanie ženských postáv doradu (či išlo o manželky, milenky, alebo manky), pár náhodných situačných vtipov, Sammy Davis Jr. s nemožne komickým účesom a záverečný znepokojujúci fade-out. Takže sumár: mne sa najviac páčilo to, čo bolo vo filme najmenej podstatné a podliehalo najmenšiemu úsiliu. Nechcem upozorňovať na to, čo stihli skoro všetci ostatní, ale teda asi mi to nedá: Soderbergh potvrdil výnimku: remake zvalcoval originál. Odťaživšou atmosférou, energiou, charizmou... a až pod jeho taktovkou som pochopil zmysel vo sfilmovaní oceánovej jedenástky. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ocean's Eleven působí tak trochu samoúčelně. Je vidět že si ho chtěli herci především užít, chtěli si spolu zahrát, zazpívat si před kamerou a trochu se u toho zasmát. Tak se i stalo a tehdejší publikum z toho muselo být nadšeno, ale dnes, o půl století později, už film nemá takové kouzlo. Galapředstavení populární pětice totiž nejede podle typického schématu. Začátek je neúměrně natažený aby každá jednotlivá postava dostala prostor pro svou vlastní show. Příprava a samotná loupež je odbytá v několika málo okamžicích a kamera se okamžitě vrací na to hlavní, kvůli čemu se všichni sešli, totiž k záběrům na idoly tehdejší doby. Populární Rat Pack pamatují především milovníci staré Ameriky 50. a 60. let a ti ho budou zbožňovat i dnes. Pro všechny ostatní je Dannyho Jedenáctka zdlouhavá krimikomedie s trochou výborné hudby, pohodové atmosféry a břitkého konverzačního humoru. Tedy nic co by nebylo k nalezení v libovolné veselohře s Cary Grantem, Walterem Matthauem či Jackem Lemmonem. Ty jsou ovšem dějovější, lépe gradované a hlavně celistvější. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že miluji retro a filmovou atmosféru 60. let. Zřejmě proto ve mne Dannyho jedenáctka zanechala příjemný pocit, ač by se u ní dalo diskutovat o délce stopáže, či dlouhém úvodu, který jí zde vytýká většina komentujících. Přes tyto mírné nedostatky, se drze naivní vykradení pěti kasin partou Dannyho Oceana, určitě vyplatí shlédnout. Za ty dvě hodiny strávené s Frankem Sinatrou, Deanem Martinem a dalšími, budete mimo jiné odměněni vskutku povedeným koncem filmu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Tony Curtis, Jackie Gleason a Milton Berle měli nabídnuty cameo role. (Kulmon)
  • V úplném závěru filmu je možné zahlédnout pravá jména protagonistů filmu a členů The Rat Pack. Jména Sinatra, Martin, Davis Junior, Lawford a Bishop jsou k vidění na vývěsním štítu hotelu Sands, v němž v tehdejší době skutečně účinkovali. (Aere)
  • Krátko pred lúpežou sa jedna opitá žena pýta Sama Harmona (Dean Martin), či nie je Ricky Nelson. Dean Martin a Ricky Nelson si rok predtým spolu zahrali vo filme Rio Bravo (1959). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

21.05.2022

Herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl, Focus) se v příštích pár letech nezastaví. Vedle toho, že ji chtějí producenti Pirátů z Karibiku do nového filmu, tak se nyní upsala také rebootu Dannyho… (více)

Reklama

Reklama