Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Webb 

všechny recenze uživatele

Nudný a nereálný katastrofický film bez dobře odvedené práce lidí, podílející se na tomto filmu (režie odfláknutá, scénář je vycucaný z prstu, hudba nezajímavá, animace a digitální triky jsou opravdu podprůměrné). Nezachrání to ani Pierce Brosnan a Linda Hamilton. Elizabeth Hoffman se mi ani zdaleka nelíbí a zde hraje těžko uvěřitelnou postavu, která je posedlá zůstat na místě pod horou za každou cenu, že jí hora neublíží atd. ....no prostě nesmysly jako řemen :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dosti nezáživný katastrofický film. První část je vlastně jen nudné čekání na to, až se konečně NĚCO seběhne a když už na TO konečně přijde, je to krátké a nezáživné. Postavy jsou napsány trapně podle klasické šablony, akční scény jsou pitomé až trapné. A konec, takový prostě nečekáte, protože film vlastně skončí, než se stihne něco odehrát. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Trochu mě, jako chemika, překvapilo, že při soptění sopky z celého jezera vznikne ohromná louže kyseliny sírové, pravděpodobně koncentrované, když to milé tchýni rozežralo nohy, protože při soptění sice síra s vodou utvoří nějakou tu kyselinku, ale na jezero by to nestačilo. Ale jinak to bylo napínavé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pierce proti sopce aneb „Get the hell out of there now, before it´s too late!“ Rozpoutané peklo sice obsahuje spoustu klišé zavánějících a hloupých okamžiků, ale mám rád tu první idylickou polovinu, kdy si je ta sopka zlehounka oťukává, aby pak vychrlila popílek z najemno nastřihaných novin a z mostu shodila pár modýlků aut do rozbouřené řeky (mimochodem slušná scéna). Pak už se jen řeší otázka, zdali Skynet prostřednictvím pyroplastického mraku zabije Sáru Connorovou, či ji zachrání švarný vulkanolog T-800 Brosnan.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle spektákl se moc nepovedl. Mám rád Brosnana mám rád katastrofické filmy, ale tenhle mě nikdy moc nebavil. Furt se to jenom rozjíždí a rozjíždí. Pak si nějakou tu akci se slušnými efekty užijeme, ale závěrečný finále filmu je zase takový nijaký. No a kromě Brosnana (kterej teda tady taky nehraje nic extra) mi byli ostatní postavy ukradený nepomohla ani Sára Connorová její děti byli vyloženě otravný, plus ještě navrch jedna otravná staromódní baba. Prostě tuna klišé, žádnej překvapivej zvrat nebo moment kterej by tomu filmu pomohl. Takže dám 2* asi jenom za těch pár efektů. Jinak dost prázdnej a nudnej film o ničem. Škoda.40% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Samotný Dante's Peak v niektorých záberoch vôbec nie je. (Pat.Ko)
  • Niektoré budovy v meste, ktoré boli zničené zemetraseniami počas pôvodnej erupcie, stále stáli a neskôr boli zničené, keď ich zasiahol pyroklastický oblak. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama