Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dante´s Peak je ospalé hornické městečko ležící na úpatí sopky, která se má každou chvíli probudit k životu, ale nikdo tomu nechce uvěřit a nebere vážně vědce z geologického výzkumu. Jenže se blíží strašlivá katastrofa, která velmi tvrdě zasáhne do osudu městečka. Pierce Brosnan zachraňuje Lindu Hamilton a její dvě děti. Efektní je scéna, kdy se společně řítí autem pryč a za nimi se rychle blíží pyroplastický mrak. Tenhle film mě vždycky dokáže přikovat k obrazovce a ho musím dokoukat i kdybych nechtěla. Prostě katastrofický film jak má být. Drama, akce, dobrodružství. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Katastroficke filmy mam od Towering Hell celkom rad, a v tomto hra Pierce Brosnan, ktory uz mal na konte kvalitu Golden Eye. Aj ked scenar a logika filmu krivaju, aspon sa da pozerat na dobrodruzne sceny.A Pierce Brosnan s Lindou Hamilton su fajn. Pre mna aj podstatne lepsi film nez Sopka s Tommy lee Jonesom. 69 % ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší (a údajně i vědecky méně pitomé) než tupá a Zlatou malinou po zásluze ověnčená konkurenční SOPKA z téhož roku a celkově jeden z lepších zástupců vlny katastrofických filmů v druhé polovině 90. let (DENNÍ SVĚTLO, TWISTER, DRTIVÝ DOPAD, ARMAGEDDON, POVODEŇ, TITANIC...). Oproti nudné SOPCE a jejímu reportážnímu stylu nabízí svižně odsýpající příběh poctivě budující napětí ticha před bouří, sympatické postavy a několik silných zapamatovatelných scén (horký pramen, cesta přes jezero kyseliny, most, jízda přes lávu) soustředěných převážně v silném finále, které víc než dostojí českému distribučnímu názvu filmu. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Když začnou vřít místní termální prameny, končí poklidný život obyvatel severoamerického městečka. Tento snímek považuji za jeden z lepších filmů v oblasti katastrofického žánru. Přijde mi, že bývá neprávem opomíjen v různých žebříčcích. Poprvé jsem film viděla jako malá a natolik mě uchvátil, že ho do dneška nemohu dostat z hlavy. Je doprovázen slušnými trikovými scénami výbuchu sopky, byť možná v některých okamžicích méně reálnými, přesto oproti různým fantasmagoriím, kde si scénáristé neodpouštějí vymyšlenosti, zůstává stále příběh tohoto snímku poměrně velmi reálný. Takové hodnocení dávám pouze filmům, k nimž se čas od času s chutí vracím a které mi poskytnou vždy téměř ten samý emocionální zážitek jako při prvním shlédnutí. Tento film obsahuje scénu, která mě jako malý dítě naprosto sebrala. Jde o moment, kdy babička Ruth seskočí do řeky plné kyseliny, aby zachránila rodinu své snachy. Vzápětí na to umírá. No co vám budu povídat, jako malá jsem z toho měla celkem trauma, protože jsem si v tom představovala svou babičku, kterou jsem nadevše milovala. Do dneška mám z této scény divný pocit. Shrnuto podtrženo, skvělý film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Titles [5:30] ,2. The Close Call [1:43] ,3. Trapped In the Crater [5:03] ,4. On the Porch [2:31] ,5. The Evacuation Begins [4:12] ,6. The Helicopter Crash [1:28] ,7. Escaping the Burning House [2:32] ,8. Sinking On Acid Lake [2:37] ,9. Stuck In the Lava [1:44] ,10. The Rescue [3:05] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Herci a štáb tohto filmu sa ocitli v distribučných pretekoch s 20th Century Fox, ktorí v tom čase produkovali film Vulkán (1997). Vďaka zrýchlenému plánu výroby sa tento film dostal do kín takmer o tri mesiace skôr a mal lepší úspech v kinách. (Pat.Ko)
  • Na školskom autobuse, ktorý je rozdrvený padajúcou kostolnou vežou (čas cca 57 minút), je nápis „Hurd County School District", čo je odkaz na producentku Gale Anne Hurd. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama