Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pierce proti sopce aneb „Get the hell out of there now, before it´s too late!“ Rozpoutané peklo sice obsahuje spoustu klišé zavánějících a hloupých okamžiků, ale mám rád tu první idylickou polovinu, kdy si je ta sopka zlehounka oťukává, aby pak vychrlila popílek z najemno nastřihaných novin a z mostu shodila pár modýlků aut do rozbouřené řeky (mimochodem slušná scéna). Pak už se jen řeší otázka, zdali Skynet prostřednictvím pyroplastického mraku zabije Sáru Connorovou, či ji zachrání švarný vulkanolog T-800 Brosnan.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Uvažuju, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem se hlavně kvůli Piercovi rozhodla hodit sem ty čtyři. Není to sice žádný převratný film, ale koukat se na to dá... a když si k tomu přidáte to, že natáčení jedné z posledních scén se stalo doslova noční můrou, protože trpí klaustrofobií, myslím, že si to ty 4* snad i zaslouží :-) 1.2.2007 Ty čtyři hvězdičky považuju za dočasné pomatení mysli a srážím Rozpoutaný peklo na úrověn tří hvězdiček :-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $116miliónovTržby USA $67,127,760Tržby Celosvetovo $178,127,760║ Ten rozpočet tam je teda cítiť, takže v rámci trikov sa jedná o vyšperkovanú záležitosť, taktiež o porciu dobrodružstva nie je núdza, herci sú fajn, skôr kompaktnosť celého príbehu nevyznie ako by mala, lebo miestami to príde až moc laxne, hlavne konania v niektorých prípadoch, váhanie o tom či potvrdiť počiatok narastajúcej erupcie sopky či samotná evakuácia mesta. Slušný priemer ktorý ale rázne u mňa prekonáva konkurenčne tematická Sopka. /60%/ ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku film s velice solidními triky a silným hereckým obsazením. Pravdou ale je, že Džejms Bond se Sárou Konorovou se dvěma rošťáky mi k sobě moc nešli. Bylo ale jasné, že zkušenosti se službou královně a boj s roboty naše hrdiny natolik zocelil, že i erupce sopky dopadla pohádkově. Příjemná oddychovka, ale nejsem si jist, zda ji zhlédnu opakovaně. V dnešním bídném programu byla volba tohoto filmu vyloženě nouzové řešení. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Malebné americké městečko Dante's Peak se zdá být skoro dokonalé, nebýt stejnojmenné sopky,která ční nad městečkem a výrazně naruší poklidný život všech obyvatel. Zachráncem by měl být geolog Pierce Brosnan. Klasický příběh, kdy dává příroda lidem totálně nafrak, Pierce má pravdu,ale nikdo mu nevěří a pak je již na vše pozdě. Naprosto průměrný thriller. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Motor člna bol chladený vodou tak, že sa čerpala voda z jazera a prechádzala cez motor. Kyselina v jazere by spôsobila veľmi rýchle znefunkčnenie motora. (Pat.Ko)
  • Tričko, ktoré má Greg (Grant Heslov) na sebe v prvý deň pozorovania Dante's Peak (čas cca 35 minút), je graf zobrazujúci erupcie sopiek za posledných 4000 rokov. (Pat.Ko)
  • Terénní auto, kterým hlavní hrdina jezdí ve velké části filmu, je Chevrolet Suburban ročník 1987. Pro film byly použity čtyři. Jeden se poškodil v řece, druhý byl poslán k dalšímu filmování do studií Universalu v Pekingu (kde jeho stopy končí), jeden se dochoval a byl okolo roku 2014 prodán v aukci. O čtvrtém nejsou informace, nicméně filmový konec červeného Suburbanu v plamenech lávy byl pouze počítačový, auto zničeno nebylo. (Zdroj: imcdb.org) (Stejšn)

Reklama

Reklama