Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (424)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Temná síla na vzestupu! Jeden by si řekl, že 98 minut nepřetržité akce nemůže být v žádném případě frustrující, ale po zkušenosti s digitalizovanými Clone Wars není nic jisté. Když totiž divák po první čtvrtině filmu "dekóduje" donekonečna se opakující vzorec (sebe)vykrádání, uvědomí si, že tím došel prakticky na konec tunelu a nezbývá mu, než ronit slzy nad nedokonalou animací - a to navíc za předpokladu, že je vůbec schopen akceptovat posunutou mentalitu filmu (nebo mám říct pilotu?). Baby Hutt, silně nestíhající Kevin Kiner a fakt, že příběh kdovíjak nepasuje do rozjetého SW univerza jen negativní dojmy neblaze umocňují. Clone Wars bohužel nepřesahují rámec běžné televizní úlitby adresované dětem, která se do kin dostala zlovolným nedopatřením, a k níž by se tak, v ideálním případě, mělo přistupovat. Kéž bych byl znovu pětiletým, protože toho jaksi nejsem schopen... (náležitě ošvédováno věčným SW omnifágem) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšika SW ságy pozerateľné dobrodružstvo v obľúbenom vesmíre, i keď... celý čas som bojovala s presvedčením, že tvorcovia sa akosi nevedia rozhodnúť, akej vekovej kategórii má byť film určený. Na jednej strane divoká akcia, neustále laserové prestrelky, zabíjanie klonov, ničenie droidov, súboje na meče i blastery, krutí záporáci... na strane druhej priehľadné morálne posolstvá (poslúchaj učiteľa, chce ti dobre), pozitívne charaktery Jediov bez jediného mráčika pochybností a s tonami filantropie, totálne otravné prekáranie medzi Anakinom a Ahsokou, ktoré nie a nie skončiť - to všetko šité na mieru skôr inteligentnému odrastenému dieťaťu než normálnemu dospelákovi. Vo chvíľach, keď príbeh nebrzdili konverzačné, nie vždy a nie príliš vtipné vadenice medzi dvoma hlavnými postavami, to bolo celkom fajn. Veď aj tá šablónovitá Ahsoka je nakoniec sympatická. Čiže až na to výrazne kolísajúce tempo, ktoré súvisí s tými ostatnými výhradami, sa mi to vlastne páčilo. Uvidíme, aký bude seriál. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno v ďalekej galaxii žil raz jeden chlapík a ten chlapík mal nápad. Jeho meno znelo George Lucas. Málokto veril, že jeho vízia bude úspešná ale navzdory všetkým predpokladom sa tak stalo. A to je v skratke príbeh vzniku kultu menom Hviezdne Vojny ale ešte ani zďaleka nekončíme. Táto značka sa stala úspešnou do takej miery, že si chlapík veľmi rýchlo uvedomil jej potenciál a rozhodol sa ho zúžitkovať nielen na plátnach kín. A značka stále prínášala úspech a tak prišiel s nápadom rozšíriť jej filmový vesmír. Keď dozrela technika, dvadsať rokov od premiéry prvého filmu, ktorý odštartoval úspešnú trilógiu sa začala rodiť trilógia nová. A keďže bola rovnako úspešná a navyše priblížila jeho dieťa aj mladšej generácii, rozhodol sa z tohoto faktu vyťažiť čo najviac. A tak vznikol krátky seriál pre deti, ktorý vyplnil obdobie medzi druhou a treťou epizódou novej trilógie. Lenže zjavne to nestačilo a tak sa rozhodol tento nápad spracovať znova a tentokrát lepšie. A v rámci čo najväčšej propagácie poslal dokonca pilotný diel nového seriálu do kín, lenže tentokrát trochu narazil. Kritika ho strhala a aj fanúšikovská komunita bola mierne sklamaná a vyčítala mu prílišnú infantlinosť a odklon od pôvodného štýlu. Aj keď atypická Kinerova hudba a padawanka Ahsoka neboli vôbec zápormi, práve naopak. Napriek všetkému si však na seba Klonové Vojny dokázali zarobiť a legenda tak pokračuje aj na televíznych obrazovkách, pričom je možné že sa časom dočkáme aj ďalšieho, tentokrát hraného prírastku. Je pravda otázne akej kvality... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Na tohle by asi i Jar Jar řekl:"Fujky." Takže ještě jednou, hezky popořadě. Lucas vymyslel obrovský kult původní trilogií. Vytvořil mytologii a galaxie, ze kterých se dá těžit ještě spoustu let a těžit se bude. Pak si řekl, že to celé dodělá. Natočil novou trilogii...nablýskal jí. CHYBA! Namontoval na ní "hezčí" herce. CHYBA! Udělal z Jediů větší frajery. CHYBA! Místo dialogů narval akci. CHYBA! A vše se snažil namontovat do hlav mladších divaků. CHYBA! Inu, neudělal toho zrovna moc dobře. Jelikož původní trilogii fanaticky miluji, odpustil jsem mu hodně a i v té nové si něco našel. A co Lucas na to? Vypustil Klonové války, kde vše, co udělal špatně ještě zdvojnásobil. Ono je to svižné, ono je tam spousta postav z původní trilogie a plusy se opět najdou. Jenže! Star Wars nejsou o trapných vtipech droidů, Star Wars nejsou o "hláškách". Na druhou stranu, mečů je tam dost a příběhově je to lepší než nepovedená dvojka a hlavně, kdyby neexistovala původní sága, je to popkornovka dobrá. Jelikož všichni tvrdí, že seriál je daleko lepší, dám tomu ještě šanci. Nehledě na to, že i takováhle blbinka stačila, abych propadl zase mánii. "Nedobré je toto." řekl by starý Yoda. 2 a půl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to dá a viac sa mi k tomu ani nechce písať. Absolútne zbytočný zástupca hviezdnej ságy, ktorý vzhľadom na nízky rozpočet nemá v kinách čo hľadať. Psychopatizmus Lucasa ohľadom svojho vesmíru nemá konca. Remasterované dvd verzie, pridané scény, vydanie pôvodných verzií na dvd, ďalšie remasterované verzie a minulý rok celá sága na brd. To posledné je to jediné, čo malo skutočný zmysel. Tento film bohužial patrí k tomu menej nepochopiteľnému. 50%. Čo vymyslí Lucas nabudúce? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • S celosvětovým výdělkem 68,3 milionu amerických dolarů se v době promítání filmu jednalo o nejméně výdělečný celovečerní film ze série Star Wars. (KGBelik)
  • Jednalo se o první film ze série Star Wars, který neměl úvodní textovou roletku během titulkové sekvence. Místo toho je premisa příběhu nastolena hlasem hlasatele, který popisuje scény v pozadí. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama