Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (131)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Když poprvé spatříte Rainna Wilsona v roli bubeníka a bláznivého rockera, hned vás musí napadnout jméno Jack Black. Robert Fishman, přezdívaný též Fish se společně se svou kapelou Vesuvius mohl stát slavným. Nahrávací společnost mu však nepřála a dala kapele na výběr, buď Fish, nebo místo na rockovém nebi. Touha byla velice silná a tak Fish přišel o svou vysněnou kariéru a zapřísáhl se, že se ke svému řemeslu již nevrátí. No, ve skutečnosti tvrdil něco jiného, ale realita byla trochu jiná. Fish se díky hříčce osudu po 20 letech (ne)dobrovolně ujímá opět své role a má možnost dokázat, že stejně jako rock je věčný, on ještě nezemřel, umí to pořádně rozbalit a především ukázat světu, kdo je pravým rockerem. Na jednu stranu hraje kapela spíše pop-rock, hudba je tedy nasládlá, což nečekaně vyústí i v románek uvnitř kapely, na stranu druhou je příjemné vědět, že je Rainn Wilson vskutku kvalitní náhrada za Jacka Blacka a svou roli zvládl na výbornou. Pokud jste si užívali School of Rock nebo Tenacious D: The Pick of Destiny, tahle "rocková" jízda vás příliš nezklame, bohužel není tak našláplá a spadá spíše k průměru. (6/10) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická pohodová jednohubka, která inspiraci Školou ro(c)ku nezapře. Narážky na hudební průmysl jsou někdy dost ostré a Rainn Wilson sem tam prohodí nějakou tu pamětihodnou hlášku. Společných charakteristik s Blackovou ujeťárnou by se našla spousta. Pod kouty se budou usmívat nejenom fanoušci The Office, ale i jiných seriálů jako je 30 Rock nebo Scrubs. 65 % ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jack Black ve Škole rocku a nebo Tenacious D je daleko víc nářezovej, to je jasný, ale Rainn Wilson je taky naprosto ultra speciální dobytkář, kdy obzvlášť jeho kapelová zkouška po webkamerách je něco na co se nedá zapomenout a že by se dál nějak krotil, to teda taky nemůžu říct a jeho skrz na skrz potem promočenej kostým se stal takovým symbolem každýho jeho vystoupení.Jinak film je bezvadně svižnej, v rytmu rocku, zábavnej a v lecčems to připomíná právě živelný hudební filmy Jacka Blacka, navíc Christina Applegate je stále kočka. Perfektní oddychovka ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ve spoustě výtahů hrajou Celine Dion, ale pořád je to brak !!" ;) Největší problém Rockera cítím ve skutečnosti, že není až tak vykrádačkou Blackovy Školy rocku a podobných záležitostí jako spíš filmem, který vyznívá spíš jako křečovitý plagiát.. Rainn Wilson pro mě prostě vždycky bude jen chabý dvojník právě überšílence Jacka Blacka, jehož živočišnost je při jakékoliv snaze naprosto nenapodobitelná. Když tu myšlenku zaženu do krajnosti, pak i Teddy Geiger vypadá jako dvojník, a to Jamese Franca a Matt Gadman mocně připomíná Jonaha Hilla..;) Jen překrásná Emma Stone je nenapodobitelná a moc hezky se na ni kouká, ač její postava upjaté Amelie "dělá celou dobu Zagorku". A Christina Applegate ?? Přes svůj věk je stále sexy a neodolatelná, svůj komediální potenciál nezapře, stejně jako mě ještě nikdy nezklamala, i tentokrát patří k tomu nejlepšímu, co Rocker nabízí. Jason Sudeikis si střihnul parádní karikaturu agenta, takže tu máme spolu s finálním výbuchem Vesuvia dokonce i nevtíravou kritiku, či zrcadlo, chcete-li, poměrů současné hudební branže, jen ty jeho fórky vyznívají neskutečně uboze a trapně, což zřejmě nejvíc Rockera tlačí jako kamínek v botě. Sem tam na diváka vyskočí povedený gag či hláška, v celkovém dojmu ovšem působí neskutečně upoceně, stejně jako nedospělý Fish. Nicméně soundtrack se docela povedl, příběh se snaží o určitou originalitu, filmu neupřete svižnost a to finále s motivem uspokojivého zadostiučinění mě potěšilo, stejně jako cameo Bradleyho Coppera. Takže nakonec sice jen tři, zato však maximálně silné, hvězdičky !! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni hudebni komedie, ktera da vzpomenout na Skolu rocku. Rainn Wilson sice neni Jack Black, ale jelikoz hraje drobet staryho uchylnyho bubenika a tudiz je naprosto v poradku, ze to je hovado, tak je perfektni. Navic nekoho tak spocenyho jen tak neuvidite. No zbytek obsazeni je taky fajn, obzvlast me prekvapila porad sexy Applegate a blondatej Will Arnett s dlouhym harem. Pribeh je sice jednoduchej, ale jelikoz to je v podstate road-movie, kdy neustale zni nejaky paradni rockovy pisnicky (i kdyz by mohli obcas trochu pritvrdit) a sem tam tu je nakej slusnej forek, tak je to proste paradni zabava. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Založené na príbehu Petea Besta, bývalého bubeníka skupiny The Beatles. Vo filme sa objaví v scéne pri zastávke. Je to chlapík, ktorý číta časopis s Vesuvius na obálke. (Flipper)
  • V zábere, keď Amelia (Emma Stone) vychádza zo šatne natáčať videoklip, prichádza bez basgitary. V ďalšom zábere ale už basgitaru má. (Amityville)

Reklama

Reklama