Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Recenze (455)

brasek 

všechny recenze uživatele

Skvelá muzikálová komédia, príjemne som sa zabavil. Miestami som mal pocit, že Donald O'Connor bol lepší, šikovnejší ako Gene Kelly, ale na druhú stranu bol mladší a ohybnejší v časoch natáčania filmu. Debbie Reynolds ako milá a krásna Kathy ma očarila a určite si svoju poctu zaslúži aj Jean Hegen, ktorá stvárnila z môjho pohľadu dosť nepríjemnú rolu. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Prietrž herectva. Toľko hereckého, tanečného a speváckeho talentu na jednom mieste je dnes už výnimočná záležitosť. Film plný skvelého humoru, veľkolepej hudby, komplikovaných tanečných scén a na tú dobu aj veľmi kvalitného spracovania (kamera a strih). Zlatý vek Hollywoodu neni len otrepaná fráza, Singing in the rain je najlepším dôkazom tohto obdobia a dej filmu zasadený do prerodu z nemého na ozvučené filmy podporuje podmanivú atmosféru to skvele dokresľuje. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 9/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Fantastický muzikál! dlouhé taneční choreografie bez střihu, po technické stránce zatancováno bezchybně a dokonale. Nemohl jsem odtrhnout oči. ()

kpt.Marťas 

všechny recenze uživatele

Pozitivní energií nabitý film. Ten film si nedělá těžkou hlavu vůbec z ničeho, ani ze sebe samého...což je vidět na mírně nekonzistentním a nelogickém scénáři. Ale já mám muzikály rád, tenhle má absolutně nadupané taneční scény přesně ve stylu 50. let, excelentní představitele a k tomu kopec humoru. Až mi bude někdy špatně, chci si pustit Zpívání v dešti. ()

Tibb-Shäe 

všechny recenze uživatele

Prenádherný muzikál! Je skoro 60 rokov starý, ale tá doba mu na jeho čare neubrala ani trblietku. Pesničky sú chytľavé a a choreografia pastva pre oči. Spolu so širokým a neutíchajúcim úsmevom Genea Kellyho a krásnou tvárou bábiky Debbie Reynolds tvoria neuveriteľne skvostné tanečné scény, počas ktorých sa máte chuť postaviť a tiež si ísť trochu zaspievať a zastepovať do dažďa. Nehovoriac o vydarenom scenári, ktorý ponúka viac než dosť skutočne vtipných momentov, na ktorých sa od srdca zasmejete. A čo sa týka protagonistov: lepšiu herecko-spevácko-tanečnú zostavu nemá snáď žiadny muzikál. ()

erazmus 

všechny recenze uživatele

Nemám co dodat. Nádhera. V každém záběru je vidět, že jej dělal člověk znalý řemesla, ať už jde o scénu, kameru nebo výkony herců, tedy tanečníků. A největší hvězdou tohoto filmu je pro mě Donald O'Connor. Kdykoliv byl na scéně, prozářil film něčím hrozně příjemným a lidským, on tu roli nehraje, on je ta postava. ()

HonziKaja 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že mi to po jako zarytému vyznavači "černé hudby" po hudební stránce nesedne. Pak jsem jen s otevřenou pusou několikrát opakoval některá hudební čísla. Good morning je noční vyprošťovák nějvětšího kalibru. ()

ggggg 

všechny recenze uživatele

Super muzikál, viděl jsem ho jak ve filmu tak na divadelních prknech a zážitek to byl super. Po shlédnutí tohodle filmu mám chuť začít se stepem :-) ()

PSyk 

všechny recenze uživatele

Ano, zlatá 50. všimněte si, jak oproti této dokonalé jednoduchosti jsou muzikály ze 60tých (MyFLady, Hello D., Funny Girl, atp.) přeplácané - zlepšilo se to až Šumařem na střeše... ()

marmota-b 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi zůstává rozum stát nad akrobatickými kousky Donalda O'Connora... Tenhle film ve mně vždycky zanechá tak úžasně pozitivní náladu, že je to až k nevíře (o to víc, když si tady teď čtu neveselé historky z natáčení...). Jediné, co bych filmu snad vytkla, je to, že píseň a číslo "Broadway Melody" je hooooodně hodně dlouhé na to, že v podstatě vůbec nesouvisí s dějem. Ve všech ostatních případech se ovšem tvůrcům podařilo písně a taneční čísla tak nádherně propojit s dějem, jak se to moc nevidí. A komedie je to tedy taky pořádná! Nejenom scénářem, ale i hereckými výkony. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Veselý muzikál o muzikáli, v ktorom sa (i vďaka tomu) prirodzene prelínajú spievané pasáže s hranými. Hlavní hrdinovia sú navyše veľmi sympatickí. Akurát ku koncu už bolo toho spievania na mňa veľa. ()

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama