Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adolph Green, Betty Comden .. Show must go on! Zpívající Hollywood aneb jak jsem se naučil mluvit k divákům. Přerod němého filmu na plně zvukový musel být hodně bolestný, naštěstí vzpomínání v podání tohoto malebného muzikálového snímku je hodně zábavný. Barevná podívaná, plná písniček, optimismu a všudypřítomných úsměvů spolehlivě zafunguje na přístupného diváka i po tolika letech. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Film o filmu ve filmu, v kterém pronikáme různými úrovněmi média v dlouhých (až moc) choreografických sekvencích, že vynořit se poté z celého toho světa zpět do reality je jak probudit se z hodně dlouhého a hlubokého snu. Technicolorové barvy, nelidská vizáž protagonistů a jejich děsivě dokonalé choreografie k tomu jen dopomáhají. Naštěstí mě během sledování občas vyhodí z kolejí prudká bolest mezi žebry po kopanci od Alexe DeLarge. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Máte rádi muzikály? Chodíte na všechny ty Prokopy Diviše, Koperníky, Galileje, Babičky, Rychlé šípy, Drákuly, Dášenky, Kleopatry, Mydláře katy, Jů a Hele, Golemy, Robiny Hoody a jiná papundeklová uhejkaná zvěrstva? Zvěrstva plná dávno zhaslých hvězd, hvězd co si myslí že jsou hvězdami jen kvůli bulvárním plátkům, či uhrovatých tvářiček snících o tom že hvězdami budou? --- Pusťte si Zpívání v dešti, West Side Story, My fair Lady, či skvělý Divotvorný hrnec a pochopíte o čem muzikál vlastně je. -- Jestli ten rozdíl nepoznáte, tak je s vámi ámen a doporučuji sledovat předprodeje vstupenek protože další socialistická reinkarnovaná pop zombie už píše libreto na Fantomase. Jo a prej se chystá muzikál Edison a Rumburak... Bomba ! * * * * * ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Spolu s Moulin Rouge moja srdcová záležitosť. Ešte pred časom som si myslela, že jednoducho neviem pozerať staré muzikály, pretože pri West Side Story či My Fair Lady mi stále čosi chýbalo. Spievanie v daždi má v sebe iskru, excentrických tanečníkov, spevákov a hercov v jednom, príšerne nepríjemnú herečku prvej kategórie, upišťanú Jean Hagen, ktorú ale kompenzuje nebesky sladká Debbie Reynolds. Nadpozemské piesne, chytľavé melódie, čo scéna, to extrémne pozitívne vplývanie na diváka, ktorý má chuť po skončení vyskočiť, schmatnúť dáždnik, vyjsť pred nežný teplý dážď a vyspevovať "Singin´ in the Rain, stále dokola a dokola. Milujem muzikály a toto je jeden z najkrajších, aký som mohla vidieť. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak nemám rád muzikály (což tady zmiňuji poměrně často), tak tohle je další vítaná výjimka, ovšem tentokrát opravdu výrazná a tučná. Základ každého muzikálu, tedy krásný hudební doprovod a taneční choreografie, je tu splněn na sto procent, a navíc podpořený sympatickými herci a tak energickým a veselým příběhem, za který by se nemusel stydět ani Charlie Chaplin v nejlepších letech. Každopádně jsem rád, že jsem našel špičku žánru, kterému nijak neholduji - obdiv směrem k tvůrcům a hereckým výkonům je speciálně v tomto případě oprávněný jako málokde. 95% ()

Galerie (115)

Zajímavosti (59)

  • Film sa odohráva v roku 1927, teda v roku vzniku prvého celovečerného zvukového filmu. (AdamCritic)
  • Originální negativ filmu byl zničen při požáru. (HellFire)
  • Většinu kostýmů získala po natáčení Debbie Reynolds (Kathy Selden). Dlouhou dobu je měla uloženy ve své sbírce. V roce 2011 jich ale velkou část rozprodala v aukci soukromým sběratelům. (Pria)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama