Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 3

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (2 436)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $48,071,303Tržby Celosvetovo $97,527,535Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,408,936 //počet predaných kusov 847,222Tržby za predaj DVD v USA $24,266,569 //počet predaných kusov 1,196,143║ __SUPER-SUPER-SUPER NÁREZ!!!__ Roztomilo drsný superhrdinský úlet. Matthew Vaughn je fakt macher. /100%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že mě tenhle film byl doporučován ze všech stran jsem čekal větší šlágr. Co byl neskutečnej šoking, byla ta malá holka, och tak film ze mě ještě udělá pedofiláka nebo co, ale ona prostě byla naprosto k sežrání, hned ta první akční scéna s ní byla bezchybná. Jedenáctiletá holčinka se to napochoduje do gangsterskýho doupěte s fialovou parukou, probodne jejího šéfa a po zuby vyzbrojená s klidem anglána zahlásí "tak co vy kundy", no v tu chvíli jsem se zamiloval. Dětská herečka Chloe Moretz zahrála svoji holčičku takovým způsobem, že i blištivější jména jejich dospělejších kolegů proti ní vypadali jako prodavači zmrzlin co se zrovna připletli na natáčení filmu. Jo a ta holčička mě děsně připomínala uživatelku Faidra, takhle nějak si tuhle zdejší skvělou uživatelku představuju, samozřejmě včetně škrabošky přes kukadla a fialový paruky. Ostatní postavy byli proti "faidře" jak auto bez oleje a dost nudily, navíc hlavní hrdina byl sympatickej asi jako čerstvě popíchanej včelař. Obsahově to nebylo špatný, akční scény taky skvělý a hudba ještě skvělejší, jen je škoda že se v druhé částí stavila na kávičku tetička nuda a vysosávala z filmu tu lahodnou ostrou příchuť. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na první pohled parodická a odlehčená hříčka, ovšem po bližším prozkoumání vyspělá žánrová fúze, která v podstatě žánrový film (komiksová adaptace?) obchází a chová se plně dle potřeb, resp. touhy diváka. Guilty pleasure už tedy není "guilty", tenhle film je vtipný, má šmrnc, naprosto se v něm ztrácí všechna klišé a svou tvůrčí genialitou přinese na obrazovku jednoduše přesně to, co se modernímu diváku líbí nejvíc... K samotné akci - scény jsou perfektně zvolenou hudbou naboostovány k dokonalosti a navíc v průběhu filmu se jejich coolovost a vypjatost ještě zvyšuje. Proto vyvrcholení nejen, že představuje odkaz na Kill Bill (vstup apod.) a Matrix (chodba apod.), ale navíc se je jaksi s nadsázkou snaží i překonat (viz pokud hrdinka kosící nepřátele přitahuje diváky víc, než hrdina kosící nepřátele, stejnou logikou by na tom malá holčička kosící padouchy měla být ještě líp), ale to jen v malém momentu, na kterém svůj úspěch nestaví, neboť Matthew Vaughn dobře ví, že překonat tyhle modly jednak nejspíš ani není možné a jednak Kick-Assu bude líp jako svébytnému a originálnímu filmu, kterým nepochybně je. 9/10 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hernajs, to byl ale Film (velké F píši záměrně:-))! Nářez - super ocas, který snášel nakládačku o něco lépe než ostatní, člověka opravdu pobavil. Jeho holka - fakt kočka! Taťulda v podání Nicolase Cage opravdu sedl a malá Mindy?? OMG! Může být něco rozkošnějšího?! Takové charizma! Absolutní špička roku 2010. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Normálně tenhle typ filmů nesleduju, ale tou všudepřítomnou chválou si Kick-Ass o promítnutí řekl. Sice jsem možná čekal větší "kopanec do zadku", protože zdaleka není využitej všechen potencionál, kterej snímek měl, avšak pevně věřím, že se rejža vrhne na druhej díl a okoření ho ještě víc. No ale to nemění nic na tom, že to byla zatraceně dobrá a efektní podívaná. Chloe Moretz, která na sebe strhávala veškerou pozornost jen co se objevila na scéně, si to tam hází neuvěřitelným způsobem a jestli jsem někomu fakt fandil, tak jí (popravdě řečeno, Aaron Johnson mi byl spíš nesympatickej) a hned po ní bych ještě zmínil Nicolase Cagea, se kterým vytvořila opravdu sehranej pár. Jinak bych ještě zmínil slušnou, ikdyž ne až tak častou, akci a hodně svižné tempo snímku. A to nejlepší nakonec, hudbu; tak dokonalej soundtrack jsem už hodně dlouho neslyšel, perfektně do všech scén seděl a u některejch ve mně vyvolával pobavenej a zárověň překvapenej úsměv na tváři (třeba u scény s holčičkou "bez tatínka a maminky"). Přestože mi některý části sedly o dost míň a jiné naopak mnohem víc (tím narážím na to, že Kick-Ass není rozhodně perfektní, nebo snad dokonalej), dohromady tvoří výtečnej a nenudící film, kterej můžu vřele doporučit. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V titulcích jsou uvedena jména D'Amicových (Mark Strong) gangsterů. Jmenují se Posh, Scary, Sporty, Ginger a Baby, což jsou přezdívky děvčat ze Spice Girls. (Kulmon)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama