Reklama

Reklama

Vražda - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, 2007, 18 h 55 min (Minutáž: 54–57 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen, Ann Eleonora Jørgensen, Marie Askehave, Søren Malling, Michael Moritzen, Nicolaj Kopernikus (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (27)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilá krimi série, které jsem zcela propadla a houpám se na vlně.. Logiku chování postav neřeším, dobře vím, že tam, kde jsou silné emoce (vypjaté situace), logika se v drtivé většině případů odporoučí do kopru.. Příběh o vyšetřování vraždy mladé dívky mě vcucnul hned od začátku a ta druhá linka s politikou a politikařením byla též zajímavá.. Za zmínku určitě stojí Lars Mikkelsen a ústřední dvojka kriminalistů Sofie Gråbøl a Søren Malling, jejichž pracovní nasazení bylo obdivuhodné, místy za hranicí chápání.. ()

cross 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázka opravdu komplexního vyšetřování jednoho zločinu, který je sice hooodně zamotaný, místy až neuvěřitelný a tím pádem i nepřehledný, ale na druhou stranu, bude vás bavit a neustále udržovat v napětí a horečných diskuzích kdo je vlastně vrahem a jak to vlastně celé bylo. Hrdiny si oblíbíte podobně jako ty v seriálu Broen, stejně jako styl vyprávění a hudbu. Opět doporučuji tak trochu protrpět pár úvodních dílů, pak už to opravdu stojí za to - což inklinuje k tomu, že kdyby autoři lehce ubrali a seriál zdrcli třeba do 12ti dílů, byla by to nezapomenutelná pecka! A ještě jedna věc - to co udělali v posledních třech dílech jim prostě neodpustím - neortodoxní a nekonvenční přístup k vyprávění, který vás prostě lidsky nesmírně zamrzí...všechny tři vyprávěné a neustále promotávající se příběhy vlastně dopadnou velmi smutně...holt, severské krimošky jsou jenom pro drsňáky...****1/2 ()

Reklama

Heyyy 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Nevím, přišlo mi zvláštní kolik případných vrahů se během seriálu vyrojilo, resp. kolik lidí s pohnutou minulostí, lidí, kteří zrovna tu noc odnášeli ze svého bytu nějaké tělo, lidí, kteří se chovají zvláštně a páchají sebevraždy, přestože vlastně nic neudělali... Navíc každý, koho vzali do vazby, dělal tajnosti s tím, co vlastně dělal a kde byl... Myslím, že kdyby si na někoho vážně posvitila policie, ještě rádi by řekli, že zrovna páchali sebevraždu a maj na to i svědky apod... A motiv vraždy se nakonec taky nevysvětlil. Působilo to z vysvětlení vraha málem jako nehoda, něco v afektu, ale proč by ji teda xkrát znásilňoval, jak říkali v prvních dílech na patologii. Na to jak se vše do detailu vysvětlovalo u předchozích obviněných, co se týče skutečného vraha, zůstává mnoho otazníků... A obličej tý matky Nanny bych už nerada ještě někdy viděla :D ty vyvalené oči a stále stejný výraz, lezla mi na nervy :D ()

kareen 

všechny recenze uživatele

K legendárnímu seriálu jsem se dostala až teď, ale o to víc jsem si ho užila. Tohle je prostě extra třída kvalita, na které se mi líbilo snad úplně všechno. Příběh, postavy, různé úhly pohledu, různá prostředí i herci, především Sofie Grabol a Lars Mikkelsen, v roli radního pro školství. Bavilo mě hádat vraha, pouštět si jednu epizodu za druhou a ani mi nevadilo občasné natahování a také (přiznávám) trochu zbytečnější zvraty. Také jsem uvítala, že hlavní vyšetřovatelka není žádná alkoholička, nemá aspergerův syndrom a ani ji nepronásledují žádné vnitřní běsi, jak to tak u severských detektivů bývá zvykem. Komisařka Sarah je jen hodně umanutá v řešení případů a zanedbává kvůli tomu svoji rodinu. Hm… Každopádně, bavilo mě to nehorázně a rozhodně jdu i do druhé a třetí série. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který má amerického bratříčka a asi i víc emotivního, ale jinak jak přes kopírák. Forbrzdelsen se mi ale opravdu líbil, taková umanutá a nevýstřední až na jeden hnusný svetr hlavní postava se jen tak nevidí. Bohužel je tam pár nudných částí, které tvůrci mohli vklidu vypustit aniž by se něco stalo. Každopádně závěry dílů byli natolik perfektní, že to člověka nenachalo spát a musel si pustit další díl. Pochopitelně vrah byl známí téměř okamžitě, ale to neznamená, že budete pochybovat. Prostě Dánský krimi, na most to nemá, ale má to na hodně. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama