Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Nejlepší porevoluční seriál? Spíš nejlepší tuzemský seriál od „Chalupářů“. A pro člověka, který žije na vesnici a zbožňuje fotbal, tak trochu splněný sen. Neskutečně přirozené, civilní a přitom vtipné. Výkony herců Vetchého, Novotného a Soboty jsou na Oscara. Seriál má navíc tu skvělou a velmi vzácnou vlastnost, že je díl od dílu lepší a lepší. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Překvapení, pro mě tedy zaručeně. Nedával jsem tomuto počinu moc šancí. A v televizi jsem se díval až na 9. díl, který byl zatím zaručeně nejlepší, hlavně tedy díky postavě trenéra v podání pana Trojana. Kam se hrabe slavný José:-) Po zhlédnutí jsem byl velmi mile překvapen a tak ostatní díly "sjíždím" na netu. Seriál, který pobaví. Kupa hlášek, jako např. "onanováním se píchat taky nenaučíš," nebo, "napřesrok zatravníme brankoviště," "vyvolají" člověku úsměv na tváři kdykoliv. Diváci, kteří sledují fotbal na jakékoliv úrovni, se mnou budou určitě souhlasit. Vtipnost spočívá právě v tom "okresu," kde vidíme zábavné momenty, jak na hřišti, tak i v hledišti. A to je právě ten rozdíl oproti fotbalu, který se hraje v nejvyšších ligách po celém světě, kde se "točí" neskutečné miliony. Herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. Vyzdvihuji Ondřeje Vetchého, poněvadž ten zvládá svoji roli doslova famózně. Ten pokladník mě byl nějaký povědomý, vygoogloval jsem si tedy jeho jméno a hle, už vím proč, pan Kikinčuk hrál Šimona Pláničku ve Slunce, seno, jahody! Potěší i nasazení Luďka Soboty. Okresní přebor vás zaručeně pobaví. Zjistíte i, že Vietnamci umí hrát skvěle fotbal:-) Adios a já jdu koukat na ligu mistrů:-) Hodnotím pěknými čtyřmi hvězdami. Je to prostě ‎"dobjééj" seriál:-) Navrhuji Slavoj Houslice do naší ligy, myslím, že by tam hráli lépe, než současná Slavie:-) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mimořádný výkon! I přes zjevnou výhodu v podobě účasti hereckých fachmanů vznikl mimořádně nevtipný počin. Humor obstarávají zpopelnění nebožtíci, žvatlající noha, připlzlý Kikinčuk. Zbytek utek. Prostředí pralesní ligy trestuhodně nevyužito, případně karikováno - nebo jak to napsat? Nevtipné, místy blbé. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy jsou naše české televizní kanály přehlcené splaškou českých nebo zahraničních stupidních telenovel byl tento seriál z produkce televize NOVA jediný, u kterého jsem si řekla, "škoda, že nemá víc dílů!" Úžasný námět, Olda Vetchý neskutečně zářil a jak naznačil Cival, v tomhle podal jednoznačný, oscarový výkon. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších seriálů, které Nova kdy vyprodukovala. Koncepčně a filmařsky sebejistý a výborně herecky obsazený (trio Vetchý-Novotný-Sobota ze sebe ždíme takřka maximum). Na první pohled jde o jednoduchoučkou buranskou pitomost, ale to je jen zdání. To, že je seriál o přízemních prosťáčcích, ještě neznamená, že sám je také takový (narozdíl třeba od většiny opusů Zdeňka Trošky). Vyloženě vtipné mi to bohužel přišlo pouze příležitostně a scénáře některých epizod jsou až moc triviální. Ale ta řemeslná profesionalita a již zmínění herci si prostě zaslouží jednoznačný palec nahoru. 70 % ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Při charitativních zápasech chodilo na tým Slavoj Houslice více lidí než na skutečné zápasy a na vesnici se tak sešlo i 3 500 diváků. (MTHRFCKR)
  • Režisér Jan Prušinovský přišel se svým nápadem nejprve do České televize, kde byl ale odmítnut s tím, že tento typ seriálu není to, co současní diváci chtějí vidět. (ClintEastwood)

Související novinky

Reklama

Reklama