Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Colin Farell v tom lepším světle. Pohled na válku nejen očima novinářů, ale například i očima kurdského doktora. Co se týká zájmu bulváru bohužel pravdivé. Nejen válka je smutná a děsná, ale hlavně ty následky. Přesto jsem od filmu čekal trochu víc, chvilkami jakoby to ztrácelo spád, ale určitě zajímavý snímek a zajímavé téma. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku rutinně natočený, ale jinak výborný film o hrůzách války, který se paradoxně přímo ve válce odehrává jen chviličku. Triage se válkou zabývá především po psychologické stránce a ukazuje návrat domů - v tomto případě ne vojáka, nýbrž válečného fotografa. Colin Farrell hraje o sto šest a Christopher Lee si vystačí se svým charisma a odzbrojí diváka hned první svojí scénou. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, nečekal jsem takový zážitek, jaký mi byl dopřán. Oproti očekávání se většina filmu odehrává V Anglii, nikoliv v Kurdistánu. Smutný film o práci fotografa ve válečné zóně a následném vyrovnání se s vlastním svědomím a traumaty z války. Zajímavá role Branka Djurice, vynikající Christopher Lee a samozřejmě skvělý Colin Farrell. Nenudil jsem se. Ani chvíli. Jen moc nechápu, proč film byl v češtině uveden jako Oči války. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tento film má sice solidní filmovou poentu a koncovku, ale bídné tempo, nudné sekvence a prostě všehno to, co se odehraje v prvních 80 minutách je slabé, nestrhující, nezajímavé a nejasné. Minimálně prvních 60 minut jsem neveděl o co tam vůbec jde a za jakým účelem film směřuje. Přesto něco neurčitého ve filmu stále drželo mou pozornost. Uvažoval jsem i na 2*, ale za to "něco" dávám 3*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Válečnej reportér má jednu jistotu, nikdy neskončí na úřadu práce. Omlouvám se za ten sarkasmus u tak vážnýho tématu, ale já se ptám jakej smysl má vlastně tohle povolání ? Mělo by, kdyby se z nás nestala povrchně konzumní zvířatka lpící na píčovinách a řešící tuny zbytečností. Jednou jsem jel po D1 zapnu rádio jsou tam zprávy --- ZPRÁVY !! a hned druhá zpráva dne byla, že Iveta Bartošová měla naruby plavky, zdůrazňuju seriozní radio a seriozní zprávy. Kurva kam jste se to dostali, že takovou absolutní zbytečnost vysílaj už i ve zprávách ? A tohle ? koho z nás to zajímá ? Prodejnost Blesku stoupá, časopis Koketjl krachuje, to sna dmluví za vše. Film si bere na mušku obrovskou psychickou zátěž válečných fotoreportérů, kteří dnes a denně riskují nejen ztrátu svých životů, ale i ztrátu sebe samých. Na můj vkus je tenhel italskej film až příliš americkej, všechny ty citový věci jsou zbytečně vyhrocený a doslovný u tohoto tématu to věru není potřeba, nejsem krypl, abych nechápal. Výkon Colina se mě líbil hlavně ve druhý části, oproti tomu příběh mě zase víc zaujal ve svý první části. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)
  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama