Reklama

Reklama

Přejděte na druhou stranu

(seriál)
Československo, 1988, 3 h 53 min (Minutáž: 45–49 min)

Režie:

Jitka Němcová

Scénář:

Jiří Melíšek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Zuzana Bydžovská, Vladimír Dlouhý, Bořík Procházka, Oldřich Vlach, Jiří Schmitzer, Petr Čepek, Jan Přeučil, Ivana Andrlová, Stella Zázvorková, Petr Nárožný, Zdena Hadrbolcová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Chodník uzavřen, přejděte na druhou stranu! Satirický seriál o práci jednoho pražského obvodního podniku bytového hospodářství... Příběhy z doby, kdy se o naše bydlení staral Obvodní podnik bytového hospodářství. V minulém režimu patřily OPBH všechny domy a byty v socialistickém vlastnictví, o něž se měl starat, ale realita byla hodně jiná. Komunální satira o trablech lidí, kteří se snaží domoct spolupráce a pomoci od úřadu, který pro ně má zajišťovat opravy bydlení. (TV JOJ)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

topi80

A ještě, když už mě to sem znovu hodilo, si dovolím takovou malou poznámku:

"Ráj na zemi" ti nezařídí žádnej "režim", ani strana a vláda. Ráj, a nebo peklo, si tvoříme my sami tím, jací jsme a jakou realitu vytváříme, a to už na úrovni myšlenky. Žádnej ráj na zemi nikdy nebyl a nikdy ani nebude, protože tupost, sobectví, chamtivost, nenažranost, nenávist a touha likvidovat vše, co nezpadá do jeho škatulky "toto je správně", provázejí člověka od samýho počátku vývoje druhu a budou tu s námi navěky. Takže máš jedinou možnost, jak se potkat s rájem (před odchodem z těla), totiž vytvořit si svůj vlastní tady a teď, ve svý mysli, následně pak svou činností ve svým okolí. A k tomu poskytuje násobně víc možností a podmínek demokracie, než totalita libovolný barvy, včetně tý husákovský. Já třeba v ráji žiju a kromě úsilí mě to nestálo za celej život víc, než pražáka průměrnej 2+kk, nikdy jsem nebyl boháč a přesto žiju takovej život, jakej chci, s lidma, který mi sedí.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

topi80

A proč by si lidi v plný síle měli užívat nějakýho důchodu? Kdo na ten důchod pro lidi v plný síle bude vydělávat? Až za nás za všechny bude makat AI, tak pak možná. Zatím nevidím důvod.

topi80

topi80 (hodnocení, recenze)

hippie2222

Pokud se na to někdo mladý náhodou koukne a uvidí, jak paní v plné síle v podání Jiřiny Bohdalové říká, že už si měla užívat důchodu, nejsem si jist, zda bude sdílet vaše nadšení ze současného ráje na zemi. 

na příspěvěk reagoval hippie2222, hippie2222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jedna hvězda za zachycení tý zoufalý marnosti, v níž se ten debilní husákovskej socík zmítal před svým koncem. Vždycky, když mi někdo vykládá nějaký bláboly o tom, že byla chyba cinkat klíčema na václaváku (jakože je asi možný zastavit vývoj nějakýho státu v čase a prostoru a bez ohledu na to, co se v okolních zemích děje, zachovat status quo, fak představy hodný politologickejch géniů :)), nebo o nutnosti czexitu a o soběstačnosti napřed ve žrádle a pak už úplně ve všem, tak si na tohle vzpomenu. A říkám podobnejm idiotům, ať si pustěj něco z tý doby a jestli to chtěj zpátky, tak prosím, ale pokud možno beze mě a nejlíp někde v úplně jiným státě. Myslím, že pár zemí, kde tuhle krásu lze ještě zažít, stále existuje, takže ideální je za takovým světem odcestovat, nejlíp nafurt a už se nevracet. :D

na příspěvěk reagoval topi80

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Tohle jsem nikdy neviděl, šlo to od premiéry v roce 88 někde v naší televizi? By mě zajímalo, kolik takových polozapomenutých seriálů je v našem archívu ještě schovaných:-)

Reklama

Reklama