Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 988)

Nereida18 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc na vulgární filmy. Což mě trochu od Deadpoola odrazovalo a mám-li být upřímná, odrazuje stále. Když celý film postavíte na vulgaritách a laciných vtipech, nemůžete čekat, že film bude stoprocentní. Je tu spousta hlášek a vtipů, které ve výsledku vtipné vůbec nejsou, nad nimi se maximálně musíte jen blbě usmát. Dále bych humor rozlišila na vtipy, které pochopí každý divák, a na ty, které pochopí pouze "Marvelák". Já bohužel Marvel neprožívám, proto mi spousta narážek zůstala nevysvětlena. Zní to trochu vyčítavě a negativně, ale já jsem se přesto u Deadpoola často zasmála. A směju se vždy, když se na film dívám. Je to tak příšerně vlezlý humor, kterému prostě nelze uniknout. Hlášky typu: "Teta Mengele" či "Wade kurva Wilson... no ahoj fešáku" patří mezi mé topovky, na které se těším jak na Ježíška. Což asi značí, že film zas tak špatný nebude. 1. Příběh: Kupodivu to není zase taková katastrofa. Film je hlavně stavěn na humoru, a to jde cítit. Přesto může Deadpool nabídnout celkem zajímavou zápletku. 2. Herci/Postavy: Wadea Wilsona jsem si příliš neoblíbila. Nesedla mi ani jeho lehká, milovaná žena. Což je trochu problém. Ve výsledku vlastně sice fandíte Deadpoolovi, ale stejně tak tajně doufáte, že Francis s andílkem tam zůstanou až na závěrečné titulky. Hlavní záporáci mě naprosto oslnili, a nebylo už možné je nenávidět. 3. Hudba: Super. Naprosto perfektní. Pour conclure: Super komedie, která nadchne naprosto každého, aniž by musel vidět milion filmů o zázracích vytvořených z pera společnosti Marvel. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

podle me je to strasny film. ze zacatku me navnadil skvelymi otviracimi titulkami a priblizne do 6/7 rozhovoru s taxikarem jsem byl nadsen, pak se to ale nejak zvrtlo. hlavni hrdina se totiz zacal snazit byt vtipny. asi nikdy jsem neslysel tak nevtipneho cloveka, ktery si zaroven o sobe mysli, ze je ultra cool. nezachrani to ani Morena ( i kdyz, kdyz ma dlouhe vlasy, tak ji to jde, to uznavam). ani to, ze je to dobre natocene a vypada to chvilemi zajimave. ani hudba, ktera je chvilemi dobra. a to je asi tak vse pozitivniho. ostatni je bud doslova hnus (to muceni wtf, takhle neprijemne jsem se dlouho necitil), nebo to funguje presne naopka nez by melo (napr. ten hlavni zaporak, ktery mi prisel asi jako nejsympatictejsi postava, ale nechapal jsem proc teda dela ty hrozne veci. kazdou chvili jsem cekal, ze se nekde ukaze, ze ho nejak ovlada Morena a ve skutecnosti chce zabit deadpoola. ano nedavalo by to smysl, ale bylo by to rozhodne lepsi, nez to co vytvorili the true heroes........) ()

d-nao 

všechny recenze uživatele

81%? To kto tu hlasuje vážení? Pacienti po lobotómii? Raz videné a viacX určite nie. Záchodový humor s tuctovým dejom a hudbou z rádia Jemné melódie alebo akoby povedal klasik: "NASRAŤ!" ()

Adam1408 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola pecka. Extrémny humor, žiadne chodenie okolo horúcej kaše a všetko nasolené priamo do tváre. Striedanie scén, pri ktorých sa naozaj rehocete a tých nazvime to drsnejších je perfektné. K tomu ešte štipka erotiky (ale ozaj len štipka) a máme tu geniálny, drsný, vtipný a nekorektný film. Odporúčam každému, kto má aspoň trochu rád rúcanie mantinelov vo filme. ()

Rustik 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct, že se na Marvelovky nekoukám. Film jsem shlédla s původním zněním v emerickém kině a byla jsem u vytržení...líbil se mi moc. V dabingu už to taková pecka není. 5* dávám proto, že tenhle žánr filmů nevyhledávám, většinou u nich usnu a z tohoto trochu parodického snímku jsem byla nadšená...a hlavně hlavní hrdinové jsou mňamy ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Prvotní naděje, že by to snad mohlo být vtipné, brzy vzala za své. Odkoukat se to dalo, ale kde je ta slibovaná super legrajda, to nevím. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

80% / Poslední film s komiksovou tématikou co jsem viděl tak byl Suidcide Squad, který mé utvrdil v tom, že DC Comics má hold špatné filmy. Což o marvelu neplatí, sice né všechno je skvělé ale ani špatné, hold se to mění z filmu na film a v případě Deadpoola se to zase o trochu zvedlo na horu. Deadpool je narozdíl od většiny filmů o super hrdinech něco nového a hodně zajímavého, a to se mi opravdu líbilo. + Postava mluvící k divákům během filmu je sice něco co jsem už někde viděl ale používá to jen velmi málo filmů a stále to není na škodu, ba dokonce to diváka více s postavou zbližuje. Absolutně nový typ hrdiny s chováním jako záporná postava, která bojuje za dobrou věc. Chování postavy ve filmu je natolik neobvyklé a vymyká se jakýmkoliv pravidlům tak, že vás to dunutí se smát. - Na straně X-Menů příliš málo postav. V některých momentech příliš zdlouhavé a nudné. ()

Redukovana.K 

všechny recenze uživatele

Marvelovka o magorovy co to umí s katanou, je nesmrtelný, uvědomuje si že je v komiksu resp. ve filmu a nemá žádné zábrany ani v otázkách intimních (i když tak hluboko film ani komiks nezacházel). Každopádně co od takového filmu čekat to přesně dostanete. Relativně jednoduchou zápletku, spoustu krve násilí, humoru. násilí, krve, humoru, humoru a zase krve a počkat vlastně ne ještě Sten Lee. Tak a protože všichni znají Deadpoola ví co čekat přesně to dostanou. Kdo nezná deadpoola zná Marvel a opět co čeká to dostane (snad jen dostane daleko daleko víc humoru). Kdo deadpoola nezná tak.... Počkat on na to vážně šel nebo chce jít někdo kdo nezná deadpoola? Asi bych toho sepsal víc, ale to by mělo tu nevýhodu že by tahle recenze nešla použít i na druhý díl, Ok tak tedy střih povedený a tak trochu hollywoodsky standardní. Příběh klasická komiksárna, Herecký výkon je prostě špička. Ryan Reynolds si prostě tuhle roli užívá a je vidět že ho ta práce prostě baví. Triky klasická fabriková CGI. Prostě po řemeslné stránce standard. Co z toho ale dělá hit je deadpool a jeho první uvedení na plátna. 4/5 protože Deadpool tak jak ho máme všichni rádi. ()

JaJa.Svoboda 

všechny recenze uživatele

Když se začnete dívat s pocitem, že od tohoto filmu nebudete nic očekávat, budete se náramně bavit. Slátanina vtipů, filmových efektů a nudného děje Vás dokáže i pobavit, pokud se nebudete příliš pozastavovat nad tím, zda-li je to, co právě vidíte, vůbec možné. ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Ano, tohoto sráča mám vážne rád. Bolo to super svieže , zábavné , bláznivé. Bol by som rád keby bol z neho x-men. Určite je sympatickejší ako wolverin. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Chvílemi velmi vtipné a celkově zábavné, snad jen ten záporák nevypadal moc záporně, vypadal spíš, jako kdyby utekl z baru Modrá Ústřice. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Ja ho celkom žeriem. Najprv som videla dvojku, ktorá sa mi nesmierne páčila, no a jednotka vôbec nezaostávala. Fantasticky našliapnutý dej, vtip, veľa vtipu. Ja som rozhodne veľmi spokojná. Dúfam, že dvoma časťami Deadpoola sa to nekončí a budeme mať ešte možnosť sa pobaviť aj pri filme č. 3. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama