Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně nejplnější, nejvypiplanější a nejfilmovější série, jejíž drtivá forma bohužel zabijí výrazně méně hutnější a robustnější obsah. Zásadní selhání je pak v absenci většího počtu epizod, jelikož finále ságy by si určitě zasloužlo lépe rozebrané motivace x postav a lepší finální zůčtování. I tak si ale myslím, s odstupem času a se splasknutím hate ohledně přetočení finále, bude na GOT jako celek vzpomínat podobně, jako na Lord of The Rings, protože podobně jak LOTR, tak i GOT definoval v určitých věcech minimálně dekádu. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím priznať, finálna séria sklamala. Hlavne čo sa týka postáv, ich vývoja a konca v seriály. Moji obľúbenci sa správali divne, dialógy škrípali od začiatku do konca a pár rozhodnutí kričalo nelogikou. Napchať všetko do šesť častí bola obrovská chyba showrunnerov ktorú im len tak neodpustím a myslím že nie som sám. Treba pochváliť vizuálnu stránku a prácu trikárov. Takáto blockbusterová výprava sa v seriáloch zatiaľ neobjavila a prekonať ju bude veľmi ťažké. Koniec sa mi tiež celkom páčil, bol horkosladký ako nám sľubovali a celkovo mi zlepšil dojem. To čo ste ale milovali na GoT v prvých 6. sériách (áno aj siedma už nebola to pravé orechové) tu už bohužiaľ nenájdete.  5/10 ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Učebnicový příklad režisérské a scenáristické vyhořelosti a unavenosti. Tvůrci serou na logiku a už je to ani nebaví a je to znát. Však to má jen šest dílů, pojďme, ať to máme rychle za sebou, něco tam dejte, ti idioti fanoušci to stejně žerou a stačí jim kdejaký hovno s puncem GoT a jak že byly ty vývoje postav? Už nevíme tak tam něco naplácáme. Zde se popírá vše, co je doposud budované snad kromě vývoje Daenerys, která v pátém díle nadobro získala arci zlou karmu a naštvala nejednu dementní matku, která si pojmenovala svou dceru po ní... největší kokot? Šedý červ, nejzbytečnější postava? Bronn, největší zoufalec? Jon Jetomakralovna Sníh, bez práce jsou koláče? Bran..no a bitva o Zimohrad? Nejhorší bitva v dějinách bitev... jasný, tohle čekání se ,, vyplatilo,, ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá 8.řada zmrzačila kdysi výborný seriál. Nedůstojný konec. Odfláknuté. Jsem výrazně nespokojená se scénářem, s prací s hrdiny, příběhem... Tady bylo špatně snad všechno, bylo tam plno logických nesmyslů a ještě mně přišlo všechno umělé, na efekt, předvídatelné, emočně chladné... Nevěřila jsem jediné větě, co tam kdo řekl... Plno linek a otázek nedořešených (například mysteriózní prvky), charaktery skokově změněné (nejvýraznější asi u Tyriona, kde z dekadentního, zábavného člověka udělali nevýrazného blbečka)... + Plno zbytečných postav, která pro příběh nemají žádný význam ani efekt (například Yara Greyjoy, dokonce i pozměněný, mlčky postávající Varys atd.). Nevadilo mi jak seriál skončil, ale jakými cestami a povrchními skoky se ke konci dospělo. Jako by tento seriál chtěli mít tvůrci jen co nejdřív z krku bez ohledu na výsledek. O nedostatcích seriálu už mnozí napsali a lépe než já, takže je asi zbytečné se rozepisovat. Jediným kladem je, že série přitáhla zase jiný tip diváků a zavděčila se jiné skupině osob, takže dokázala alespoň někomu udělat radost. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Chorvatská cestovní kancelář Unforgettable Croatia vyhlásila soutěž o týdenní zájezd po seriálových lokacích. Stačilo si do 5. května 2019 tipnout, jak Hra o trůny skončí. (Duoscop)
  • Natalia Tena si na tuto sérii stěžovala. Přišlo jí, jako by její scénář napsal jiný autor, ale petici za přetočení seriálu by nepodepsala. (tyzmrde)

Reklama

Reklama