Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Zajímavosti (59)

  • Spoiler: Šlo o první film v sérii, v němž vetřelec v závěru nezemřel vypuštěním do vesmíru. (PaTeXx)
  • Spoiler: Zatímco v předchozím snímku Vetřelci (1986) Ellen Ripley (Sigourney Weaver) kouřila, což jí zachránilo život, v tomto snímku již nekouří a umírá. (M.Šalda)
  • Spoiler: Scenárista Vincent Ward navrhl v ranější fázi vývoje filmu příběh, odehrávající se na dřevěné planětě, která je v podstatě vesmírnou stanicí ve tvaru koule, s vlastní atmosférou a obývanou výhradně mnichy. Na planetě měl havarovat záchranný modul s Ripleyovou (Sigourney Weaver), přičemž zápletka měla být velice podobná výslednému filmu, včetně pesimistického závěru, v němž Ripleyová odchází do ohně, založeného ve snaze upálit vetřelce v obilném poli. Scénář obsahoval i sekvenci, v níž se mniši snaží vetřelce lapit ve výrobně skla (což později film parafrázoval pastí v ocelárně), nebo postavu blízkého přítele, medika... který na rozdíl od definitivní verze žádný intimnější vztah s Ripleyovou neměl. Také byla zdůrazněna až lidská prohnanost vetřelce, jež se snaží Ripleyovou nalákat hlavou Bishopa (Lance Henriksen), nalezenou kdesi na skládce. (Saur.us)
  • Spoiler: V závěru filmu, kdy Ripleyová (Sigourney Weaver) padá do rozžhaveného kotle, se v původní verzi rodí vetřelec z její hrudi. V rozšířené verzi nikoli. (messiah)
  • Spoiler: Režisér David Fincher ještě před dokončení střihu od filmu definitivně odstoupil. Poslední kapkou bylo zásadní krácení filmu a protlačení záběru vetřelce, "rodícího" se z hrudi Ripley (Sigourney Weaver). Na střih tedy dohlíželi producenti. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama