Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

8 kandidátov, 1 miestnosť, 80 minút, 1 neznáma otázka. V jednoduchosti je často krása. Nápad s typologicky odlišnými ľudmi v jednej miestnosti síce nie je úplne nový ale spracovaním obstojí. Scenár diváka spočiatku necháva tápať a až s pribúdajúcim časom odhaľuje viac nielen o kandidátoch, ale aj o o spoločnosti, ktorá tento test pripravila, či okolistom prostredí v ktorom sa film odohráva. Postupné stupňovanie napätia tak funguje a hoci záveru chýba väčšia údernosť, zároveň je sympatické, že nehrá vyložene na efekt. Hlbšie zamyslenie nad samotným konceptom dokonca do istej miery odôvodňuje aj správanie postáv a posúva túto minimalistickú psychologickú konverzačku niekde inde.70% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Od naprostého odpadu dělí film pouze nepatrný zlomek potencionální pointy. Naprostou náhodou jsem se k tomuto filmu dostala, když jsem sháněla jeden konkrétní snímek (který jsem doteď nesehnala) na doporučení jedné mé kamarádky. Vzhledem k tomu, že se jedná o thriller z jednoduchého prostředí bez jakýchkoliv přikrášlených věcí mě neuvěřitelně naštval konec a vůbec celá ta nesourodost. Za každým slovem od kohokoliv na plátně musíte čekat dvojí smysl a tudíž nevíte ani o co doopravdy jde. Osm lidí, kteří bez ladu a skladu likvidují rafinovaně sami sebe navzájem a neuvědomují si jak skvěle tím ukazují svůj hnijící charakter...Uznávám, že je velká spousta kratochvílí a jednou hlavní jsou filmy zajímavé. Ovšem zřídka kdy narazím na něco, z čeho mi padne čelist až na zem. Tohle? Ani zdaleka není to co jsem si představovala. Exam je vlastně filmem, který se snaží nabídnout NĚCO co celou dobu čekáte ovšem to něco se nedostaví a natolik vás rozdavače hvězdiček ochromí a protože naprosto netušíte O CO jde tak dáte tady plné souhvězdí - smutné. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Asi nějak takhle funguje každá zkouška na škole, kam chodim. Osm lidí. Všichni zavřený v jedný depresivní místnosti. Je v ní spousta světel, osm papírů, jeden dozorčí (moc toho nenamluví) a jeden budík, jehož funguvání mi na konci lehce zamotalo hlavu. Každej člověk se uchází o prestižní zaměstnání, každej něčim vyniká, všichni mají něco společnýho a všichni hledaj otázku, která zřejmě neexistuje. Hledaj jí tak silně, že neváhaj zabíjet. Spousta myšlenek, teorií a situací se nakonec ze zdánlivě chytrýho psycho thrilleru promění v tak trochu zbytečnou a vlastně nicneříkající hru na chytráka a blbce, která se v samotnym závěru silně pokouší zamotat divákovu hlavu. Film má svoje nedostatky, ale i tak mě držel po celou dobu v napětí. Atmosféra je slušná, hudba výborná, herci docela dobře vybraný a dokonce se ve filmu do určitý části chovaj inteligentně. Kdyby by byl film ve výsledku něčim víc, než čim je takhle, tak bych těch pět hvězd asi dal, ale protože mi přijde dost bezvýznamnej, tak dávam tři. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu ta odpověď byla na povrchu, celou dobu jsem jí slyšel z úst aktérů. Co se týče hereckého obsazení je opravdu fajn, postavy jsou dobře napsané a děj je fakt zajímavý. Bohužel, konec mne tolik neodrovnal. Ale uteklo to docela slušně a rozhodně nelituji, že jsem do toho vsadil svůj time. 8/10 ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době geniální thriller - jenom doufejme, že z toho nebude série typu Saw. Určitý druh zadních vrátek si tvůrci nechali, ale snad jich nevyužijou. A hlavně na to nebudou ani peníze, pokud... (: _ _ _ Existují dvě teorie vysvětlující konec filmu. Jednu přijímá většina, a druhou menšina. Úplně stejný případ jako u seriálu Lost. Platí-li následující: • V této místnosti platí pouze naše zákony a pravidla. • Před vámi je jedna otázka, a je vyžadována jedna odpověď. • Pokud se pokusíte komunikovat se mnou nebo strážným, budete diskvalifikováni. • Pokud zničíte váš papír úmyslně, nebo nechtěně, budete diskvalifikováni. • Rozhodnete-li se opustit místnost z jakýchkoliv příčin, budete diskvalifikováni. vyvstává otázka „Jaké zákony, jaká pravidla?“. Samozřejmě lze věřit tomu, čemu tvůrci chtějí, aby se věřilo - anebo... Anebo využijeme pravidla #1 a vše se nám projasní. Francouz, který nemohl být šéfem téhle hry taky má v takovém případě vysvětlení, že. (: _ _ _ Velmi se mi líbilo, že bylo vysvětleno, proč limitovaný děj trval méně, než 80 minut. 2× totiž šel odpočet na hodinách jaksi „zmanipulovaně“. ✔ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama