Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dej filmu som poznal a vedel som zhruba čo ma čaká. Hneď na úvod som sa musel zamyslieť, či mladá pohľadná slečna bežne dostáva nápad vybrať sa na niekoľko dní či týždňov na chatu v lese a to úplne sama. Týranie a znásilnenie, ktorá si slečna i divák vytrpí zaberá času pomerne dosť. Potom však príde ďalší diskutabilný moment, keď mesiac o nej nevieme vôbec nič, nevieme či mesiac jedla lesné plody, hubyalebo hmyz??, potom sa objaví ako John Rambo a začína sa mstiť. Samozrejme dosť brutálne, ženy sú vraj pomstychtivejšie ako muži. Myslím, že to občas preháňala. V závere ma opäť prekvapil zásadný prešľap, keď po tom všetkom masakri necháva živých očitých svedkov a dokonca sa pred nimi predstaví vlastným menom! Neviem, ale film aj keď brutálny vo mne nezanechal nejaké výrazné stopy, ostal som chladný. Podstatne lepšie na moju nervovú sústavu zapôsobil veľmi podobný film Posledný dom naľavo, ktorý je po všetkých stránkach lepší. 60%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pozor spoilery: Původní verzi jsem neviděl, ale tohle mě docela zaujalo a říkal jsem si, že by to mohlo stát za to. No, jsem spokojený tak napůl. Nejdříve bych určitě nepochválil délku film. Film je na horor/thriller moc dlouhý a některé pasáže jsou zde přebytečné. Ze začátku to vypadalo slibně, holčina si sama vyjede na chatu k jezeru, která stojí uprostřed lesa. Bohužel pro ni, ještě předtím než tam dorazí, střetne se s místními chlápky, kterým je kolem třiceti a kteří ze 3/4 nejsou právě neviňátka. Myslí si, že lidi z města jsou namyšlení a povýšení nad ostatními a tak je nesnáší. Znáte to, že jo. Co má holka dělat s takovou bandou nesnášenlivých nadrženců, ke kterým se ještě připojí tamější šerif. Stane se, co se stane. Následuje trochu divná pasáž paniky mezi chlápky a divných interakcí mezi nimi, hlavní hrdinka na několik desítek minut úplně zmizí ze scény, aby se nadechla k mohutné odplatě. No a to co následuje potom je kapitola sama pro sebe, úplně jiný film než jsme doposud sledovali. Když opomenu to, jak je bez jakéhokoliv boje, tak naivně a jednoduše omráčí a chytí, tak nad čím mi zůstává rozum stát je to, co potom 4x, 5x následuje. Mučení a způsob úmrtí je hodně bizardní a dost to připomíná Saw! Sice to je hodně nápadité (některé ty mordy vážně stojí za to a jsou to velké chuťovky pro explo/gore fandy), ale celé to působí hrozně strojeně, nereálně a prostě to do celého konceptu moc nezapadá, že by se s nima vypořádala právě tímto způsobem. Navíc je to tak uměle na sebe naskládáno, že to působí moc jednoduše. Lepší revanší se teda určitě může pochlubit nedávno viděné "No moriré sola", tam to působilo napínavě a těm borkám jsem tam hodně fandil. Tady jsem to sledoval celkem bez zájmu a nebýt právě zajímavých gore scén, tak bych hodnotil asi ještě hůř. Je jasný, že to každému sedne jinak, z mého pohledu to dá jen na 3* díky chvílemi docela dobré atmosféře a zajímavým jednotlivým mordům, ale jinak teda žádná sláva, chtělo to lepší napětí a lepší revenge část filmu, abych tý holce fandil v každém momentu, bál se o ni a nakonec se radoval z jejího úspěchu. 50% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku nám je Jenn představena jako hloupá fiflena, která si ráda koupe mobily v toaletních mísách. Pak když se příběh strne v její prospěch je těžké přejít na její stranu a fandit jí v jejích krutostech. Začátek se mě vůbec nelíbil a ani mě tohle nikdy nebavilo u podobných filmů. Po otočení se bylo na co dívat, sice by to bez toho začátku nešlo, ale začátek ten fajnový zážitek pokazil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stuart Morse .. V první půlce strašně blbej a logicky prázdnej film. A o to větší potěšení nastává v půlce druhé. Musím na to pořád myslet, že by tu obhajitelnost revenge činů chtělo zpracovat jinak (nejen slepě a blbě, jako v sedmdesátých letech, prej). 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $93,051Tržby Celosvetovo $1,273,000▐ teda riadna úchyláreň, ktorá si najprv spraví nechutnú pôdu pod nohami aby potom mohla začať krvavá čistka, troška zbytočný masaker, bez skutočnej podstaty, bez kúska chytľavého deja, len niekto chcel svoje zvrhlé chúťky preniesť na plátno /15%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Trvalo týždeň, kým sa podarilo presvedčiť Sarah Butler, aby prijala rolu vo filme. (misterz)
  • Ačkoli není nikde řečeno, v jakém státu se film odehrává, podle poznávacích značek jde o Louisianu. (Othello)

Reklama

Reklama