Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, a takový to mohl být atmosférický, temný krimi thriller. Tvůrci se ale rozhodli, že mě budou částečně nudit a zčásti mi brnkat na nervy ukázkami práce texaských policejních složek. Mně film každopádně nebavil, protože stát osamělé hvězdy střeží zjevně muži a ženy, kteří se do akcí vrhají taktéž osaměle a navíc blbě, a když už jednají týmově, pořád to dělají blbě. I když u mě snímek před lety nedopadl dobře, překvapilo mě, jak moc mě jeho repríza zklamala. Policejní práce- jedna velká katastrofa, drsňák z nejdrsnějších zmizel z příběhu i se závěrem své dějové linie tak dokonale, že už ho ani nikdo nehledal, a celá tahle záležitost mě vůbec nebavila a bylo mi vlastně jedno, jak dopadne. A teď mě tak napadá, jak to vlastně dopadlo? Nevěřím, že bych si sám před sebou dokázal druhou hvězdičku obhájit, takže ji radši odstraním. / Poučení: Máš rád bažiny a hodně mladé holky? Jeď do Texasu a neotravuj tady vzduch, peďáku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle jeden podle traileru těší na konečně výživného masouna a jeho toužebná očekávání spláchne během chvíle do hajzlu sociální melodráma Texaské vražedné nudy. Chtěl jsem, kurva, dalších Sedm a dostal jsem sociologickou studii texaských pouličních negrů, otapetovaných smažek, dementních vidláků a dětí z rozvrácených rodin, jejichž matky v alkoholovém oparu marně vzpomínají, který z nemytých, umaštěných muklů s vyhnitými zuby jim ten bonus v děloze vlastně nechal. A vůbec, jsem nasraný, otrávený a ani trochu se mi o tom s vámi nechce bavit! ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nie som zástancom príliš stručných komentárov, ale niekedy sú proste postačujúce. Tu by som napríklad najradšej urobil copy+paste môjho komentára na The Art of Getting By. Aj takýchto filmov sa to týka. Niečo medzi krimi-thrillerom a hixploitation, ale v tomto prípade plné strojeného herectva a dialógov "šuštiacich papierom". Väčšinu filmu sa hovorí len o tom, čo sa už stalo a keď sa konečne stane niečo nové, možno to na chvíľu zaženie nudu, ale zároveň je to klišé takej intenzity, že by mi prišlo prirodzené maximálne tak v béčkovom filme. Ktorý by ale mal podstatne menej zaujímavý casting a asi by som ho nikdy nepozeral. Slabé 2*. Niekedy sa neoplatí púšťať do filmu len kvôli jednej obľúbenej pubertálnej herečke. :) ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Herci na úrovni, bohužel však vysoce převyšující totálně zpackaný koncept režisérský potažmo scenáristický. Ten příběh byl prostě slaboučký, nelogický a navíc z něj měl člověk pocit, že finální verzi rozhodl střihač, jenž požil. Škoda, protože jinak jsou příběhy jižanských bažin a sériových vražd k sobě atmosféricky velmi příhodné. Tady ale režisérka spíš předvedla, že absolutně neumí vetknout filmu právě ten faktor, který může ze své pozice ovlivnit. 20% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem po tomhle kousku pokukoval, jeho čas dozrál až nyní. Je v něm hned několik drobností i zásadnějších momentů, které si moc netykají s logikou, přesto tu máme poměrně tísnivý a atmosférický kousek se sympatickým hereckým obsazením. Režisérka, dcera známého tvůrce Michaela Manna, od taťky něco odkoukala, někdy příliš nedávala pozor a jindy si šla svou vlastní, ne úplně jistou, cestou. Přesto myslím, že s lepší látkou dokáže pro příště oslovit i ty diváky, kteří nad touhle kriminálkou ohrnuli nos. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama