Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Herci na úrovni, bohužel však vysoce převyšující totálně zpackaný koncept režisérský potažmo scenáristický. Ten příběh byl prostě slaboučký, nelogický a navíc z něj měl člověk pocit, že finální verzi rozhodl střihač, jenž požil. Škoda, protože jinak jsou příběhy jižanských bažin a sériových vražd k sobě atmosféricky velmi příhodné. Tady ale režisérka spíš předvedla, že absolutně neumí vetknout filmu právě ten faktor, který může ze své pozice ovlivnit. 20% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skvělé ústřední duo s charismatickými Samem Worthingtonem a Jeffrey Dean Morganem, výborná podkreslující hudba a doslova perfektní potemnělá a syrová atmosféra, navozující pocit sklíčenosti, příjemného mrazení v zádech a očekávání něčeho drsného a cool. A přes všechna tyto významná pozitiva se paní režisérka "vyznamenala" takovým stylem odvyprávění a zpracování ústřední zápleky, že to vše velmi kladně zmiňované spláchla bez mrknutí do hajzlu. Já jsem za celých 100 minut trvání vyšetřování sériových vražd absolutně nepochopil, o co tam vlastně šlo. Prostě tak nesmyslně navrstvenou a špatně a nudně zpracovanou zápletku jsem už dlouho neviděl a připadám si i trochu jako trubka, ale vůbec jsem nepobíral kdo co vyšetřuje, co kdo proč dělá, co ho k tomu vedlo, proč tak jednal, a bylo to tak nebo tak?, já byl jednoduše pořád mimo a ve výsledku tak jen mohu konstatovat, že jsem vlastně jen sledoval přes hodinu a půl dva většinou nasraný pobíhající detektivy, kteří "asi" něco vyšetřují a pozor!, pochopil jsem, že se jim to nakonec i povedlo dovyřešit ke zdárnému konci. Zkrátka hrůza. A jsem si bohužel rozhodně jistý, že mé nepochopení celé zápletky nebylo rozhodně způsobeno mou nepozorností či hloupostí, ale naprostou neschopností autorů natočit jen trochu smysluplný a alespoň minimálně záživný krimi/thriller. Prostě skvělý herci, parádní atmosféra, ale DĚSIVĚ!!! zpracovaná zápletka. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Temná detektivka, kde se střílí jen když se musí. A moc těch příležitostí není. Vyšetřování vražd mladých dívek má svá úskalí a složitost, ale vyšetřovatelé si s tím postupně poradí. Napínavá až mrazivá atmosféra nenechá diváka klidným a pohrává si s jeho plnou nedočkavostí konečného dopadnutí zločinců. Kdo očekává rvačky a bezduché přestřelky bude zklamán. Tady jde o poctivou detektivní práci. Takových filmů už dnes opravdu moc není a je to škoda. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Detektivek za poslední roky je pomálu. Dobrých detektivek ještě míň. Po počátečních nevalných ohlasech jsem si říkal, že to přece jen zkusím. S pocitem, že to přece taková hrůza být nemůže. Slušné herecké obsazení, zápletka dle skutečných událostí a dcera Michael Manna... no to by mohl být více jak standardní thriller... a teď, po 105 minutách od začátku nevěřícně kroutím hlavou a ptám se. 1) Kdy budou detektivové pořádní borci, co na něco přijdou a ne jen figurky, kterým se musím smát. 2) Pokud nemá příběh nést pouze detektivní práci a máme mít co do činění s dramatem jedné mladé dívenky a prostředím, ve kterém vyrůstá, je potřeba vystavět kýžený žánrový oblouk a ne ukázat pár divných lulínků v matčině příbytku. Hodně chatrné 2*. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Z nenapadneho snimku na dobru noc sa vyklul velmi dobry kriminalny thriller. Prostredie, do ktoreho je tento snimok zasadeny je pre mna atraktivne. Dej sice pozvolny, ale drsny, autenticky a miestami temny. Tomu a herectvu zucasnenych nemam az na par drobnosti co vytknut. Vyborne voleny hudobny doprovod mi taktiez ulahodil. Takze film na rozdiel od mojich komentujucich predchodcov naopak, vrelo odporucam. A to nielen fanusikom thrilleru. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama