Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (690)

obitus 

všechny recenze uživatele

Máloktetá moderní horrorová série se vyčerpala tak, jako právě Nezvratné osudy. Velká nehoda, Tony Todd, pět "nečekaných" úmrtí a titulky. A pořád dokola. Bohužel, tentokrát stojí za podívanou jen standardně vypilovaný úvodní pohled do budoucnosti. Následující úmrtí hraničí s parodií na první díly, stejně jako herecké výkony hlavních protagonistů. Další díly už prosím ne, bolí to. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení!!! Jednoznačně doporučuju 3D kino, jehož možnosti film dostatečně využívá. A to zejména při jednotlivých úmrtích, kdy jsou některé části lidských těl až nepříjemně blízko ... Po špatné trojce a příšerné čtyřce je tohle hodně, hodně dobrý díl. Je to zejména excelentní show, napínavá krvavá a brutální. Rovněž ale i velmi vtipná (pokud máte rádi černý humor). Nápady vynikající, triky, gore špičkové, 3D technika jak jsem již psal dostatečně využita, dynamické ... Jedinné, co film docela kazí je dějová omáčka tmelící jednotlivé mordy a herecké výkony. Postavy mi k srdci vůbec nepřirostly a slouží zde vyloženě jen jako materiál pro chvílemi až splatterovou destrukci. Co je ale hlavní, tak že mne film neuvěřitelně bavil!! Perfektní moderní hororová zábava a show!! 4,6/5 :-)) (Hned první scéna v tělocvičně mne naprosto položila!!) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. V trojke a štvorke sa z toho stala pomaly až čierna komédia. Piaty diel je návratom k temným, nadprirodzeným koreňom. Rozhodne mu prospel návrat k ponurej atmosfére prvých dvoch častí „tušenia niečoho zlého“. Rovnako je to myslím prvý raz, čo hrdinami nie sú školáci, ale dospelí mladí ľudia v zamestnaní. Príjemne vážnu atmosféru ešte viac vylepšilo angažovanie viacerých ďalších dospelých vedľajších postáv, ako sú šéf alebo policajt. Prekvapením sú mimoriadne brutálne krvavé efekty (pri hrazde som bol šokovaný). Spolu s pochmúrnou atmosférou prvých dvoch častí sa do päťky vracia aj maskot prvých dielov, obľúbený Tony Todd. Inováciou v scenári je vrah z mäsa a kostí, čo je príjemne osviežujúce. Skutočnou bombou je však až úplný koniec, kedy sa dozvieme, že sme sa v skutočnosti celý čas pozerali na prequel jednotky!!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Úvod je skvělý a sesuv mostu je technicky i filmařsky naprosto dokonale zvládnutý. Ovšem vyloženě mě udivuje, že se tvůrci se stejným námětem pustili již do pátého pokračování, protože tento díl papouškuje jedničku doslova scénu od scény. Vize- únik před smrtí- pohřeb- přesně seřazená úmrtí- záchrana hlavních hrdinů a nakonec řádně vypiplaná finální scéna, kterou jsem dlouho dopředu očekával. Navíc narozdíl od prvního dílu je nyní příběh až moc rutinní, úmrtí přehnaně vykonstruovaná a chybí tomu ten pravý hororový náboj a moment překvapení, o který se mohl režisér Wang před deseti lety naplno opřít. Pátý Nezvratný osud není špatný horor a v obsáhlém zástupu teen vyvražďovaček si stále drží celkem důstojnou pozici, ale doporučovat ho svým přátelům by mě rozhodně nenapadlo.. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $42,587,643Tržby Celosvetovo $157,887,643Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,940,049Tržby za predaj DVD v USA $6,660,796║ Až na tie niektoré premrštené nechutnosti to je návrat k tomu lepšiemu, lebo 3 a 4 za moc nestáli, tak 5diel prináša určité zadosť učinenie a fanúšika prvých dvoch dielov aspoň trošku poteší. Úvod mohol byť ešte o kúsok viac bombastický, tam sa mali tvorcovia o kúšček viac pohrať, lebo potenciál tam bol, bolo tam na čo pozerať, lenže pôsobilo to dosť rozkúskovano, nesúvisle, triky celkom obstáli. Herci ušli, príbeh sa dal zniesť, aj keď sa nevyhol hlúpym scénam. Potešil dosť záver, ten hlavne prekvapil. /55%/ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • V autobuse se dozvíme, že zaměstnanci jedou na 180. firemní setkání. Název restaurace, ve které pracuje Sam (Nicholas D’Agosto), je "Le Cafe Miro 81". Když si název přečteme pozpátku, tak první tři znaky vypadají také jako číslo 180, které se v celé sérii často opakuje. Jde o odkaz na číslo letu z prvního filmu. (Duoscop)
  • Keď ''posol smrti'' (Tony Todd) vysvetľuje tým, čo prežili, že smrť je nerada oklamaná, hovorí, že toto už videl. Bol síce v prvej a druhej časti, ale päťka predchádza jednotke, takže to ešte zažiť nemohol. (ČSFD)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama