Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

Paldiny

Výdělkově bych to viděl kolem 600 milionů, což je na R-kovej horor prostě neskutečný. Pár much by se samozřejmě najít dalo, ale jak se řiká "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde". Svoje kvality rozhodně má, a věřim, že tobě taky sedne.

na příspěvěk reagoval Laxik

Paldiny

Paldiny (hodnocení, recenze)

Bloody13

aké pätelice tu začali padať, Ricci do TOPky, no mám sa na čo tešiť. Ver Bloody Man, že pol miliarda padne. Na eRko a horor sú to bomba výsledky. Možno oživia aj ďalšie kingovky,

na příspěvěk reagoval Bloody13

m0rientes

m0rientes (hodnocení, recenze)

joker30

Ani tak nejde celkom o desivosť a ani výzor Pennywisa (hoc mne príde aj tak v podaní Curryho desivejší stále), ale Curry dal tej postave doslova dušu, a všetkú energiu. Príklad, keď stiahol Georgieho do kanála, hláška: ,,When you down here with me, you float so !''. A vlastne vo všetkých scénach. Tento nový Pennywise mi príde oproti nemu ako nejaký flegmatický. Skarsgård ho proste nestvárnil tak oduševnelo ako Curry, a to mi tam veľmi chýba. Ale tak každé má svoje pre aj proti. Pôvodné TO lepšie čo sa týka postáv, tento remake zase o niečo lepší atmosférou a napätím.

na příspěvěk reagoval Laxik

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

jakoby je fakt ze to moc horor nebyl spis atmosfera, ale je kdyz byl na scene klaun a diky atmosfericky hudbe..jinak sem se spis bavil a smal.. :D pro me, ale atmosfera byla dobra, ale ne ze bych se posral.. naposled co sem videl co bylo strasidelny a fakt sem se pochcal bylo autopsy of jane doe - to byl horor, cistej strach jen z pohledu na tu mrtvolu..atmosfera jako krava..to by si zaslozilo 80% a vic.. :-) tohle byla sranda s klaunem :-))

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

m0rientes

Ahoj, tiež som miloval starú verziu hlavne vďaka Currymu. Napriek tomu si nemyslím, že Skarsgard bol zlý. Ja si myslím, že Curry bol naozaj pre našu generáciu desivý, ale nie som si istý či by rovnaké zobrazenie postavy fungovalo na súčasné publikum. Možno by im prišiel smiešny. Skarsgardovo poňatie je proste trošku modernejšie pre dnešné publikum. Možno ak to pritiahnem za vlasy porovnal by som to s postavou Jokera v Batmanovi. Nicholson ho zahral vyborne na tú dobu, ale pre ďalšiu generáciu bol úžasný Ledger...

na příspěvěk reagoval m0rientes

m0rientes

m0rientes (hodnocení, recenze)

Spracovanie je dobré, krvilačnejšie a drsnejšie oproti originálu z 1990, čo je pre horrorový žáner dobre (napr. odkusnutie Georgieho ruky na začiatku). Ale k samotnej postave Pennywisa v podaní Billa Skarsgårda mám veľké výhrady. Proste na Tima Curryho sa to nechytá ani náhodou a nedá sa to ani porovnávať. Ale to by asi žiadny človek na svete nezahral tak ako on. Príde mi to až ako zneváženie tejto postavy. Nahradenie Tima Curryho a toho všetkého, čo on do tejto postavy vložil v pôvodnom filme, Billom Skarsgårdom, mi príde ako keby sa natočil remake Terminátora 2,  a Arnolda ako T-800 by v ňom hral namiesto neho Orlando Bloom.

na příspěvěk reagoval joker30

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

♥ Horory ♥  Na FB se strhla docela slušná hádka ohledně TO. Kdo se nudí může přijít pomoct obhajovat, Těch negativních lidí tam je sakra  překvapivě moc.

Bloody13

Bloody13 (hodnocení, recenze)

Na boxofficemojo.com už poupravili víkendový čísla: ze 117 na 123,4 a celosvětově už dokonce 189,7 milionů dolarů.

na příspěvěk reagoval Paldiny

Uživatel Bloody13 smazal svůj příspěvek.

Laxik

Laxik (hodnocení, recenze)

Bodoan

Zas ty uvozovky... jako bych o tom před chvílí nemluvil. :-)

 

Proč je To "horor", a ne prostě horor? Protože má příběh? Svět se řítí do záhuby.

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Bodoan

Bodoan (hodnocení, recenze)

Videl jsem stare zpracovani jako maly capart:-) a od te doby jsem mel z klaunu nocni mury! Na nove TO jsem sel s pocitem, ze si zavzpominam na nostalgii a budu srovnavat tyto dva snimky! Skutecnost vsak byla jina a ja novy snimek hltal jako male dite krupicnou kasi:-)! Pro me jednoznacne nejlepsi "horor" tohoto roku:-)! Po navratu z kina jsem si objednal i knizku, jelikoz si TO zadalo:-)!

na příspěvěk reagoval Laxik

caligari

caligari (hodnocení, recenze)

I když nejsem zdejší úplně nejvíc největší horrorový expert, tak si dovolím prohlásit, že lépe zfilmovat  TO snad už ani nešlo,  a myslím, že i Stephen King musí uznale pokývat hlavou. Na Part 2 se těším jako malé děcko...

ambron

ambron (hodnocení, recenze)

Xavier Dolan uviedol, že nová adaptácia To je jeho najobľúbenejší film storočia...  :-)

na příspěvěk reagoval Aluska88

PetrPan

PetrPan (hodnocení, recenze)

Esgalnor

No tak ono To má hlavně výhodu, že je natočeno podle bestselleru autora, kterýho zná i ono tzv. široké publikum. A to je, myslím, ten hlavní tahák. Najdou se sice tací, co To nečetli a ani o něm neslyšeli, ale asi bude hodně málo takových, kdo v životě neslyšeli jméno Stephen King. A i když  mezi jeho adaptacemi najdeme víc než dost sraček, tak jeho jméno v titulkách  je zárukou všeobecného zájmu. Čili je úplně jedno, jakou nálepku tomuhle filmu někdo dá, chodit se na něj bude.  A nemyslím si, že divák očekává od hororu jen bubákování, ale především to, že ten film, a je jedno jestli je to horor nebo jinej žánr, bude dobrej.  Že pro každého je dobrý film něčím jiným je  normální a nedá se všeobecně definovat, a už vůbec ne v rámci  žánru, tedy ne v rámci očekávání toho či onoho diváka.  Počáteční  hype nebo jak se tomu říká, kterej se právě díky internetu objevuje u kdejaké sračky, se postupem času přetaví ve skutečnost . On ten divák není tak blbej,  ale   potřebuje holt trochu víc času.  Já bych ta hodnocení prostě nevztahoval na všeobecná očekávání, což je termín na kterej prostě nevěřím.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Gladiator15

já se omlouvám, ale já nic neřeším a se Stokou alias Tom Tomem, to nechci řešit už vůbec, nevim co on má za potřebu. já se tady snažím celou dobu bavit o filmu, Tom Tom  přišel, všechno označil za sračku a všichni sou sráči a na film nepůjde. Nevim co on tady dělá, ale já se snažím bavit o filmu. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

já vím Tom Tome, já vím, vždyť sám si to dělal a možná ještě děláš, kdo ví :) 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Laxik

rodičů sem se snad o trochu bál víc než klauna, který mi tam přišel jako to zlo co sídlí ve městě, ale ty dospělí, ty byli divní viz ta máma co držela svého syna pod lékama (i když je nepotřeboval) a nejraději by ho měla zavřeného doma v bezpečí 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Hanyou

přesně ! takhle nějak si představuji, pravou a reálnou podobu klauna, nějaký velký pavouk ten nikoho nevyděsí, vezmu sprej a nastříkám mu to ho do ksichtu 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

"jdi do hajzlu kreténe"

 

 

 

vidíš jde to, nic na tom neni, zkus to někdy 

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Tak mě napadlo, že pokud nebudou chtít To ukázat v druhé části jako pavouka, tak by se mohli inspirovat shoggotem. To je beztak prakticky eldritch horror.

na příspěvěk reagoval kingik, Yoshitsune

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Laxik

Naprosto souhlasím - ale raději na to pošlu někoho (tím myslím konzumního filmového občasného diváka) s tím, že mu řeknu, že to je drama s hororovými prvky, aby se pak vrátil spokojený, než s tím, že to je horor (u kterýho jsem se teda bál jako u jednoho z mála), jen aby pak přišel zklamaný se slovy, že to „byla sračka, a vůbec to nebylo strašidelný,“ protože dnes divák čeká od hororu jen děs a lekačky od začátku do konce, naopak atmosféra začíná být širokým publikem krutě nedoceňována a přehlížena.

Je to škoda, protože se takhle fakt najdou lidi, kteří budou prohlašovat, jak špatnej film to je, ačkoliv to je výbornej film a horor ve stylu, který v dnešní době moc často nevídáme - daleko od těch populárních lekačkovejch hororů, popř. duchařin s přímočarým dějem (což jsou taky sice dobré filmy, ale trochu jiné, než To). Z nejbližší doby bych k It připodobnil asi Ženu v černém, a to je už taky pár dobrých let.

na příspěvěk reagoval PetrPan

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Laxik

No býval jsem fakt všude, ale pak jsem prodělal jakýsi syndrom vyhoření a většinu diskuzí jsem odsledoval a už se ani tak často všude diskuzí neúčastním. Spíš jen v strategické momenty třeba kolem premiéry. Pouze u některých filmů i déle, ale spíše nepravidelně.

Film jsem ještě neviděl, ale doufám, že se mi líbit bude. Protože co se mi líbilo rozhodně, byla Kingova předloha. Kterou považuji možná i za nejlepší psaný horor vůbec.

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama