Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jsem kingova velká fanynka a tenhle film jsem měla dřív ráda. S odstupem času už tam nevidím tolik pozitiv a zjišťuji, že kniha je prostě kniha. Filmy nejsou ani z daleka tak dobré. Stále to ovšem funguje, jako divák se bavíte, ikdyž je to místy cringe a strašidelné asi jako večerníček. Při čtení jeho knihy máte úplně jiné myšlenky, pocity a hlavně zážitek z tohodle fantastického díla. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočený horor so všetkými hororovými atribútmi iracionálnej nočnej mory rozbíjajúcej realitu na márne kúsky, Či už je to ignorovanie miznutia detí políciou, ktorá sa zmôže maximálne na vylepovanie plagátov, alebo riešenie problémov deťmi bez toho, aby sa obrátili o pomoc na niekoho kompetentného. Klaunov sa netreba báť, treba sa báť toho. A vlastne ani toho sa netreba báť, lebo keď sa budete báť tak vás zožerie. Perfektná produkcia buduje napätú atmosféru a hudba jej pri tom výdatne pomáha. Výborní detskí herci na ktorých je radosť pozerať a kulisy nasiaknuté 80-tymi rokmi, skrátka dobre využité prázdniny. ()

Poza 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli filmu jsem si sám pro sebe říkal, že tohle je přesně to, co jsem od tohohle filmu chtěl a že jsem nadšený. Poté ale všechno to skvělé mírně vyšumělo a já nakonec musím jednu hvězdičku ubrat. Výborní dětští představitelé, skvělá tísnivá atmosféra, napětí a spoustu ikonických momentů, kdy se někomu spustila atmosféra na plné obrátky (haló pane Kingu?). Pennywise je výborný především v místech, která jsou víc postavená na obyčejném herectví, než na tricích a akrobacii. Co mě ale mrzí je, že nebylo víc prohloubeno pozadí kolem klauna a že se víc nehrálo s mysteriózními motivy a nevysvětlovalo se klaunovo chování, motivace a zákony jeho fungování. Finále mohlo fungovat o něco lépe. Klidně bych i kvůli tomu snesl o deset minut delší stopáž. Uvidíme ale, jestli si to tvůrci neschovávali až do druhého dílu. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Budete se taky vznášet!... tedy v první polovině filmu... Pennywise v podání Billa Skarsgårda je výborný a především úvodní setkání jsou patřičně děsivá. Film si pro sebe ale paradoxně krade parta a přišlo mi, že velkou část atmosféry budují spíše scény, v nichž klaun přímo nefiguruje. Spíše než z hororu jsem odešel z dramatu o existenciálních problémech skupinky prepubertálních děcek (výborně zahraných!), které se, aby toho nebylo málo, musí potýkat s prokletým městem. Možná je to správně. Knižní předlohu jsem totiž nečetl a dokážu si představit, že bych se o jednotlivých dětských postavách v knize rád dočetl více. Ve filmu to pro mě ale byl spíše obtěžující faktor, přidávající zbytečné klišé - stereotypní šikanovaný týpek, "milostný trojúhelník" vyúsťující až v "Sněhurčino probuzení" atp. a možná právě přeskakování typu: budování postav - napínavá scéna (nedotažená) - "lekačka" - opakování - bylo důvodem, proč si neodnáším nějaký ucelený dojem. Mám pocit, že jsem si vždycky začal nějakou pasáž užívat a v tom mi ji režisér utrhl a zbytek už nikdy neukázal. Možná bych to měl říct na rovinu - prostě by se mi líbilo, kdyby měl Pennywise více prostoru a jeho role byla více rozvedenější, neomezená jenom na "lekačky", kterým se moc v druhé polovině filmu již hororový nádech vytvářet nedaří. Chtělo by se mi alespoň zvolat (a měl bych máslo na hlavě, kdybych to po komentáří k Annabelle: Creation neudělal) - konečně závan hororové originality po všech těch démonických domech! - ale uzemní mě částečně fakt, že se stejně jedná o adaptaci. Aby to nevypadalo, že všechno myslím jen kriticky - It: Part 1 rozhodně je film, který se vyplatí vidět a doporučuju ho každému fandovi hororu. U mě osobně To na skvělé (i když ohrané) Conjuringy, Insidious apod. nemá, ale věřím, že kdybych četl knižní předlohu, byl bych nadšený a možná bych dostal i to, co mi ve filmu chybělo. Ten "feeling" retro hororu tam rozhodně byl a že musí být kniha skvělý (leč od Kinga jako vždy pro film až příliš obsáhlý) materiál z toho bylo zřejmé taktéž. K ní se bohužel asi nedostanu, ale pokud bude mít It Part 2, určitě přijdu. Možná by to byla náležitá nadstavba, která by u mě vylepšila obraz jedničky. // 2D // orig. znění // 7. 9. 2017 // 75% ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Film nesklamal na dnešné horory nadpriemer ťaží najmä zo skvelej atmosféry avšak lakačky moc nefungovali. V každom prípade oplatí sa vidieť a nudiť sa nebude aj keď na horor až na pár scén (hlavne tá zo začiatku filmu) ma nejak nešokovali či nevystrašili rovnako ako aj publikum v kine. V ďalšom pokračovaní na ktoré sa vážne teším sa to snáď celé rozbehne tak ako má ;) ()

stephenking 

všechny recenze uživatele

Film se povedl víc, než jsem čekala. Jak hudba, scénář, efekty, kamera tak i herecký výkony. Určitě lepší, než stará verze. Není to tak strašidelný jako trailer. Četla jsem knihu takže jsem vždycky o trochu víc přísná. Film působí takovou tou Kingovskou atmosférou, ale tohle spíš pochopí spíše čtenáři nebo fanoušci Kinga. Prostě tam působí atmosféra bezstarostného dětského kamarádství trošku jako ve filmu Stůj při mně. Ale doporučuju si nejdříve přečíst knihu ve film jsou malé narážky, které nepochopíte, když knihu nepřečtete. Jsou tam samozřejmě nějaké věci pozměněné, aby se film zkrátil. Ve knížce se jedná o rok 1958 ve filmu 1988. Dokonce to chvílemi i pobaví. Neváhejte a běžte na to do kin. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Film by som charakterizoval ako hororový film. Pre deti to je neprístupné. Stvárnenie toho bubáka bolo dobré, miestami trochu zubato-prehnané. Nepodarilo sa vytvoriť takú atmosféru, ktorej by sa dospelý človek bál. Občas scéna, kde vykukla hlava toho šaša a človeka trhlo, inak to malo spád a progres. Po grafickej stránke bubák bol dobrý a škaredý ako sa patrí. ()

Robin.Vesely 

všechny recenze uživatele

Film naprosto předčil VŠECHNA moje očekávání. Tohle je zatím nejlepší horror, co jsem viděl. Je to poprvé, co mě v kině naběhla husina pokaždé, kdy se Pennywise rozběhne směrem ke mě. Chválím také naprosto výborné vizuální efekty, výbornou masku Pennywise a opravdu VÝBORNÉ herecké výkony jak dětských hercu, tak samotného Bill Skarsgårda (Pennywise). Opravdu doporučuju všem filmovým fanouškům horrorů. ()

Larikazka 

všechny recenze uživatele

Příběh mi přišel dost hloupý i když propracovaný... žádná scéna, kde bych se bála nepřišla, a trapný humor mě také neoslovil. Efekty bídné, krev extrémně špatná. Některé postavy zbytečné, chování jiných postav nesmyslné a nepochopitelné. ()

ver22 

všechny recenze uživatele

Jsem rozmazlená horory od Jamese Wana (a to, že hodně), ale i přes to se mi film líbil. Jenže jsem se nebála. Spíš naopak - byla to opravdu sranda. Takhle jsem se naposledy pobavila u komedie ,,Proč zrovna on?"... Monstra byla graficky docela odfláknuta - opravdu to jde lépe! Pořádná lekačka prakticky žádná (spíš jsem se lekala dvou blbek sedících za námi a komentujících každou scénu rádoby vtipnými hláškami). Ovšem, co se týče děje a obsazení, nenudila jsem se ani minutu a určitě jsou mé dojmy jinak velmi pozitivní...jen to prostě nebyl horor, spíše hororová pohádka, chcete-li. :-) ()

nedvva 

všechny recenze uživatele

Čerstvé zážitky z kina jsou uchvacující. Hned úvodní scéna mě dostala do kolen. Všechny postavy jsou skvělé, možná kromě jedné ze 7 hlavních hrdinů. A ztvárnění Klauna je parádní nic proti Timu Currymu, ten byl také skvělý, ale k tomuto provedení je Bill prostě hvězda. Délka filmu uteče jako voda, příjemná atmosféra, vtipné momenty a děsivá část nemá chybu. Za mě 95%. Srážka 5% za trošku větší předělávku konce filmu. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Keď je niekto génius ako King, napíše horor, kde je človek aj neskutočných 135 minút ako v ohni... skvelá adaptácia... (tých 135 minút má na mysli, že dnes sa točia aj 80 minútové horory, kde pozerám po 20tich minútach na hodinky) ()

Drky 

všechny recenze uživatele

S klidem dám 5*, tohle bylo úplně něco jineho než horory této doby! Mělo to děj a to hodně zajimavý, pro mě to byl takový hororový Harry Potter!! 5* bez debat! ()

Habansz 

všechny recenze uživatele

TOhle je jeden z nejlepších i hororů jaký jsem za poslední roky viděl a zároveň snad nejlepší remake, jakej jsem viděl vůbec. Ze všech zfilmování Kinga 100% zasloužený první místo. Děsí atmosférou, která nestojí JEN na idiotských lekačkách jako drtivá většina ostatních "hororu", co se dnes točí a promítají (jako bonus dostanete lekací prequel, lekací pokračování a lekací zakončení série). IT Muschiettiho si bere to nejlepší z originálu a ještě to vylepší. Nevíte co, nevíte kdy a ani jak. Klaun nikdy nebyl děsivější. Nespočetněkrát jsem se divil, kolik scén a příběhových odboček z původního filmu se zde objevilo, nebo na ně bylo odázáno. S kinhou bohužel nemám možnost porovnat, ale ne každý tady četl knihu, nebo viděl originál, případně obojí že? Takhle to má vypadat. Pro fanoušky a ne pro peníze (Paranormal Activity, Annabelle/Conjuring aj.) Poprvé za celý rok jsem z kina odcházel fakt nadšenej a hlavně při filmu byl několikrát zamáčklej do křesla (v jednom okamžiku mi to fakt nedalo a dal jsem nohy nahoru). Šel jsem na film fakt s obrovsým očekáváním a rozhodně bylo naplněný víc, než jsem z traileru doufal. Kdo viděl Stranger Things, ten si možná posteskne po tom osmdesátkovym feelingu, kterej tady není tak vyraznej, kdežto ve Stranger Thing z obrazovky ty osmdesátky úplně sálaj a pohltěj naprosto všechno a všechny kolem sebe. Občas mi chyběly sem tam nějaký sintetyzator v hudebním doprovodu, i když je pravda, že by se ne vždy, nebo mozna vůbec nehodili. I tak jsem se nemohl zbavit pocitu, že by tam zaznít měli, jako už v jednou zmíněným Stranger Things. To už jsem ale fakt hnidopich, nebo moc rozmlsanej ze seriálu, jehož herec účinkuje i tady a nic z toho filmu na kvalitě nijak neubralo. Nicméně i tak byl hudebni doprovod víc než kvalitní a dojem z jakékoliv scény nijak nekazil a nejednou ji vypiloval k dokonalosti. Parta děcek skvělá, atmosféra hustá (bylo skvělé sledovat a hlavně cítit na sobě, jak několikrát stačilo jen uplný ticho a danej moment byl o to děsivejší a napínavější). I se 130 min stopáží nehrozí třeba jen 5 minut nudy a Pennywise překvapil i samotnýho Kinga, který byl u natáčení. Snad dopadne druhá část minimálně stejně dobře, jako tahle. ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda horory a už vůbec ne horory v kině,ale ani v nejmenším nelituji toho,že jsem na To šla. Vynikající herecké dětské obsazení,lekačky, a dokonce i humor,který moc od hororu neočekáváte..Možná bych jen ubrala pár CGI efektů,občas to bylo už přetahané za vlasy. Taky si asi dokážu představit daleko strašidelnějšího klauna než byl Bill Skarsgård,ale nebudu tajit,že dneska budu mít problém se spaním..Délka filmu (135 minut) mi kupodivu vůbec nepřišla dlouhá,což se u To z roku 1990 opravdu říct nedá.. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama