Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

lahvi 

všechny recenze uživatele

Ja teda nevim. Dlouho sem takovej blábol nevidel. Dovedu si predstavit, ze se tvurci hodne zapotili, aby se na film s takovym scenarem dalo aspon trochu koukat. Dnesni divak uz snese asi vazne vsechno. ()

dieWildeK 

všechny recenze uživatele

Zkusím film zhlédnout možná ještě jednou - z nudy - na první pokus jsem usnula. Nelíbila se mi teda ani verze z roku 1990. Kniha je MNOHEM lepší, i když uznávám, že zfilmovat tisíc stran textu není jen tak. Ať už to nikdo nezkouší, prosím. ()

kacacze 

všechny recenze uživatele

A heleme se, málem jsem na tento tragický film zapomněl, to bude tím otřesným výkonem všech herců, kteří byly neskutečně otravní a herecky nezdatný, ale co čekat od 10 letých capartů. Můj klid nenarušili ani repetitivní „jumpscary“ , které byly nudné už od poloviny filmu. Overall, děs a hrůza, alespoň že tímto mě film vystrašil. 1 hvězda za úvodní scénu a vtipnej taneček, blahopřeju. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude strašidelnejšie, a že bude bububu ale to akosi neprichádzalo. Inak ako celok fajn, deti neboli otravní. Čo mi tak troška prekážalo, boli tie hlášky a miestami sranda, a aj to asi len preto, že som bol naladený na horor a totálnu bububu atmosféru, z ktorej sa nič nekonalo. ()

frajerson 

všechny recenze uživatele

Vlastne dobrý film, nemôže poprieť inšpiráciu zo Stranger Things, ale prináša nové a svieže žánrové postupy. Zaujímavá je práca s násilím, ktorú tento film posúva stále ďalej aj pri deťoch, ešte sme napríklad nevideli dieťaťu odtrhnúť ruku, ani v horore. Inak vyšlo pár lakačiek, aj keď koncovka bola slabšia a trochu gýčová. Tri z piatich. ()

PsychoMike 

všechny recenze uživatele

DO YOU WANT A BALOON GEORGIE? Dokonalá atmosféra od začiatku do konca. Bill Skarsgard a.k.a PENNYWISE je neskutočná postava, zábavná, hrôzostrašná. Jednoznačne sa tu rozprávame o najlepšom atmosférickom horroru všetkých čias. Krásne 80 roky zvládnuté, nechýbala ani brutalita. TIME TO FLOAT. 9.3/10 ()

Anomander 

všechny recenze uživatele

Knížka od Kinga je jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec. Proto jsem doufal, že se toto zpracování opravdu povede. A světe div se, ono se opravdu povedlo. Děsivý? Ani moc ne. Skvělej film se super atmosférou? Stopro. Pro mě jeden z nejlepších filmů roku 2017 a opravdu jsem zvědavej na pokračování. Mimochodem, všichni dětští herci hráli skvěle. Už je to vážně dlouhá doba, co jsem viděl, že by se herci takhle skvěle sešli. 95% ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film. Sice se knize rovnat nemůže a je tam dost věcí jinak, ale ani mi to nevadí. Prostě a jednoduše se mi nové TO libí. ()

Dabling 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu opravdu nemám jedinou výhradu. Za mě rozhodně nejlepší horor, který jsem kdy viděl. Z Pennywise mi při každém setkání běhal mráz po zádech a Bill Skarsgard jej zahrál naprosto bravurně a mladí hrdinové mají rozhodně dobře našlápnuto na dobrou kariéru. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele

Označovat To jako jeden z nejlepších hororů všech dob, jako revoluci žánru a podobně, je absolutně mimo. Jde o hrozně průměrný film a jen lehce nadprůměrný horor. Úvodní scéna je asi nejlepší z celého filmu, což je trochu smutné, ale těch pár prvních minut mě zcela pohltilo a donutilo to dokoukat do konce. Potom však následovalo asi osmdesát minut plných klišé, nelogického chování postav a celkové nereálnosti děje, které postrádaly jakoukoliv atmosféru a byla to opravdu nesnesitelná nuda. Po scéně v opuštěném domě se to však opět rozjede, a až do samotného konce jde o podařenou dobrodružnou zábavu. NE VŠAK O HOROR! Všudypřítomné nadšení z tohoto filmu nesdílím. 50%. ()

Daumatin 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím očami neodborníka na horory. Údajne jeden z najlepších hororov, aký bol kedy natočený a zodpovedajú tomu aj dosiahnuté zárobky. Každopádne som čakal viac a videl som aj lepšie hororové filmy. Bubu pasáži veľa nebolo, ktoré sú typické pre horory dnešnej doby. Hlavne postavy boli v tomto prípade deti a najviac na mňa zapôsobila finálna scéna, ktorú som poberal mierne s úsmevom. Celý film prebiehal štýlom, že občas každé dieťa postrašil ten klaun resp. niečo na jeho spôsob. Najviac som neprišiel na chuť veľkej odvahe všetkých deciek a miestami mi to pripomínalo detský dobrodružný film v ktorom sa detí hrajú na skrývačku so zlým strašidlom. Summa summarum rozruch okolo tohoto filmu je podľa mňa neopodstatnený a hlboko zaostal za mojimi očakávaniami. Čakal som, že sa to atmosférou vyrovná Sinistrovi, ale mýlil som sa. ()

ketie 

všechny recenze uživatele

Novější zpracování IT je v určitých směrech lepší než verze z roku 1990 - to se asi dá říct. Obsazení herců je sofistikovanější a rozhodně se povedlo a Pennywise je mnohem strašidelnější a vyšinutější. To je ale asi dáno i dnešní dobou, kdy je filmový divák i na leccos zvyklý, tak se musí přitvrdit. Jako film s příběhem i jako horor si vede úctihodně a společně s dvojkou ho zařadím do mých oblíbených hororů - Pennywise byl pro mě neskutečně skvěle zahraný. ()

Nargaroth odpad!

všechny recenze uživatele

Jako komedie asi v pohodě, ale nějaký děs či něco podobného? Ani omylem. Absolutně jsem nepochopil důvod, proč se někdo rozhodl točit TO znovu a takhle to pos.... Nechápu, jak se z toho mohl stát takový hit. ()

P3rcy 

všechny recenze uživatele

Úkol tvůrců tohoto hororu zněl jasně "Udělat horor, který bude vypadat dost cool aby to přilákalo skupinky náctiletých do kin, ale zároveň TO nesmí být moc strašidelné, aby se mládež ještě vrátila a nejlíp aby přilákaly ještě další partičky potrhlých puberťáků." Úkol splněn, ale za cenu vynechání pravděpodobně těch nejděsivějších scén z předlohy (vyprávění z minulosti, vyprávění z pohledu dětských obětí, náznaky přítomnosti další neznámé nadpřirozené síly, která hrdinům pomáhá). Na druhou stranu vítám vynechání trochu bizarních scén snad s výjimkou vynechání té přátelské nadpřirozené síly - Velké želvy. Jinak o grupáč hlavních náctiletých hrdinů v kanále podle předlohy jsem opravdu nestál. Každopádně Bill Skarsgård odvedl po herecké stránce skvělou práci, děti to taky sehrály velmi slušně, hudba a efekty splnili očekávání. Za to, jaký je film nuda viním scénář a režii. Pokud mládež hledá film, u kterého se budou chytat za zpocené ruce, doporučuji spíš Conjuring. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Horor spíše pro dětské pokolení asi taky proto že v tom hlavní roli hrají děti,efekty ujdou,mimo děsivích scén kde se objeví sem tam nějaká oblůdka,je ve filmu i trocha romantiky mezi dětmi a humoru, když parta kluků vejrá na holku v palvkách s otevřenou pusou. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Občas jsem se spíše smál, než bál, a to by se u hororu asi stávat nemělo... Noční můra v Elm Street, na kterou je ve filmu i odkazováno (právě tam jde v kinech), je rozhodně lepší. Tam nesměla děcka usnout, tady se bát... ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama