Reklama

Reklama

Polda a polda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2010, 14 h 32 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Hrají:

Bradley Whitford, Colin Hanks, Jenny Wade, Diana Maria Riva, Kimberly Lynn Campbell, Jenna Burris, A.C. Hensley, Alex Fernandez, Andrew Divoff (více)
(další profese)

Epizody(20)

Na policejním oddělení majetkových trestných činů v Dallasu slouží detektivové Jack Bailey a Dan Stark. Jack by byl rád úspěšný a chtěl by pracovat v oddělení vražd. O tom však jeho nadřízená poručice Ana Ruizová nechce ani slyšet. Starší Dan je samorost, bydlí v karavanu, rád se napije, potrpí si na ženy a má neortodoxní metody vyšetřování. Když jsou přivoláni k případu ukradeného zvlhčovače v domě Eileen, Dan využije čas a sblíží se s ní. Jack najde stopy krve. Ukáže se, že zloděj je v trestním rejstříku za loupeže a jmenuje se Julius Grant. Mezitím se dealer Javier Escalante, který vozí zboží od drogového bosse Romera z Peru, rozhodne, že zmizí i se čtyřmi miliony za kokain. Jede za plastickým chirurgem Bradem Kalfusem, aby mu změnil tvář. Operace se nezdaří a Kalfus si myslí, že je Escalante mrtvý. Naloží ho do kufru vozu a poprosí známého Julia, aby auto odvezl do Mexika. Zaplatí mu deset tisíc dolarů a daruje zamčený golfový pytel, který přivezl Escalante. Když Romero zjistí, že Escalante uprchl, vyšle za ním zabijáka Pedra, vycvičeného CIA… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Bobestom 

všechny recenze uživatele

Detektiv Bailey a Stark. Bailey je mladý šprt, který chce vše dělat podle předpisů. Jeho kolega Dan Stark je jeho přímým opakem a z toho právě vyplívá humor. V každém díle je nějaká geniální nezapomenutelná scénka, která vás donutí se nahlas zasmát. V jedné epizodě jim nechtěli půjčit sledovací zařízení, tak do kufru auta zavřeli hlídaného svědka. :-D :-D Zkrátka tendle seriál mi padnul do noty a spolu s perfektním soundtrackem nemám důvod k horšímu hodnocení! 5* Co se českého dabingu týče - obsazení hlavních postav je dobré (Bouček a hlavně pan Oliva je boží), vedlejší role opět pokulhávají kvůli opakujícím se hlasům v každé epizodě. ;) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

The Good Guys je velmi chytře resuscituovaná parťácká kriminálka, težící z protikladných povah hlavních postav. Detektiv Bailey ze všeho nejvíc připomíná snaživého šprta (když se chce na počátku vyhrabat z oddělení pro majetkovou kriminalitu), drží se předpisů a rozumí si s moderní technikou. Stark je něco mezi zchátralým seladonem a Big Lebowskim až na tu maličkost, že občas i pracuje. Buranským chováním a vyšetřovacími metodami zamrzl v 80. letech 20. století. Samotné případy jsou často natočeny s flashforwardy, které výborně pracují s prvkem očekávání a následných situací, které díky tomu nastávají. Pak je tu samozřejmě skvělý humor včetně Starkových geniálních vyšetřovacích metod, ať už se honí za kradeným zlhčovačem, údajným úchylákem, nebo jen trousí po pozemcích zabavené zbraně či roznáší mezi podezřelými chřipku... Na jednu stranu je mi líto, že seriál prožil jen jednu sezónu, ale alespoň mu nehrozí rozpliznutí do vícero sérií a rozmělnění toho, čím jsou The Good Guys tak originální a chytlaví. ()

Reklama

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Oldstylovka o policajtech, kteří mají nekovenční přístup a problémy s pravidly. Špatný to není, ale podobných tu před 25 lety bylo dost a popravdě mi nic nového nepřináší. Mně pilot stačil. Ale umím si představit, že se na to bude leckdo dívat odpoledne v televizi jako třeba na Hardcastla a McCormicka, Knight Ridera apod. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Dobře vydařená oddechovka v podobě kombinace krimi-komediálního žánru. Téměř u každého detektivního seriálu po pár dílech či celé sérii styl a prostředí omrzí - tedy pokud vás tedy už dopředu neomrzel samotný krimi žánr tak jako mne již před mnoha lety. Poldu a Poldu jsem viděl v TV jen náhodou a o to více to bylo pro mne příjemné překvapení. Především seriál člověka nenutí tolik přemýšlet a většinou se rád nechá vést dedukcí samotných hlavních postav tj. detektivů, kteří tvoří zajímavou komediální dvojku jenž je v počátcích hodně kontrastní. Vesměs se k velmi zajímavým případům dostávají pomocí jiných drobných případů, které jsou jim přiděleny jakožto detektivům břídilům - zkoumající majetkovou trestnou činnost. V tomto seriálu není téměř nic špičkové - krimi zápletky, humor, vztahy, efekty, leckdy herci.... ale dohromady to tvoří velmi zajímavý celek u kterého je fajn se jen tak natáhnout k TV či PC a skoro vypnout mozek. Velká škoda, že seriál v USA moc popularity nenašel - jinak nevím proč by měl tak rychle končit. Ale jak už tady psali druzí, možná je to i dobře - kdo ví zda by do druhé série byli schopni přijít s něčím výrazně jiným aby to neskončilo jako u většiny jiných detektivek. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Jeden z případů, kdy pozlacená castingová ruka vyhmátla skutečně brilantní duo hlavních představitelů. Bradley Whitford, který se zde za každou cenu stylizuje do old school poldy, sází jednu hlášku za druhou, a to naprosto neodolatelným způsobem! Hanksův synek k němu tvoří skvělýho parťáka a oba dohromady jsou jasným důvodem pro zhlídnutí tohoto seriálu. Úvodní horké nadšení (jeden z nejlepších pilotů, co jsem kdy viděl!) sice postupem času malinko vychladne, přesto jde bez debat o jeden z nejvtipnějších počinů poslední doby. 75-90% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama