Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (861)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím překvapivý (tedy v roce 2013), ale slušně natočený akčňák s příjemně cynicky vtipným hlavním hrdinou. Toť vše. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zděšen z některých komentů jsem už posouval shlédnutí téměř na neurčito, ovšem takhle nad ránem to na mě přišlo jako první chtíč na náctiletou, náhle a nekompromisně. Tak jsem si kliknul na myšku a rozbalilo se docela solidní akční dílko. Ten dřevnatý správňáček má humoru na prodej, blonďatá trubka moc nepřekáží, trikově snesitelné - až na scénu, v níž úhlavní ejdžnt túruje ultramoderního fichtla, obzvláště moment pádu a skluzu do metra vypadal jako vytržený v devadesátém ze segy - prostě tomu není moc relevantního co vytknout. Nejlepší personou je samozřejmě Zmetek Gilgun, to je prostě angličák, jak má být. Roste z něj podobný klasik úchylných rolí, jako je strýček Buscemi. Nechce se mi zrovna dvakrát polemizovat s jedinci, kteří nemohou usnout z faktu, že film jede v již dříve vymletých kolejích. Co takhle péčko? Nic moc originálního, co? A stejně u toho pořád mastíte ferbla. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který bychom v 90. letech milovali, ale dneska nám přijde jenom jako fajn jednohubka připomínající starý časy. Naštěstí je to ovšem jednohubka hodně zdařilá, která šlape od začátku do konce a člověk se nenudí. Guy Pearce hláškuje, Maggie Grace to sekne a akce je vzhledem k rozpočtu hodně dobrá. Jen ten záporák je slabší a nějaké velké akční finále bohužel taky chybí. Ale i tak hodně přijemná akční jednohubka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sakra zábavné akční sci-fi béčko. Tyhle výplachy potřebujeme, ne že ne! Úplně chápu lidi, co tomu dají bez komentáře pět hvězd. P.S. O sto babek, že Pearce a MG to teď spolu začnou táhnout... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rozhodne ma to bavilo viac ako nedávny remake filmu Total Recall. G. Pearce vedel hlášky predať, má to správny nadhľad i správne pošahaných záporákov. Trochu sklame nedokonalá počítačová naháňačka v úvode, kde to Pearce páral na motorke, ale potom sa to už iba zlepšovalo. Pearce skutočne trúsi jednu hlášku za druhou a dokonca si uťahoval i sám zo seba a svojich rolí - "Nie som Hudini." M. Grace Pearcovi ako tak stíha a hlavný pošuk dobre predpokladal, že má pekný úsmev. Škoda, že ho jeho škuľavé oči nevideli. V závere jej úsmev zažiari a nečakal by som, že tie krátke tmavé vlasy jej seknú viac ako dlhý blond. Celkom fajn akčné sci-fi. 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to svoje momenty, nenudi to, ale......vazne nie som s bessonom na jednej vlne. Aj ked toto patri k najlepsim kuskom europacorpu. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akční slabota. Nebýt hláškujícího sympaťáka Guy Pearce tak téměř nekoukatelné. Nevím čím tento film tolik uživatelů oslnil na 3 a více hvězd. Mě přišel hodně nezáživnej, bez atmosféry a hlavně totálně neakční. Přišlo mě že se pořád něco chystalo, ale ne a ne se k tomu dostat. Chápu že peněz nebylo při natáčení zase tak moc, ale pár kulek by to spravilo. Rozruch tak ve filmu dělá jen jeden pošahanej vězeň se sympatickým účesem. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Orgasmu jsem sice nedosáhla, ale i tak jsem si sledování "Útěku z MS-1" užila: agent Snow v podání Pearce je drsnější než struhadlo, hláškuje s kadencí mašinkvéru, kromě toho je zdatný kadeřník, schopný z všední pipiny vyrobit sympatickou holčinu, sci-fi prostředí a serepetičky žádný zázrak ani průser, akční scény uspokojivé (s výjimkou úvodní honičky na motorce, to byl na hovnačky udělaný opruz), záporáci hned dva, z toho jeden krásně odpudivý a šílený jak Caligula na perníku... scénář prostoduchý až přiblblý, jak je u akčních filmů normou. Nic moc jsem nečekala, obstojně jsem se pobavila, takže zvedám palec a střílím tři nadprůměrné hvězdičky, čtvrtá utekla jen o pubický chlup. 68% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kujme pikle! Na pozadí her agentů vlády a CIA se odehravá klasický akční film o jednom kufříků, vězeňské vzpouře ve vesmíru, naštvaném agentovi a krásné prezidentově dceři. Napínavé sci-fi má vše, co divák očekává - akci, hodné, zlé, hajzly, psychopaty, nebohá rukojmí, střílečky a tak. Naopak nemá to, co se neočekává - psychologické propracování postav, jednání na základě logiky, či originalitu bořící všechna zažitá klišé. Triková stránka je velmi nevyrovnaná - na jedné straně velmi zdařilé scény ve vesmíru či záběry na město budoucnosti, na straně druhé vás dorazí honička, kdy hrdina prchá na digitálním motocyklu digitálním městem až do digitálního metra. A to vše bije do očí, jako by šlo o levnou PC hru! Přesto si lze snímek užít, jelikož poměrně rychle uteče. A padouši by snad měli být potrestáni, nebo snad ne? ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Něco tomu přece jenom chybělo, snad lepší herci v hlavních rolích, i když Pearce je skvělý. Je to opravdu bavící akční sci-fi, na které si rádi vzpomenete, nic nového to však nepřináší..! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

M. Snow patřil pravděpodobně do potomstva Aldouse Snowa ( viz. filmy Kopačky a Dostaň ho tam). Nicméně se M. Snow umí lépe prát a mnohem lépe hlaškovat. Ano film má své vady na kráse, ale je překvapivě zábavný. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne, až mi osud sečte všechny ty pivka, paňáky, cíga z tabáku i jiných trav, houby, tripy a vůbec celý můj život, jednoho dne, až se ze mě stane slintající troska, tak toho dne si tohle rád vychutnám. Dnes ne, dnes je to píčovina ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, priamočiare, ale perfektne fungujúce. Lúbi sa mi ten dej, ale hlavne to, že je to zasadené do vesmíru. Ten sci-fi kabátik je rozpočtovo skromný, ale vo filme vyzerá skvelo. Herecké obsadenie je perfektné, Guy Pearce nahlaškovaný ako John Mclane k tomu pekná a sympatická Maggie Grace, štipka humoru, poriadna dávka akcie a nápadov. Tak trochu vesmírna Die Hard, ktorá skvelo pobaví. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně a je mi úplně jedno, že skoro ze všech zdejších komentářů vidím zoufalý křik nudááá! Tak to není zrovna nejchytřejší film pod Sluncem, no. Kdyby byl, zase by ho polovička lidí nepochopila a zase bych tu slyšel samou nudu. Nevím, jak se Guy Pearce připravoval na svou roli, ale vypadá to, že bral lekce hláškování u Johna McClana, a hodiny moderního kadeřnictví u střihorukého Edwarda. Maggie Grace pak působí jako nádherný přívěšek na krku vesnického burana. Jejich společné dialogy, nabroušené jako břitva a štiplavé jako smrad na veřejných záchodcích, mi řádně procvičily břišní svalstvo. A zbytek? Jó, zbytek byla nudááá... =) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Každá nová sci-fárna je vítána, navíc ta, ve které se tahají hlášky jako za dob časů Arnolda ještě více. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: No nebít Guye, tak nevím nevím … ---- Já si ten Útěk z NY musím zopáknout! Poněvadž todle mi připadalo docela dost dobrý (vše stojí a padá na Guy Pearceovi a jeho hláškách), skoro jako staré bessonovky. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Fajnový odlehčený sci-fi. Pár drsňáckejch hlášek, šílená sebranka vězňů, Pearce jako velkej frajer, nějaký ty slabší triky a jde to. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

I na béčkové poměry příběh překvapuje svou hloupostí a uspěchaností, mám pocit že filmu se před uvedením do kin zmocnil nějaký kokainem předávkovaný střihač a zkrátil ho všude možně nejméně o půl hodinu. Což je škoda, protože, krom toho že by nebyl "až tak blbý", Lockout by si nějaké trochu výživnější budování atmosféry a trochu větší vykreslení charakterů opravdu zasloužil - Guy Pearce je takto jen frajírkovská mašina na hlášky, a ne nová reinkarnace Joe Hallenbecka jak se občas tváří, Vincent Regan jako vrchní záporák poněkud postrádá koule, Peter Stormare nestačí předvést své charisma, a jediný Joseph Gilgun si tu opravdu vychutnává každou scénu a dotahuje roli svého pošuka z Misfits k perverzní dokonalosti. Ale ani on vinou režiséra nemůže jet úplně na plný plyn, stejně jako všechno ve filmu - je to zábava, ale chybí mu šťáva, nejde až na dřeň, klouže až příliš jemně po povrchu místo aby se brutálně zaryl do špinavých hlubin punkového trashe. Překvapivé je že film má docela dost vpravdě epických momentů, dokonce i vesmírná bitva ala Hvězdné války, takže není zdaleka jen levnou naháněčkou hodných a zlých po ocelových chodbách vesmírné stanice. Což je ovšem svým způsobem opět trochu škoda, stísněnější komornost ve stylu Černočerné tmy by se sem docela hodila. Méně digitálních triků, menší rozpočet a očekávání velkého studia, direct-to-dvd přístup pro méně mainstreamové publikum... a rázem by z toho byl mnohem zajímavější film, dokonce snad i s potenciálem kultu. 7/10 ()

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama