Reklama

Reklama

Avengers: Nejmocnější hrdinové světa

(seriál)
  • USA The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
TV spot
USA, (2010–2012), 19 h 15 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Jack Kirby (komiks), Joe Simon (komiks)

Hrají:

Eric Loomis, Colleen O'Shaughnessey, Brian Bloom, Rick D. Wasserman, Chris Cox, Fred Tatasciore, Wally Wingert, Phil LaMarr, Nolan North, Robin Atkin Downes (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Hvězdy seriálu The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapitán Amerika, Thor, Ironman, Giantman, Wasp (a příležitostně i neuvěřitelný Hulk) spojí síly, aby zachránili svět před zlem. (oficiální text distributora)

Videa (5)

TV spot

Recenze (72)

John8 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem vůči tomuto seriálu pociťoval silnou skepsi, po tom co jsem zahlédl jeden díl v televizi, jsem si řekl že to prostě zkusím, a byl jsem velice mile překvapen, zápletky měli hlavu a patu, občas zašli až do temnějších částí Marvelovského vesmíru, jednotlivé postavy, jednoduše známe takže se nikdo nezdržoval jejich zdlouhavým původem, a akce, na které jsou celí Avengers založeni, byla jednoduše skovsná, vždy když se zdálo že boj bude rychle u konce, něco se zvrtlo a má čelist jen klesala a klesala, další body jsou tu pak za absenci otravné epizodiky, naopak, každý díl končí velmi zajímavým cliff-hangrem a další díl začne kde předešlý skončil, čímž se nám dostává vyprávění jednoho dlouhého příběhu. Mínus musím udělit zaabsenci krve, neříkám že chci nějaké potopy, ale při bitvách tak intenzivních, by přeci pár šrámů navodilo daleko lepší atmosféru, konec konců komixy přeci jen nejsou záležitost jen pro malé děti, což si uvědomil už i Disney a to je co říct :D ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem netušil, jak mě tenhle seriál chytne. Zatím mám za sebou prvních sedm epizod. V prvních dvou dílech sledujeme, jak se Avengers dali dohromady. Začátek je poměrně chaotický a měl jsem pocit, že mi prostě něco uteklo (z velké části proto, že se světem Marvel komiksů jsem obeznámen minimálně). Ze čtyř superstřežených věznic SHIELDu uprchnou ve stejnou dobu všichni superpadouši, kteří tam byli až do té doby internovaní. Sledujeme, jak Thor, Iron Man, WASP, Giant Man a Hulk bojují proti nejmocnějšímu z nich, Gravitonovi a je to solidní řežba. Následujících 5 epizod je kompilací dvaceti krátkých dílů z tzv. micro-series, která debutovala online krátce před uvedením seriálu na obrazovky. Jednotlivé díly nás seznamují s nejdůležitějšími hrdiny z party Avengers z doby ještě než se Avengers dali dohromady a odehrávají se tedy před prvními dvěma díly. To působí trochu zmatečně, ale v průběhu jsem si začal uvědomovat všechny souvislosti a vše do sebe začalo krásně zapadat. Vesměs se však nejedná o žádné Origins, tedy - Banner je již Hulk, Tony Stark je již Iron Man, Thor už operuje na zemi, WASP a Giant Man už mají svoje schopnosti a sledujeme pouze počátky Kapitána Ameriky a Černého pantera. Kromě nich se v těchto dílech seznámime taky s Black Widow a Hawkeyem. Osmá epizoda se navrací zpět do "současnosti", tedy do situace po útěku všech superpadouchů a začíná sledovat první společné akce Avengerů. No tak uvidíme, kam se nám série bude vyvíjet dál, ale zatím jsem moc spokojen. Animace i dabing jsou na poměrně velké úrovni, akční scény i příběhy rovněž a skvělá je již úvodní znělka. Takže doufám, že kvalita vydrží. ___ EDIT: Po 19 epizodách, které byly zatím odvysílány musím podotknout, že si Avengeři úroveň udrželi. Kéž by i celovečerák dopadl takhle skvěle. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu se mi začal seriál docela dost líbit.V podstatě i prvních deset dílů je skvělých a proto bych dal klidně i pět hvězdiček.Od jedenáctého dílu ale seriál začal být jako normální televizní seriál a proto bych dal tři hvězdičky.Poslední tři díly vás ovšem překvapí a zalíbí se vám na čtyři hvězdičky.A čtyři hvězdičky dávám i celkově tomuto seriálu.Škoda,kdyby měl film jen 13 dílů dal bych pět hvězdiček. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V univerze DC mám už vďaka Batman: The Brave and the Bold (TBATB) celkom prehľad, tak som seriál o Avengers bral ako fajn príležitosť na zoznámenie so svetom Marvelu. Sklamanie bolo veľké. Možno som zhýčkaný nadpozemsky dokonalým TBATB, no toto tu je generáciu nielen za menovaným seriálom, ale všeobecne za tým, čo momentálne DC produkuje na televíznych obrazovkách. Každý diel TBATB sa začína predtitulkovou pasážou s absurdnou akčnou scénou. Jednotlivé diely Earth's Mightiest Heroes majú prinajlepšom tak isto príbehu a dialógov ako tá štvorminútová predtitulková pasáž v TBATB. Pre prckov, ktorí chcú pozerať na to, ako všetko vybuchuje, ako hrdinovia pobehujú hore dole a mlátia sa hlava nehlava, je to fajn, ale ja som rozmaznaný vyšším štandardom. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě velice potěšil. Drží se komiksových reálií, jak těch původních, tak i z ultimate vesmíru. Seriál je plný akce a nešetří se s postavami kladnými, i zápornými (nejvíce mě potěšily: Kang Dobyvatel, Ultron, Modok, Baron Zemo, Black Widow, Mockingbird a další). Mimo Avengers se setkáme také se Shieldem, Hydrou i AIM (Aliance Inteligentních Mechaniků), což jsou klasické organizace propojující Marvelovský vesmír. Animace je slušná, hlášky taky. Seriál ani není moc pro děti, i když ho děti sledovat samozřejmě můžou. 4 hvězdičky za kvalitní seriálové seznámení s Avengers pro laiky a hvězdička navíc ze srdce od fanouška. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Během dvou sérií se v Avengers vystřídalo celkem 10 hrdinů, a to Iron Man, Wasp, Thor, Ant-man/Giant Man/Yellow Jacket, Hulk,Captain America, Hawkey, Black Panther, Ms. Marvel a Vision. (jh666)
  • Seriál skončil odvysíláním druhé série a v roce 2013 byl nahrazen seriálem Avengers Assemble (od r. 2013). Ten vychází z natočených filmů Marvel Studios, zatímco seriál Avengers: Nejmocnější hrdinové světa čerpal z původních komiksů. (Spiker01)
  • Po dvou sériích bylo vysílání seriálu zrušeno a byla zastavena produkce nových epizod. Důvodem bylo to, že místo seriálu začal vycházet komiks. (karlik4801)

Související novinky

Třetí Thor fasuje scenáristy

Třetí Thor fasuje scenáristy

03.02.2014

V Marvel Studios nechtějí do budoucna žít jen z pokračování, v žádném případě to ale neznamená, že nás jich pár nečeká. Strážce galaxie a Ant-Mana budou vyvažovat Kapitán Amerika 2 a Avengers: Age of… (více)

Reklama

Reklama