Reklama

Reklama

Avengers: Nejmocnější hrdinové světa

(seriál)
  • USA The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
TV spot
USA, (2010–2012), 19 h 15 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Jack Kirby (komiks), Joe Simon (komiks)

Hrají:

Eric Loomis, Colleen O'Shaughnessey, Brian Bloom, Rick D. Wasserman, Chris Cox, Fred Tatasciore, Wally Wingert, Phil LaMarr, Nolan North, Robin Atkin Downes (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Hvězdy seriálu The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapitán Amerika, Thor, Ironman, Giantman, Wasp (a příležitostně i neuvěřitelný Hulk) spojí síly, aby zachránili svět před zlem. (oficiální text distributora)

Videa (5)

TV spot

Recenze (72)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Marvel si pro příchod celovečerních Avengers připravoval půdu opravdu dlouho, důkladně a pečlivě. Ať už do této přípravy zahrneme samostatné hrané filmy jednotlivých členů tohoto v současné době nejpopulárnějšího komiksového superýmu(ano Justice League, dostali jste se na vedlejší kolej!), nebo i tento velice povedený animovaný seriál. Po shlédnutí dvou sérií musím říct, že se samozřejmě od září těším na třetí řadu(pokud bude), stejně tak ale musím říct, že v mých očích má paradoxně po první sérii zrušený Wolverine & The X-Men vyšší kvalitu. Kvalitnější oproti Avengers je především v propracovanosti příběhu. Zde je vidět, že tvůrci to občas trochu přehání s používáním dalších a dalších postav a přidávání dalších a dalších námětů. Některé tak zůstávají na dost dlouhou dobu "odloženy" stranou, aby se najednou vrátily a napětí a hrozby s kterými musí Avengers bojovat se stále stupňovaly. To samozřejmě občas dochází do extrému a odkrývá menší slabinu celého konceptu, totiž že tvůrci už pomalu nevědí co proti Thorovi a spol. poslat. Nejvíce se to podle mě ukázalo v posledním díle druhé řady. Pokud by se tak tvůrci rozhodli trochu s tou megalomanií ubrat, určitě by to seriálu jen prospělo. Přesto je to skvělá zábava, která si v rámci žánru těch pět hvězd zaslouží. Výborné byly především epizody týkající se hromadného útěku z věznic pro superpadouchy, díly a celá linie s dvěma mimozemskými národy Scrull a Kree, stejně jako s Ultronem. Z postav většinou nejvíce vyniknou Hulk, Hawkeye, Thor a Captain America. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Velmi luxusní záležitost. Chápu, že kdo to nezná, tak se ze začátku ztrácí, ale pro mě - jako fanouška a znalce Avengers absolutní pohoda. Vše je propojeno jak má a vy si v klidu užíváte akci. A o akci u těchto filmů jde. Kdyby takhle vypadala zápletka hraného Avengers, byl bych nadmíru spokojen. Každý (snad kromě Vosy) se mě líbil, každopádně největší borec je prostě HULK. Je fakt, že bordel by mohl dělat větší, za to od nějakého 6 dílu všechny rozmázne. Sice moc nemluví, za to co věta, to trefná hláška... :-) JEN TAK DÁL..... ()

Reklama

mirak2 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi dobre. Je dost tazke urobit serial, ktory by putal aj dospelych (mna :D) a aj deti (samozrejme v rozumnom veku, t.j. tak od 12r. vyssie). Vyborna intro skladba (AJ V CESKOM PREKLADE! AK NIE DOKONCA LEPSIA!), uzasne hlasky a animovana akcia. Cesky dabing sa tiez podaril, ja som vysoko spokojny. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to trošičku pomaleji a kostýmy, stejně tak jako muskulatura hlavních hrdinů mohli být pojaty poněkud dospěleji, ale zhruba od desátého dílu se laťka jednotlivých epizod nasadí poměrně vysoko a seriál začne produkovat velmi originální a nesmírně propleté příběhy. A ano, musím uznat, že ta původní znělka z první série je výborná :) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Seriál složený z krátkých epizod o historii těch největších hrdinů z Marvel universa. Kouká se mi na to víc než dobře, bohužel problém je v tom, že v tak rozsáhlém celku se vyzná málokdo a rozhodně ne člověk jako já, který má jenom kusé informace. Pro čtenáře komiksu to musí být úchvatná podívaná, když jaksi víceméně vnímají ono pozadí, já se v tak složité historii prost nechytám a jednotlivé vazby mezi hrdiny jsou pro mě poměrně velké tabu. Jinak je to opravdu pěkná sonda, která člověka aspoň trochu zasvětí. Každopádně bych i tak měl problém asi se dvěma hrdiny, Thor mi přijde jako nejdebilnější hrdina vůbec (prostě se mi nelíbí myšlenka hrdiny postavené na severských bozích) a potom Ant-Man jehož schopnost je proste na hovno a nechápu kdo na tak debilní charakter mohl přijít. To je ale můj osobní názor, jinak po stránce animace a jednotlivých minipříběhů rozhodně nadprůměr. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Hank Pym používá v tomto seriálu obě své identity Ant-Mana i Giant-Mana. (liquido26)
  • Seskupení superhrdinů na konci úvodní znělky určuje vždy aktuální složení Avengers pro daný díl. (Spiker01)
  • Seriál byl nejvíce inspirován původními příběhy Stana Lee a Jacka Kirbyho. Přesto se však zde objeví prvky ze všech etap vývoje komiksů o Avengers a stejně tak z filmového světa. (liquido26)

Související novinky

Třetí Thor fasuje scenáristy

Třetí Thor fasuje scenáristy

03.02.2014

V Marvel Studios nechtějí do budoucna žít jen z pokračování, v žádném případě to ale neznamená, že nás jich pár nečeká. Strážce galaxie a Ant-Mana budou vyvažovat Kapitán Amerika 2 a Avengers: Age of… (více)

Reklama

Reklama