Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (396)

obitus 

všechny recenze uživatele

Jestliže v první polovině se díky náznakům a pohledům do prázdných chodeb daří občas budovat atmosféru, po zjevení duchů to jde celkem do kytek. Místo atmosférického strašení se přejde na primitivní lekačky, které by dokázal natočit leckdo. Na druhou stranu, kdyby podobný film vznikl u nás, jsem o poznání nadšenější. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nudný začátek se tak nějako hodil do toho "reality show" žánru. Atmosféra na jedničku, ale totálně zprzněná a nevyužitá, za první půlhodinu co jsou v domě snad ani jedna lekačka...a že jich tam mohlo být klidně 10 a nikdo by se nezlobil. Moje hodnocení by bylo klidně o 2-3* větší, kdyby to neposraly ty dvě trapno lekačky (záblesk a pak držení toho týpka na stropě), ostatní jsou na jedničku, proto nechápu zbytečnost těhle dvou béčkovejch. Další problém mám s koncem. Čekal jsem alespoň nějakej spoiler jak se lidi dostali k těmhle nahrávkám, aby je mohli odvysílat, jak se dostaly na veřejnost? DIVNÝ, ŠPATNÝ. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery! Slušná jízda z Kanady. Velmi dobrý horor o duchách, který vás donutí přemýšlet a začnete soucítit s účastníky reality show, když cesta z psychiatrické léčebny je takřka nemožná. Postupné zvyšování intenzity paranormálních jevů je to co mám na podobných hororech rád. Když si představím, že bych tam byl, tak bych byl totálně pos*anej hnedka u scény s vlasy, který je jen slabý odvar toho co následovalo. Škoda toho dlouhého rozjezdu a závěru, jinak by to mohlo být i za plný počet. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zlostní bratři si plácli, zdali se jim podaří natočit horor, který až fundamentálně nedokáže přijít s něčím novým, našli sanatorium, pětici nouplísáků do hlavních úloh a několik kamer bez stabilizátorů. Na úplně první signální to zabírá, světla baterek do prázdných chodeb, kachličky, luxfery, prostě humus, z dlouhodobého hlediska to vyšumí s prvním breburdou, který nedokáže nic víc než kterýkoli jiný hororový breburda poslední dobou. Navíc postavy byste vraždili od rána do večera. Člověk si pak uvědomí schopnosti tvůrců Blair Witch či [REC]. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Další horor do sbírky found footage. Tentokrát s lepší kamerou než měl třeba V/H/S. Labyrint v budově je dobrý nápad, ale ostatní prvky - velké klišé. Jedna lekačka (ruka ve dveřích za dívkou), průměrné triky a nulová atmosféra. Na konci je to už dost přitáhnuté za vlasy. Čekal jsem víc. Pokud by tenhle projekt dostali do rukou Joost s Schulmanem rozhodně by to byl jiný šálek kávy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)

Reklama

Reklama