Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jak zde píše hodně uživatelů, A Better Life není nijak zvlášť originální dílo a na podobné téma vzniklo a ještě vznikne spousta jiných filmů. Ale Za lepší život patří k těm lepším. I přes moji občasnou nedůvěru k množství finančních prostředků ústřední dvojice (kde pořád brali peníze na jídlo, na vodu, elektřinu?) na mě působí snímek opravdově. Navíc je tu kromě tvrdého života imigrantů dobře vykreslen také vztah otce a syna. A Demiánu Birchirovi jeho roli opravdu věříte; nevím, jestli je to přímo na Oscara, ale třeba i díky působivé scéně rozhovoru otce a syna ve věznici (pro někoho nejspíš jenom slzavé údolí) má rozhodně šanci. Konec vyzněl na můj vkus možná příliš nadějně, ale nevadí mi. Slabší 4*, spokojenost. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh jednoho mexického otce, který se před 13 lety "vydal na sever", do Spojených států amerických za lepším životem. I když tvrdě pracoval a navíc sám vychovával syna, soudím, že nežil o moc líp, než kdyby zůstal doma v Mexiku. Otázka imigrantů je žhavá neustále, a tento film o ní vypráví. Vynikající herecký výkon Demiana Bichira, kterého vidím v krátké době už podruhé. Tak tenhle Mexikánec se svého amerického snu nakonec dočkal. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dojemný, ako hlási obsah, ten príbeh veľmi nie je, je hlavne poučný. Poučný pre mexickych imigrantov, ako to nerobiť, ako nedopadnúť tak, že sa nechám nachytať, okradnúť a nedobrovoľne sa stať gangsterom. Polovica filmu je o zháňaní debilne ukradnutého auta, zvyšok sú rozhovory medzi otcom a synom. Tie sú také americké, až ťažko uverit, že sú ilegálni mexickí imigranti. Film celkovo až na pár scén nuda. –––– Proč maj chudý lidi děti? K čemu to je? –––– Dělal jsem to, co všichni. Našel jsem si ženu, vzal si ji a táhnul na sever. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris Weitz, který nejednoho diváka přímo nasral Zlatým kompasem nebo dalším kusem Twilight ságy, přichází se sociálním dramatem, kterak osud chudých mexických přistěhovalců v Los Angeles nikoho nezajímá. Když je následující noc budou zapínat do černého pytle, chybět nikomu nebudou. Teď to ale díky dodávce se zahradnickým nářadím vypadá na lepší příští. Jen kdyby kolem neběhali pořádné mexické svině, protože tenhle chlapík bez ostrých loktů bude radši dříčem do úmoru než někým, za koho by se sám styděl. A stejně tak vede i svého zpupného třináctiletého syna. Dílo navenek nenápadné a realizačně skromné, po vypravěčské stránce však slušně uvěřitelné. V jednoduchosti je síla, řekl si zřejmě scénárista i Weitz a přinášejí prostý příběh, který nevnucuje pouze obtížný život ve světě plném předsudků nebo nějakou šokující thrillerovou zápletku, která skončí v kaluži krve. Jednoduše odkrývá jeden z mnoha příběhů, kterému vévodí zodpovědný hrdina Demiána Bichira. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Viktor Hugo napsal : "Život je čekání na to, kdy se sny změní na skutečnost." Ale v Better life jsme mohli viděti, že touhy, sny a plány nejsou většinou slučitelné s realitou. Je smutné, že při všech těch mnoha negativních zkušenostech stále ještě existuje velké množství lidí, kteří žijí americkým snem. A pak nejen v Americe, ale i u nás vidíme jak "mnozí z imigrantů postávají u kandelábru a - většinou marně - doufají, že si je někdo najme na jakoukoli špatně placenou práci" Velmi dobré drama a to také hlavně díky brilantnímu výkonu Demiána Bichira, ale určitě i jeho syna Luise v podání Josého Juliána, který jak bylo vidět má nejen hezkou tvářičku, ale i talent. Osobně bych chtěla vyzdvihnout moc hezky vykreslený vztah táty se synem i za těch příšerných podmínek a neustálého napětí. Takových filmů na podobné téma jsem už pár viděla a zřejmě ještě uvidím, ale tady emoce fungovaly a to je pro mě podstatný. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)

Reklama

Reklama