Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 6

(série)
Trailer 1
USA, 2018, 7 h 20 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hrají:

Robin Wright, Derek Cecil, Cody Fern, Michael Kelly, Greg Kinnear, Diane Lane, Campbell Scott, Athena Karkanis, Jeremy Holm, Chip Zien, Linda Powell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je teď Frank mimo hru, Claire se konečně může realizovat ve funkci historicky první prezidentky. Její odkaz je ale v ohrožení. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (56)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem si utvořil jasnou představu o tom, jak to doopravdy vypadá, když MěTaky někde uspěje. Kevin Spacey byl odejit a scénáristům se zjevně zhroutil svět. Nebo alespoň zamýšlený vývoj příběhu, místo něhož museli nasadit tenhle příšerný výblitek, který už neměl s úspěšným seriálem nic společného (kromě postav).Tohle fakt není fér, dostanu pět sezón, u kterých se tetelím štěstím, a pak přijde taková kudla do ledviny... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série HoC končí tak nějak hořce. Bez Franka to prostě nebylo ono a celý ten děj začal být až takový sci-fiózní. Už se politicky nelikviduje, ale rovnou vraždí - tohle mi na tom vadilo asi nejvíc a seriál hlavně diky tomu působí ne zrovna uvěřitelně .. A hlavně je to trapně feministické až na půdu. Takže shlédnuto a rychle zapomenout, že ta šestka vůbec vnzikla. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na to říci? Asi to, co řekne každý. Že bez Francise to už není ono. A je to úplná pravda. Claire, který navíc promlouvala k divákovi asi jednou za uherský rok, nyní komunikuje za epizodu s divákem více než Francis za celou sezónu. Což dokáže ještě víc nasrat, protože všechny zajímal jenom Francis. House of Cards samozřejmě už není to co bývalo. Ale mně to takový problém nedělalo, protože já se necítil ve stejné staré a dobré kůži už asi od 4. série. Konec je sám osobně uspěchaný už od prvopočátku. Asi jako když tvůrci chtějí udělat ještě třeba čtyři série, ale hlavní hrdina, konkrétně herec se dostane do křížku se skandály. Možná legitimními, nechť rozhodne soud. Netflix, ale tuto roli převzal za justici a postavu vyhodil. Tady je asi problém. Že normálně se seriál ukončuje skoro dvě série pomalu a jistě dopředu. Tady se to stalo ze dne na den a vy musíte žít s tím, že poslední série je bez jakéhokoliv vysvětlení bez hlavního hrdiny, který prostě skapal. A všichni vědí, proč to takhle divně udělali. Krom toho je celá šestá série jen čistá propagace samostatnosti žen a feminismu. Asi hádáte proč. Celé to režíruje Claire a snaží se to vypadat nenuceně, ale když vlastně všechny postavy, co v seriálu opravdu něco dělají jsou ženy a navíc se rozhodně pro první plně ženskou vládu... není to nic jiného než alibismus proti bývalé vyhozené hvězdě. Krom toho se rychle museli vymyslet nové postavy do seriálu jen kvůli tomu, aby se tam mohlo dít něco zajímavého. Spíš mě trochu mrzí, že poslední série je černou tečkou na bílé klopě seriálu i jenom kvůli tomu. On je totiž natočen normálně i velmi dobře. Ale všichni se dívají na tu jednu jednou věc. A já se jim ani upřímně nedivím. ()

FoxMulder

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby Spacey seděl doma a smál se při tom, až se za břicho popadal. #metoo řádí na plné koule, bohužel ale s kontraproduktivním účinkem. Je to jedno velké zklamání, horší finální scénu celého seriálu jsem si snad ani nedokázal představit a mnohem radši bych původně zamýšlenou verzi, ať už byla jakákoliv. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Je evidentní, že seriál by mohl dobře fungovat i bez Spaceyho. Co ale nefunguje je scénář téhle série, který se odehrává kolem něčeho, co divák ani neviděl. Jsou tam náznaky dobrých nápadů, které ale pohřbí špatná scenáristická rozhodnutí a fatální chybou je neschopnost stavět k úmrtím postav, která vždy byla emočně nabitá a šokující. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (3)

  • Série se natáčela od 18. do 30. října 2017 a od 31. ledna do 25. května 2018. (Varan)

Reklama

Reklama