Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

MM11 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historka koketující s diskem a jakousi povrchovou snahu o psychologii. Nebo to vidím moc tvrdě? Každopádně Adrian Lyne natočil vkusný film, v žádném případě urážející a vlastně sympatický svým sdělením a v první řadě písničkami. Je jim podřízeno úplně všechno. A protože ty jsou melodické a oddechové, je takový i tenhle film. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku (a vzhledem k mému tehdejšímu věku) bych tento film hodnotil silněji. Jenže, když se na to podívám dnes, nemůžu stoprocentně říct, že jde o taneční film. Akcí tohoto typu tam fakt moc není. Film není stoprocentně ani o tom, že dokážete vše, co si předsedáte. Na to byla hlavní hrdinka moc nesmělá a nerozhodná. Castingovou zkoušku jí zařídil její přítel. Takže se dá říct, že kdyby jej nebylo, roztomilá dívka by dodnes dělala svářečku. Jinak byl film nabitý nestárnoucími osmdesátkovými hity. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jít v ca šestnácti na Václavák do Alfy na Flashdance, pak na kafe do Koruny a po nové pěší zóně na hranolky do Arbatu, mi kdysi přišlo jako existenciálně hluboce naplněný večer. A ještě druhý třetí den rozvíjet s kamarády fantazie o skvělém a sexy životě v zemích zahnívajícího kapitalismu a zcela soukromě snít o skvostném zadečku a krásné tvářičce Jennifer Beals... jo jo, to byly časy... Díky bohům že už jsou nenávratně v tahu. Ale je to holt nostalgie. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Moje malá úvaha nemá ambice hodnotit nějak odborně tento film, ale napsat pár postřehů z dojmů a rozhodně nechci Flashdance nějak zlehčovat jako oficiální kritika, která mu vyčítá především laciný děj. Mě se základní osa příběhu, která není nikterak náročná, docela líbila. A proč by nemohla být svářečka taneční hvězdou? Taky jsem znal jeřábnici, která chodila na amatérský balet. Pravda, bylo to trochu nablejskaně sladký, ale to je přeci typicky americký duch filmu, nebo se mýlím? ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru filmového znalca zo susedneho historického mesta iba dodám že ako dieťa so staršou sestrou som si film pamätal najmä z toho že v prelomovych rokoch o ňom s kamarátkami stále rozprávali a dlho bežal na rôznych hudobnych kanáloch ako napríklad VIVA na ktorej som si ako capart mohol oči vyočiť. Inak naozaj podpriemerný film. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně v posilovně zazní úryvek písně „I Love Rock ’n’ Roll“ v podání Joan Jett & The Blackhearts. (noelcoward73)
  • Podle autobiografie Boba Geldofa dostal nabídku do filmu, ale odmítnul ji. Režisér Lyne byl údajně nadšen jeho výkonem ve filmu "The Wall". (don corleone)
  • Číslo Alexinej (Jennifer Beals) sociálnej poisťovne je 174.631503. (Raccoon.city)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama