Reklama

Reklama

Výheň

(festivalový název)
  • Německo Hell (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2016 dojde na Zemi k výraznému oteplení, kdy se průměrná teplota zvedne o deset stupňů. Lidem začíná docházet voda, jídlo i benzín a postupně vymírají ať už hladem, žízní nebo souboji mezi sebou. Přežít můžou jen ti nejsilnější a nejodvážnější. Sestry Marie a Leonie společně se dvěma muži vyráží v autě zkusit štěstí vysoko do hor. Po cestě však padnou do pasti skupině farmářů, kteří chytají náhodné oběti. Lidské maso se pro ně totiž stalo jediným dostupným zdrojem potravy… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prostě ne!Já se ty vole fakt toho pořádnýho postapocalyptickýho filmu nedočkám.Přes slušný hodnocení a 4* od mého bratra jsem čekal něco vyjímečného, ale opět jsem se dočkal tupé sračky plné k uzoufání tupého klišé a debilní zápletky.Parta lidí jede, něco se stane, lokace nula, parta lidí potká kanibaly, parta lidí utíká, parta lidí se pere, parta lidí utíká a konec.Tyhle laciný mrdky mi lezou krkem. Co na tom, že na Němce je to kurefsky povedený film, když je to jen ukázka dalšího zkurveného vykrádání milionkrát viděného.Nudil jsem se jako prase a i to ta k posrání trapná Cesta s Aragornem mě bavila víc.Jediný dobrý film na tohle téma je za ty roky paradoxně náboženská Kniha přežití.Nic než zklamání.15%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Povedené postapo, které, kdyby v závěru nesklouzlo do trochu klišé survivalu známého z každého laciného hororu bych hodnotil výše. Líbila se mi kamera, práce s filtry a barvami a tak celkově je to na německý film hodně vydařené řemeslo. Němky v hlavních rolích neobvykle sympatické, záporáci správně vyšinutí, ale faktem je, že kdyby film záporáky vynechal a soustředil se čistě na katastrofu a prvek přežití, asi bych si film užil ještě o něco víc. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Máme štěstí, že se autorova vize na život v roce 2016 alespoň prozatím nenaplňuje, nicméně postapokalyptické výjevy působili opravdu věrohodně. S lidí se stává postupně divá zvěř a k užitku přichází i voda z radiátoru. Celkově minimalistická záležitost, která působila celkem ponuře, přesto velmi věrohodně. Nebylo to ale nic, co bych už dříve neviděl jinde a co bych si pustil někdy znova. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nudná postapo procházka, kde se už zase většina postav chová jako paka. Jednak je to nepříliš povedená kopie víckrát viděného a jednak film disponuje nadobyčej přihlouplým závěrem. Navíc nesnáším ekologické agitky, které se samozřejmě ideálně zabývají globálním oteplováním. Pro sběratele z oboru je to určitě zajímavý film, jinak nestojí za moc. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Hell / HELL / Výneň) - Zpočátku apokalyptická atmosférická pecka, která se postupně uchyluje jen k průměrnému neoriginálnímu thrilleru... - 2. 7. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 65% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Originální název filmu Hell není zamýšlen jako anglický výraz pro „peklo“, nýbrž německy „jasný“. (Pepy)
  • Okrem Nemecka, odkiaľ film pochádza, sa filmovalo aj na francúzskom ostrove Korzika. (MikaelSVK)
  • Pieseň, ktorá v aute hrá viackrát za sebou, je známym songom z 80-tych rokov s názvom "99 Luftballons" od nemeckej speváčky menom Nena. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama