Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (374)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá exkurze do světa hraček mohla vzhledem k číslu pokračování dopadnout jakkoli a jsem opravdu rád a vděčný za to, že se tvůrcům opět podařilo naservírovat nádherně udělaný a scenáristicky moudrý animák, který byl zároveň labutí písní Woodyho, Buzze a spol. I když byl začátek poněkud pomalejší, od vstupu Vidlíka na scénu vše začalo nabírat na obrátkách až k nesmírně dojemnému konci. Velice se mi líbilo prostředí starého antikvariátu a jeho rozličných obyvatel, z nichž mě nejvíce zaujala panenka Gábinka jakožto jedna z nejplastičtěji pojatých postav v rámci svého žánru. Obě linie s Woodym - první s Vidlíkem, druhá s Pastýřkou - měly své kouzlo a jsem rád, že tvůrci nesklouzli do vod lacinosti a infantilnosti, a že se znovu snažili vše pojmout do jisté míry po dospělácku. "Práce hraček nikdy nekončí!" - a i když se v tomto případě jedná o závěr TS-série, tak jde o nadmíru nádherné rozloučení. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Uf! Toy Story i po čtvrtém díle zůstává jedinou smysluplnou pixarovskou sérií. Technická stránka jako vždy bravurní, ale co potěší ještě více, a je to skoro na zamáčknutí slzy, že po delší pauze Pixar vypráví, protože je co vyprávět, srší nápady a nebojí se občas "uhnout" (některé nečekané vtípky, rozřešení některých postav apod.). Pátou hvězdičku nedávám, protože je to až moc rychlé a stopáž bohužel nebyla ke všem postavám spravedlivá. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

[Viděno 16.8.] Do nekonečna a ještě dál po čtvrté! Trojka je sice nepřekonatelná, ale čtyřka je důstojným epilogem Příběhu hraček. Kolem a kolem se jedná spíše o Woodyho sólovku, ale ačkoliv zde výrazně chybí intenzivní moment podobný tomu ve spalovně odpadků v závěru třetího dílu (jež žene divákovu hladinu adrenalinu na hranici snesitelnosti), se v té změti překrásných scenérií skrývá citlivý a neobyčejně subtilní příběh o (ne)opětované lásce a vůli někam patřit....Toy Story 4 by se dalo definovat jako citovej vyděrač - nejenže nám chce o citech vyprávět, chce je taktéž u diváka vyvolat, a chce, aby se jim plně poddal - což mu vychází přímo na výbornou. No a fotorealistická animace vás doslova nutí čumět na plátno jak vyvoraná myš (dokonce i obyčejný smítko prachu je zde působivější než celá srst všech zvířat v Zootropolis). Pixar prostě ví, jak tento intenzivní zážitkový koktejl pečlivě namíchat... jen tak dál Pixare, sbohem Woody s Buzzem 💔 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $433,993,992Tržby Celosvetovo $1,073,350,577 Tržby za predaj Blu-ray v USA $33,921,701Tržby za predaj DVD v USA $8,493,873║ Delikátne, silné predstavenie. PIXAR pri tejto sérii opäť nezaváhal a ponúkol brilantný príbeh. Na záver nechýbajú emócie. Klasika ktorá neomrzí, dá sa povedať jedna z najlepších sérii čo kedy vznikly. /videl v kine 4x: 100%/ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Toy Story jednička je pro mě největší srdcovka z dětství. VHSku jsem viděl tak aspoň tisíckrát a hrála u nás klidně i dvakrát denně. Navíc mi humor přijde geniální dodnes. Kdo by nemiloval Šerifa Woodyho a Buzze Rakeťáka. V češtině navíc skvěle nadabované. Dvojka mi prodloužila dětství a trojku si upřímně moc nepamatuju. Viděl jsme jí pouze jednou, a tak bych řekl, že na mě příliš velký dojem neudělala. Ovšem čtyřka.... To je návrat do dětství se vším všudy. Velký fanservis a ze mě já opět ten malý kluk, co zbožňuje Buzze a Woodyho. Navíc má čtyřka skvěle nastavený humor. Bavil jsem se od začátku do konce. Animace skvělá, hudba super a to shledání s přes dvacet let starými postavami je prostě vynikající. Je fakt, že na tyhle dva koukám už téměř čtvrt století a to je prostě neuvěřitelná doba. Přesto jakoby to bylo včera. Myslím, že tenhle příběh hraček není dělaný, pro dnešní děti. Tenhle příběh hraček je dělaný pro lidi, kteří na ně před dvaceti čtyř lety koukali. A já byl jedním z nich. Navíc to rozloučení s postavami je krásné, emotivní a přesně taková rozlučka jaká má být. Já jsem s novým Příběhem hraček naprosto spokojen. Zavzpomínal jsem si, pobavil jsem se, zasmál jsem se a na konci byl nesmírně dojatý. Beru to jako finální tečku a pětku nechci. Díky Toy Story, bylo to krásných dvacet čtyři let. (90 %) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. června 2019 v Los Angeles. (Varan)
  • Časová osa Pastýřky je plná chyb. Byla darována devět let před událostmi tohoto filmu. Woodymu řekne, že byla ztracená sedm let. Dva roky byla u malé holčičky, která vyrostla a už ji nepotřebovala, a tak strávila roky v obchodě se starožitnostmi. (LaserJet)
  • Jde o první snímek studia Pixar od roku 1995, kterému nepředchází krátký film. Podle tvůrců totiž pracovalo celé studio na celovečerních filmech (kromě Toy Story 4 ještě na Frčíme – 2020 a dalších dvou snímcích plánovaných na roky 2021 a 2022) a na výrobu krátkého filmu zkrátka nemělo kapacitu. V budoucnu se ale chce Pixar ke krátkým filmům vrátit. (D.Moore)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama