Reklama

Reklama

Vincentův svět

Trailer 2
USA, 2015, 104 min

Režie:

Doug Ellin

Scénář:

Doug Ellin, Rob Weiss

Kamera:

Steven Fierberg

Hrají:

Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Billy Bob Thornton, Jeremy Piven, Haley Joel Osment, Emmanuelle Chriqui, Emily Ratajkowski (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V dlouho očekávané filmové verzi cenami ověnčeného úspěšného seriálu kanálu HBO Vincentův svět se opět sejdou herci z původního seriálu, v čele s Kevinem Connollym, Adrianem Grenierem, Kevinem Dillonem, Jerry Ferrarou a Jeremym Pivenem. (Freeman Ent.)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (210)

rarak 

všechny recenze uživatele

Jako poslední díl seriálu tento film funguje skvěle - má děj, na který jsou fanoušci zvyklí (párty, camea filmových hvězd, sem tam nějaká ta nahota...), a určitým způsobem uzavírá osudy některých hlavních postav. Kdybych ale seriál neznal, asi bych byl docela rozpačitý - zápletka je docela jednoduchá, některé vedlejší postavy jsou pro hrdiny z nějakého důvodu důležité, ale z filmu není patrné proč, spousta věcí je zde asi jen pro parádu. Ale takový je asi osud většiny filmů vztahujícím se k nějakému seriálu - fanoušek ocení, 'neználek' jen kroutí hlavou... ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Můj mozek nebyl nikterak zatížen seriálem Vincentův svět a proto pln neznáma vkročil do této filmové prskanice. Již z počátku dávnověku jsem vytušil, že se nudit nebudu a zejména Jeremy Piven mi před očima vybrousil herecké ambice. Haley Joel Osment nám z Šestého smyslu povyrostl na všechny strany, ale naštěstí s ním povyrostlo i herecké cítění, kterého měl na rozdávání. Skvělé a velmi vtipné byly štěky okoukaných hereckých hvězd. Neeson byl parádní, snad jen kvůli němu to dám znova. Dle mé skromnosti si myslím, že se film povedl a já jsem si prožil nahlédnutí do světa pana Vincenta se stálým úsměvem na rozpraskaných rtech. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

I když dějově nepřesahuje zápletku průměrné epizody, je Vincentův svět důstojným završením osudů jednotlivých postav seriálu a zároveň zdařilou letní komedií, která ve vyrovnaném poměru dávkuje nekorektní humor, verbální hlášky, popkulturní odkazy a cameo role. Snad ještě více než filmové verze Sexu ve městě je však celovečerní Entourage službou fanouškům, u nichž počítá, že znají zákonitosti fikčního světa hollywoodského zákulisí (= Vincentova světa) ve své značně nadnesené a zidealizované podobě - podřizují se jim totiž jak nikam se nerozvíjející zápletky většinou zachycující známé postavy v modelových situacích ze seriálu, tak i zasvěcenecké odkazy (zlomové okamžiky seriálu, vedlejší postavy mimo cameo role) a vývoje postav, které nechávají tvůrci dojít vytoužených, násilně tlačených happyendů. Vincentův svět je tak nakonec skutečně jen Vincentův, protože manipuluje s dávno známým na striktně omezeném prostoru, do něhož mají plný náhled teprve skalní fanoušci. Ti v podstatě dostali předčasný dárek pod stromeček v podobě čtyř propojených epizod deváté řady, ostatní možná budou nad tím amorálním šovinismem ohrnovat nos a divit se co dělá v kinodistribuci. Zábavný film, kterému by to ale více slušelo na svém původním médiu. ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Několik let jsem čekal a končně se dočkal. Kdybych nebyl tak sentimántální k seriálu, asi (no určitě) bych si to tak neužil, ale jelikož jsem, tak si nemůžu představit lepší poctu a větší jízdu než je tohle. Hvězdy, hlášky, baby, filmy, Jeremy Piven (!!!) všechno do sebe zapadá a když vypnete mozek užijete si to jako nikdy předtím. Miluju to a nestydím se to přiznat. Ano, je to volovina, ano je to hrozně předvídatelné, ale sakra je to perfektně přepálený a nepochybně boží. Díky, díky, díky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem vůbec netušil, že nějaký seriál existuje. Protáhnout bizarními zákoutími dnešního Hollywoodu jsem se přesto rád nechal zlákat, jenže jsem se toho až tolik nedozvěděl. Tedy jestli vůbec něco. Asi neumím číst mezi řádky. Paří, nadávají nebo plkají o ženských i zedníci, úředníci nebo třeba policajti. Všude se kroutí polonahé nebo rovnou nahé ženštiny, řeší se tu tak trochu umělé problémy party extrémních přátel od filmu, jenže v mých očích dramatické linky prostě nefungovaly. Dialogy jsou místy úderné, stejně jako místy nudné a hloupé, mnohé situace jsou naivní, některé štěky řady filmových hvězd potěší. Stejně jako ten kluk, co vidí mrtvé lidi. Vyzdvihl bych i Jeremyho Pivena, extravagantní zuřivé cosi, které se musí líbit. Navrch je důkazem, že aspoň u někoho fungují emoce, protože ostatní mi nepřišly jako postavy z masa a kostí. Obecně mi ta poetika moc neseděla, asi to bude fakt tím, co píšu v první větě. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Hollywood Hills, v Hollywoodu, Los Angeles, West Hollywood, Beverly Hills, Villa Sophia a v Miami v USA. (willy1)
  • V cameo roli se představil jeden z nejlepších fotbalistů poslední dekády Thierry Henry, který je vzhledem ke svému působení v týmu NY Red Bulls populární i na americkém kontinentu. (hendrich6)
  • Po titulcích je možné zhlédnout další scénu. (Will_X)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Boardwalk Empire čeká film?

Boardwalk Empire čeká film?

03.01.2015

U HBO začínají mít zálusk na převádění seriálů na velké plátno. Sex ve městě se dočkal dvou filmů, letos v červnu zkusí štěstí Vincentův svět a již několikrát jsme slyšeli úvahy o tom, že by… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno