Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (341)

Matty 

všechny recenze uživatele

Bond nijak nezakrývá, kým se v další mooreovské reinkarnaci stal - klaunem. Klaunem, kterému ujel vlak. Mladí se mu vysmívají, na jeho slabší kondici v závěru poukazuje i bondgirl. Bez dam, jimž bylo dříve dovoleno pouze nechat se agentem 007 povalit na postel, by Bond svou misi nedokončil. Právě za vědomí si vlastní dýchavičnosti jednu hvězdičku přidávám, ale bylo to stejně natěstno jako (SPOILER) závěrečná deaktivace bomby. 75% Zajímavé komentáře: berg.12, Desperado ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná bondovka, která je opět pořádně přitažená za vlasy (Moorovo přistání a nálsedné tankování u benzínky, nemá chybu :-)). Bondgirl je moc pěkná, záporák a jeho pomocníci nejsou vůbec špatní (hlavně ten s jojo cirkulárkou :-)), ale scénář mi přijde dost slabý na to, že film má dvě hodiny. Pro mě tři a půl. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je na můj vkus příliš "umělý" agent 007, kterému bych to, že mě chce zabít nevěřil ani náhodou. Poměrně často mě nudí a jeho herectví jestli se tomu tak dá říkat mě přijde nezajímavé. Naneštěstí odnesl docela slušné filmy s agentem, co má povolení zabíjet a tak nelze než nazvat další film s agentem 007 za lepší průměr. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme s "Octopussy", ktorý je tak úplne iným filmom, než naposledy bol For Your Eyes Only, že to začína byť opäť celkom osviežujúce. Pre mňa je to asi jedna z najbizarnejších Bondoviek, ktoré som mal možnosť vidieť, nakoľko tu máme hneď úvodnú vraždu klauna a dokonca sa tu aj samotný James na moment stane klaunom. Plus neustále mám pocit, že v tomto filme sa neustále niečo dostane do cesty a je potreba veci riešiť okamžite, no Jamesovi neustále niečo stojí v ceste. Ako žena v telefónnej búdke, alebo policajti, ktorí ho nechcú pustiť k bombe, ktorú chce zneškodniť. Má to potom aj úplne iný tón a film je o niečo zábavnejší. Plus aj celý príbeh pašovania šperkov je super. Jediné čo by som asi vytkol je fakt, že ak niektoré filmy naznačili studenú vojnu so Sovietským Zväzom, tak tento sa do nej absolútne obul a urobil z Rusov ľudí, ktorí chceli v 80-tych rokoch nechať vybuchnúť jadrovú bombu na americkom území, aby sa demilitarizovala Európa a mohli ju pokojne obsadiť. Alebo to chcel minimálne generál Orlov. Zloduchovia v tomto filme sú okey, ale mám pocit, že už sme mali lepších. No najlepšou postavou je tu pre mňa samotná Octopussy, ktorá je veľmi sympatická dáma. Film má dokonca aj chobotnicový moment, ktorý neviem či tvorcovia okopírovali z filmu Alien. Rozhodne to na mňa tak pôsobilo. Čo sa týka ostatného, tak má to fajn akciu, pekné šperky a dobrú hru kociek a relatívne okey zloducha. Celkovo to beriem ako jednu z lepších Mooroviek a nebránil by som sa film pozrieť znovu. A teraz už len uvidíme aký bude mať comeback Sean Connery v Never Say Never Again. Hodnotenie: B+ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mé hodnocení starých bondovek je spojeno s dětstvím, nostalgií a tak, tudíž je mírně neobjektivní. Moor není Connery, ale pobavit umí. Skvělá hudba, anglický suchý humor, který často pěkně zčerná, krásné ženy a ty exteriéry! Ach jo, alespoň jednou si zaplavat v Indii v bazénku mezi palmami, květinami, a tak...Jen nesmíte tyhle bondovky brát vážně - jsou to parodie! Stále si říkám, proč ze současného Bonda udělali Američani chladnou mlátičku bez vtipu a šarmu. Prostě řemeslně dokonalá, avšak nepřekvapivě akční béčka. Jo, nezávislost na Británii se i po letech dá vyjádřit různě... ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Pavúk, ktorého Bond strasie z nohy pri úteku cez džunglu, je druh rodu Poecilotheria. Jeho jed je dosť silný na to, aby malo uhryznutie aj nejaké vážnejšie (nie smrteľné) zdravotné následky. (Z0oMb3E)
  • Když Bond (Roger Moore) vstupuje do cirkusu, je noc. Když z něj po přibližně třech minutách odchází, je den. (Redix)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama