Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To byl úvod : sexy řidička, zdvihací koňská prdel, a letadlo u benzínové pumpy pro doplnění paliva. V rámci poznávání světa s Bondem jsme se přesunuli do Indie, která vypadá opravdu překrásně, ovšem Roger Moore už s ohledem na svůj věk překrásně nevypadá a Bondgirl vypadá jenom krásně,což je málo. Jelikož ani padouch mě ničím nezaujal, tak vše musí zachraňovat, akce a nápady, což se naštěstí podařilo, bylo to, ale o chlup. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Octopussy je super a moje oblibena Moore-bondovka uz tim nazvem. Samotna predstavitelka chobotnicky take neni vubec k zahozeni, navic ma super HQ a satenove oblecky. Indicke prostredi, jungle i interiery jsou spravne exoticke. Hlavni zaporak je elegantne evil se Sandokan asistentem. Co Octopussy ale vystreluje az na 4* je humor, ktery je zde pouzit mnohem efektivneji nez v ostatnich Mooreovkach a nektere sceny jsou regulerni komedie. To je dalsi obrovsky problem aktualnich Craigovek, je tam absolutni absence humoru.7/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy máte ošklivý zlozvyk. Vždycky dokážete přežít." Chobotnice nevyhledávám ani na talíři ani ve vodě, ale takovou tu se dvěma horními chapadly, dvěma spodními chapadly a poměrně vzrušujícím příslušenstvím, bych si vychutnal i na souši. Proto tak nějak chápu, že 007 objevil její dobrý srdce. A já se přitom poměrně bavil, neboť tankování letadla u čerpací stanice, jízda Mercedesu po kolejích, krájení ozubeným jojem či útoky dívčí artistický armády naprosto uspokojily mé buňky toužící po zábavě. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénář mi nepřijde špatný,ale proč se musí podařit deaktivace bomby ve filmu vždycky až na poslední chvíli,když stejně všichni ví,jak to dopadne,to mi hlava nebere.Chobotnička je taková "bondovka" pro starší a pokročilé,věkový průměr poskočil nahoru,herecké výkony adekvátně tomu sestoupily.Jedna z mála postav,které ještě zůstal jasný zrak,je Sandokan,ale ten zas nemá loď. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.13__Určitě ne špatný příspěvek do bondovské série. Prostředí daleké Indie je příjemné, akční scény jsou nápadité, některé znamenité, při té závěrečné s Bondem přichyceným na letadle je k vidění úžasný kaskadérský výkon. První problém filmu se ale jmenuje Roger Moore. Samozřejmě po šestapadesátiletém herci nemohu vyžadovat nějakou výraznou fyzickou prezentaci, ale pokud potřebuje doubla i na zhruba pětimetrový sprint (což je výrazně vidět v jedné scéně), je něco špatně. Svůj matný pohyb Moore vždy spolehlivě kompenzoval nadhledem a suchým humorem, ale toho se bohužel v Chobotničce dočkáme po hříchu málo. Druhým problémem je pak mně krajně nesympatický hlavní záporák bez potřebného padoušského charismatu. Přesto všechno celkem solidní podívaná. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Prvá bondovka s MGM logom na začiatku. (Mihail123)
  • Když má v první třetině filmu slovo generál Orlov, je za ním vidět mapa. Na místě názvu Francie je však v azbuce napsáno Paříž, navíc gramaticky chybně, bez dlouhého „í“ (Пари́ж). (Ricci)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama