Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philip, Lars a Jozeph jsou tři mladíci po dvacítce, kteří milují víno a ženy. Jenže jsou stále panicové. Pod záminkou ochutnávání vína se vydají na cestu do Španělska s vidinou prvních sexuálních zážitků. Nic je nemůže zastavit – dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. Hasta la vista! vypráví příběh o lásce, síle přátelství a chtíči. Příběh o humoru jako jediném prostředku, který pomáhá vyrovnat se s nelehkou situací, o silné touze jako největším hybateli lidské snahy bořit hranice. Člověk ovládaný touhou dokáže věci, o kterých netušil, že je může zvládnout. Přitom její naplnění bývá až druhotné.V této road movie je cesta důležitější než její cíl. Film vznikl na motivy skutečného příběhu Asty Philpota a jeho přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (216)

Michalp81 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi tento snímek hodnotí. Na jedné straně skvělá myšlenka. Na druhé straně z ní šlo jistě vytěžit více. Konec je trochu patetický. Příliš mi neseděla kamera. Oproti ostatním snímkům s podobnou tématikou nemohu hodnotit lépe. ()

Durward 

všechny recenze uživatele

Obecně vzato je všechno zvládnutý dobře, tzn. kamera, příběh, scénář, herci..to všechno plní svoji roli..ale dohromady to prostě není žádná zvláštní pecka, plus mi dost vadily emoční výkyvy některých hlavních hrdinů. Celkově, především snad kvůli vyššímu očekávání, spíš sklamání. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Myslel som si,že to bude vtipnejšie ale nebolo to zlé ale na Nedotknuteľných to nemá:-) Nepáčila sa mi nerozhodnosť tvorcov,ktorý sa nevedeli rozhodnúť či ide o komédiu či drámu a tie prechody boli moc rýchle. Zo smiechu do pľaču tak som nevedel čo príde skôr tak to bolo kŕčovité. ()

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Bohužel mne tato belgická verze terminátora příliš nenadchla. Cítil jsem se jako při sledování televizního filmu z produkce ČT, sic relativně kvalitní, ale takové nedomrnlé. Kameraman by si na tomto dílku rozhodně (až na pár záběrů) nepochutnal. Děj je lehce předvídatelný a notně rozviklaný. Rádoby silné scény s mojí duší absolutně nerezonovaly (a to brečím občas i u fotbalu), na druhou stranu jsem se několikrát příjemně zasmál. Musím však vyzdvihnout výkon pana Toma Audenaerta, kterého jsem celých 115 minut podezříval z mírné mentální retardace a tipoval ho na postižení zraku 1/10 vyjádřené Snellenovým zlomkem, inu oscarový výkon! 50% ()

CHORCHOJ 

všechny recenze uživatele

Vybony film ,ktory pracuje s klišé temou nestandartnym sposobom.Ani chvlu som sa necitil byt oklamany,ako u inych filmov s touto tematikou.Skutočne hodnotná sonda do života hendikepovanych ludi,ktoru som stravil s usmevom a obohatila ma o dalsi nahlad na zivot ma tomto svete! ()

Purish 

všechny recenze uživatele

V mori jednoduchých komédií, ktoré na mňa pôsobia ako trapný pokus o humor sa konečne objavil kúsok, ktorý rozhodne stojí za to. Pre mňa bolo sledovanie tohto filmu o to špecifickejšie, že som podobne telesne postihnutý ako jeden z hrdinov a môžem povedať, že som sa dobre zabavil. Film nikoho neuráža a zároveň vtipne zobrazuje problémy telesne znevýhodnených jedincov, ktorý si chcú užiť ako každý mladý človek. Môžem odporučiť!! ()

fibur84 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem dlouho odkládal, ale o to víc překvapil. Neuvěřitelně silný příběh tří kamarádů s handikepy s komediálními scénami a hláškami. Konec se dal docela očekávat, ale i tak je tento film parádní. Taky se vám zdál Filip hrozně protivný a sprostý (nejen vůči Claude)? Člověk by očekával, že když je postižený, tak bude strašně pokorný, ale tato postava ukazuje, jak může být takový předpoklad na míle daleko od pravdy. Dávám zasloužených 90%. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Prijemny docela vtipny filmecek, ktery je chvilemi vazny i citlivy se sympatickymi postavami a slusnymi hereckymi vykony. Bohuzel se s podobnymi filmy nyni roztrhl pytel, takze me stale stejne schema chovani postav i vyvoj deje a jasny zaver zacina trosku nebavit. ()

Drahocam 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který zůstane ležet dlouho v mysli. Skvělé obsazení a děj. O tom, jak i z velkým handicapem zůstáváme pořád lidmi se svými potřebami. Jako handicapovaný člověk jsem ráda za takovéto filmy a právě díly handicapu má pro mě tento film mnohem větší rozměr. ()

Související novinky

22. Dny evropského filmu

22. Dny evropského filmu

03.04.2015

Hlavní část letošního ročníku festivalu proběhne v Praze 9. - 16. 4. v kinech Světozor, Lucerna a Royal, v Brně pak ve dnech 17. - 20. 4. v kině Scala. Ozvěny Dnů evropského filmu se budou konat v… (více)

Reklama

Reklama