Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls má několik zajímavých vlastností. Zaprvé to není tupý seriál. Zadruhé se v něm objevuje dobrý až lehce bizarní humor. Zatřetí si člověk zamiluje hlavní postavy. Začtvrté byl super nápad zakomponovat parádní šifry, které se objevují v každém díle. Zapáté dokáže kreslený seriál způsobit velmi nepříjemné pocity, když má (jako dítě bych se nejspíš podělal z Billa Cyphera nebo jeho poskoků...a to nemluvím o Shapeshifterovi. Jeho scény byly chvílemi vážně odporné). V seriálu jsou některá hluchá místa, ale potenciálu je využito velmi dobře. Doufám v další díly. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ok. Pre mňa sklamanie roka. Nejdem si brať servítku pred ústa, pretože mi to tu teraz ukazuje 86% a ja som čakal niečo prevratné a originálne. Neuvedomil som si že je to vlastne totálne pre deti. Ale že totálne. Netvrdím že som čakal vulgárny South Park alebo úžasné Brickleberry. Ale nečakal som ani, že je to kľudne vhodné pre deti od 3 rokov. Neatraktívne postavy. Veľmi otravné. Animácia príšerná. Prostredie tiež. Jediný krát som sa nezasmial, pretože píšem, že je tam humor pre predškolákov. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Ale ako vždy som splnil svoj sľub, že keď niečo začnem, tak to aj dopozerám. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Vtipnej, dětskej, veselej, pěkně kreslenej seriál. Začla to sledovat dcera a mě to hned chytlo taky. Všechny postavy se za mě povedly, stejně tak i nosný příběh a většinou i příběhy, které naplňují jednotlivé dily. Extra povedený je hlavní záporák, za toho dávám soukromou 6*. Rozhodně jeden z nej v kategorii dětský animovaný seriál. Nějak mi vůbec nevadilo, že to už děcka shlídly asi 20x a jestě to asi párkát uvidim :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Seriál často odkazuje na číslo 618 - adresa Mistery (S)hack, každá pokladna v seriálu, atd. Toto číslo je datem narození Alexe Hirsche a jeho sestry, tedy 6/18 - 18. června. První záznam v Dipperově deníku je také datován na 18. června. Stejným číslem začínají také všechny produkční kódy epizod. (Myath)
  • Mezi první a druhou sérií bylo vydáno 5 krátkých mini-sérií a to "Dipper's Guide to the Unexplained", "Mabel's Guide to Life", "Fixin' It with Soos", "TV Shorts" a "Mabel's Scrapbook". (ManOfPhoenix)

Reklama

Reklama