Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada se odehrává dva roky po závěrečném rozuzlení předchozí série, kdy se Lucas vzdal svého odznaku po krvavé multi-milionové loupeži na základně vojenského námořnictva Genoa. Tato mise vyšla draho: Carriin manžel Gordon byl zavražděn a Lucasova dlouholetého parťáka, počítačového hackera Joba unesl tajemný zločinecký gang. Lucas se vrací ze svého dobrovolného vyhnanství do Banshee, kde se mezitím odehrála řada zásadních změn. Brock Lotus je novým šerifem a Kai Proctor se stal starostou. Nina Cruzová, nová zástupkyně s vazbami na Proctora, se připojila k Brockově týmu spolu s někdejším skinheadem, nyní zástupcem Kurtem Bunkerem. Ten pokračuje ve své snaze vyrovnat se s temnou minulostí, zatímco bojuje proti rasistickým výstřelkům gangu vedeného jeho mladším bratrem Calvinem. Poté, co se znovu shledá s Carrie, jejich dcerou Devou a bývalým boxerem Sugarem Batesem, je Lucas pohlcen novou krizí v Banshee - snaží se dopadnout brutálního sériového vraha, jehož poslední obětí se stal někdo blízký a drahý Lucasově srdci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série byla jednoznačně nejslabší, také ale byla i nejkratší, takže se to snést jakž takž dalo. Je tu nejmenší množství akčních scén a krvavých gore prvků, byť i zde jsou. Taky tady jsou ale scény, který jsou poměrně trapný - například ta žhářská scéna. Ke konci jsem měl rozhodnuto, že dám tři hvězdy s tím, že se to dalo předpokládat. Nostalgie mě ale dostala a poslední díl mě nakonec docela potěšil. Pěkné zakončení seriálu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehký spád dolů oproti vrcholné třetí sezóně. Přišlo mi,že šetřili rozpočtem a z akční série se spíše stal depresivní a emotivně vypjatý Thriller, né že by to bylo zle, ale nedostatek násilí, sexu a soubojů není pozitivní vizitka na závěr jednoho z nejlepších seriálů. Finále jsem čekal nekompromisní vůči postavám, nakonec příliš padlých těl nebylo. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém téhle poslední série je ten, že 100% nových postav je absolutně nesympatických, agentka FBi se sice po čase hezky vybarví, ale i tak mě to ze začátku štvalo. A ještě navíc hned na začátku nechali zabít JI! Jinak standardně Bansheeovská podívaná, které rozhodně prospělo zkrácení a neprodlužování rozluček postav a dotváří celému seriálu jedinečnou auru...8/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, tvůrci se museli vypořádat s omezeným rozpočtem. Takže zde je jenom pár soubojů, pár přestřelek a nějaké doplňkové akce. Za tu nejlepší považuju celkovou pěší honičku ve třetím díle. Myslím si, že příběh je též slabší a celkové motivy (hlavně dějová linka s tím rohatým a dění kolem Proctora je takové už chladné). A však, charaktery jsou tak skvěle vystužené, že i ten patrný pokles, není tak kritický, protože herci odvádí fakt úžasnou práci, kulisy jsou stále fajn a pokud na tu akci dojde - ačkoliv průměrná, tak furt kvalitně natočená. Nemůžu se však zbavit pocitu, že celkový potenciál látky a všech motivů je nenaplněn a některé scény (hlavně ta v garáži kde je On a Brock je stupidní a nedává logiku), to samé bych mohl říct o několika dalších momentech. Inspirující závěr však nadchne a nepamatuji si seriál, kde bych si tolik ten epilog vychutnal. Banshee mi bude chybět. ()

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné rozloučení se všemi postavami seriálu a mohu říci, Banshee mi bude chybět. Jeho vášeň, lásky, zrady, mafie, drogy, to vše smotané do klubíčka a rozmotávané místní policií, kde šerif není šerif, pravý zástupce je vlastně zakuklený skvělý chlap s upřímnýma očima, kde dostane místo nedávný napravený nácek, kde obyvatelstvo je někdy jako Tajemný dům v Karpatech a nad tím vším vzájemné vztahy propojují děj. Krom všech postav se mi velmi líbila postava Joba, jeho vizuál a stručné hlášky. Jakožto žena musím říct, že ještě nikdy jsem neviděla seriál, ve kterém ani jedna představitelka nemá prsa. Začala jsem autory podezřívat z úchylky. Ještě poděkování za skvělý dabing v čele s Lukášem Vaculíkem. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě velké zklamání. Zbytečně moc prostoru dostane příběhová linka, která není vysloveně důležitá, dějové zápletky, které jsou rozvíjeny napříč třemi předchozími řadami a měly by vyvrcholit ve čtvrté, jsou velmi uspěchané a vysloveně mi chybí nějaký ikonický souboj. Situaci trochu zachránilo emotivně fungující finále, ale přesto jsem byl víc než rozčarovaný. ()

Vitow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto spokojen doufal jsem v podobný konec. Je pěkné že se to zbytečně nesnažili protahovat a nebo neudělali přiblblý konec jako Dextr. (Srovnání čistě náhodné) ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Zklamání, to je můj hlavní dojem ze závěrečné série Banshee. Místo nadmíru zábavné testosteronové brakovosti předchozích řad se tentokrát zvolnilo tempo, ubylo stylových bitek a potemněla atmosféra. Přinejmenším během prvních dílů jsem se snažil jít novému pojetí hodně naproti, vnímat to jako snahu nenabízet počtvrté to samé (sám nevím co by tvůrci museli předvádět, aby trumfnuli explozivní třetí řadu), ale zkusit něco malinko jiného. Jenže s přibývajícími epizodami začínalo být čím dál tím jasnější, že jde jen o marnou snahu sám před sebou omlouvat úpadek mé oblíbené akční pecky. Úvodní vražda Rebeccy, flashbacky, satanisté, Bunker a jeho bratr s neonacisty, snahy Carrie o čištění města od zločinců, ztracený Job, Kai Proctor a amishové, Kai Proctor a mexické kartely, nová postava sexy agentky FBI… zajímavých zápletek a motivů se v Banshee letos objevilo opravdu hodně, skoro jako by tvůrci narychlo chtěli realizovat připravené nástřely na další tři řady. Obrovským kamenem úrazu je ale samotné provedení. Nejenom že na spoustu podzápletek ani nezbyde dostatek prostoru (stačila by třeba jen polovina z nich, ovšem pořádně), ale ony ani nejsou moc dobře ošetřené po scenáristické stránce. Jistě, Banshee nikdy nebylo o důmyslných scénářích a duchaplných dialozích, ale i tak laťka oproti předchozím sériím popadla, viz třeba slepá větev v podobě satanistů, málo využitá policistka na Proctorově výplatní pásce nebo čím dál tím matnější postava Lucase Hooda. Za povedenou bych označil snad jen zápletku s nácky a Bunkerem, který je také jednoznačně nejzajímavější postavou čtvrté řady. Posledním hřebíčkem do rakve je pak to, že tvůrci jako by najednou zapomněli jak natočit působivou akční scénu a když už by na ni mělo dojít (Burton vs. neonacisté), snaží se divákům podstrčit laciné odvrácení kamery. Úplně poslední díl zachraňuje, co se dá, pomocí akce a nostalgie, ale nestačí to, ani zdaleka ne. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je funny v tom, že když doufáte, že tu zasranici Rebeccu budete míz z krku, tak na ní stejně bude tuna flashbacků a deja vu. Takže smolík. Čtvrtá série je asi po první nejlepší. Má nějaký děj, který je sice stejně jako u druhé a třetí série fixovanej na nějaký daný cíl, ale alespoň to vypadá víc nadupaně a stylově. Ani nemůžu uvěřit, že je konec. Tenhle seriál byl po dlouhý době nějaký, který mne fakt bavil, i na slabší díly. Hlavně věděl, kdy má to srdce skončit, ne že se to potáhne padesát let. Hlavně to vypadá jako kdyby se teprve rozbouřila nová vlna sraček a místo toho se to dá do osmýho dílu zase do pořádku, což nechápu jak se dalo dát dohromady. Finále jako takové bylo suprové. Jak už série, nebo celého seriálu. Nemám asi víc co říct. Byla to jízda jak prase. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor, môžete chytiť depresiu. Až tak verne tvorcovia zobrazili náladu postáv po istom časovom odstupe od tretej série a istých existenčných a osobných problémoch. Rozprávanie príbehu samozrejme ostáva verné predchádzajúcim sériam, pumpuje divákovi od žíl viac adrenalínu, než je schopný prijať, rozvíja zápletky a ďalej prehlbuje charaktery postáv, pričom nezabúda na krvilačné výjavy, od ktoré by ste niekedy čakali v horore, ale o to viac potešia tu, v dramaticko-akčnom seriáli. Po celý čas držali tvorcovia postavy pod psychickým tlakom kvôli rozhodnutiam iných a ich minulosti, dokonca aj v záverečnej časti, kde ledva dovolili postavám vydýchnuť, ale vďaka tomu neostal priestor pre žiadnu zbytočnú vatu, ale pre správnu mieru nostalgie a koniec na mieru pre každú postavu, ktorý bol určený charakterom postavy. Záver tohto seriálu bola asi najdôstojnejšia rozlúčka, akú som v seriálovom svete videl. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože je pro mě čtvrtá sezóna v Banshee nejslabší, dávám čtyři hvězdy. Lucas a spol přece nemůžou za to, že studiu došly prachy... Jinak naprostý souhlas s uživatelem Ouwen. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4 roky mi trvalo, než jsem si našel čas k této závěrečné sérii z krvavého městečka Banshee. Je to dlouhá doba, dost jsem toho pozapomněl, ale čím více dílů jsem viděl, tím se mi většina vzpomínek vracela. Předešlá série byla našlapaná od začátku do konce, tak mě docela zamrzelo, že tady se většinu času "nic nedělo" na druhou stranu, zde šlo spíše o tu nostalgii, uzavření příběhů všech postav a vzpomínání na to dobré i špatné... Pěkná rozlučka a nelituji času co jsme strávil v Banshee :) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmizelo umělé natahování série. Nálada první části se ale nevrátila a prostě to ani nejde. Nikdy nic nebude jako dřív. Naopak tato série se proměnila v temný thriller. Takže taky zajímavé. Namíchaná kriminálka o hledání sériového vraha (byl to čert), trochu drogové mafie, neposední náckové a nové vyřizování starých účtů. Tento projekt jako celek se určitě povedl! ()

pekas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našemu miláčkovi Jobovi trvalo celkem dlouho, než nás opět začal těšit svým šarmem. Zápletka s vrahem výborná a Calvin též skvělej. Snad jen poslední díl mě zklamal, že dlouho očekávané konce byly takové nějaké krátké. Prostě to vyvrcholení nebylo tak vynikajicí, jako předehry. Nicméně čtvrtá série snad zase ještě lepší?!? Je to vůbec možné? Ano! 100% a sbohem, budeš mi chybět. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd poměrně ušel, ale... ale to další vymýšlení charakterů, twl... v Banshee je opravdu všechno a nově hned po příchodu nácků tady máme i satanisty... ... Lucasova bývalá je větší pipina než v předchozích sériích a její akční supernesmrtelnost už mě opravdu srala. Kdo si kurva myslel, že nám tahle PÍČA bude sympatická?!!!! Naštěstí ta jeho debilní dcera už v moc dílech nebyla... ... SPOILERY!!!!! Osud Proctora a Burtona i celkové finále - které lze považovat za nejhorší z celé série - mě nasralo tak, že už bych ani pokračování nechtěl. Vlastně by bylo celkově lepší, kdyby tahle série nevznikla a seriál skončil tou minulou. S tímhle se fakt někdo posral... ... Pár kladů se najde. Proctor funguje většinu dílů jako vždy skvěle. Jeho nasrání se na amiše jsem čekal dřív stejně jako jsem čekal nějakou odezvu od nich... Jeho zvolení starostou je na druhou stranu jen další hřebík do rakve, protože: 1. Příběhu to bylo úplně na hovno. 2. Kdo by ho, sakra, volil?? 2* ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč jsem jenom neskončil třetí sérkou.Jako celek to prostě není Banshee jak jsem ho měl rád.Pro mě to byl akční seriál,který se doopravdy nebál,měl skvělou kameru,choreografii a pořádný drajf a to všechno zde ve čtvrté řadě chybí měrou vrchovatou.Tolik flashbacků umí doopravdy jen neznaboh.Lucas Hood zde rozehrál partii loudající figurky,aby přišel na to,kdo zabil jeho milovanou Rebbecu,kdy odplata ve finále v souboji,který snad měl minutu a byl vlastně Hood style před důchodem.Vlastně jsou tu linky tak naprosto zbytečné a cílené na okraj až to není hezký.Na co je tu nějaký kolumbijský kartel,když vlastně ve finále vyšumí do ztracena.Další dějová linka s klukama co zvědaj zásedně pravou ruku byl už triptych černého humoru,kdy poslední final fight se snažil čelit tomu,že vlastně ostatní členové najednou nejsou.Brock jako postava byla stále tou zajímavou,která vlastně naprosto ignorovala pravidla tak jako tak,přitom si za nima vždycky stála. S Bunkerem to bylo lepší,který vypadal jako tahoun téhle série.Kai dopadnul nevím jak,to radši tvůrci tají a vrah se stal...to byla groteska,která i kousek toho šmrncu měla někde i scenáristy.Tomu se říká,jak celý seriál pracovat s postavou a pak z něho udělat v jeden moment vola,jenom,aby to divák nepoznal kdo je vrah.Nejhorší je,že čtyřka chtěla být kriminální sondou,ale vůbec to neuměla.Bohužel doopravdy fakt zklamání veliký.To,že ve finále byla nostalgická nota je fajn,ale to je docela málo na osm dílů,kdy v pěti se naprosto nic neděje mi přijde málo.Já si snad říkám,že plno tvůrců z dřívějška zde nebylo a někdo vymyslel hovadinu,že čtvrtá série bude fakt jiná. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt vrcholně zábavné, dobře natočené, bitky pořád OK. Bohužel jsem ale měl dojem, že tvůrci už to trochu přepískli se všemi těmi dějovými linkami, bočními motivacemi a chováním postav. Ne, že by si tento seriál někdy mohl stěžovat na nedostatek logických děr v příběhu a za vlasy přitažených okamžiků. Ale tady to už se to tvůrcům rozuteklo možná trošku moc. Je to ale víceméně jen drobná výtka, chtěl jsem osm dílů zábavy, dostal jsem osm dílů zábavy. Celkově vzato byl celý tento seriál velmi příjemným překvapením. You´re leaving Banshee motherfucking Pennsylvania. Come again. ()

Reklama

Reklama